Årets match är här! Eller?

Jag själv är en stor fanatiker av mästerskap och har varit det sedan liten. Precis som att våren är min favorit av årstiderna är gruppspelsfasen min favorit i ett mästerskap. Man har väntat så länge, alla lag är spännande och man har hela turneringen framför sig. Som bloggare på 1x2.se har jag haft min bästa upplevelse någonsin under ett mästerskap.

Nu återstår bara en match. Och det är faktiskt årets match.

Hemmanationen Frankrike har en ypperlig möjlighet att leva upp till favoritskapet och hittills har man pallat för trycket. Men ännu finns det tid för fransoserna att sörja och det finns ett symboliskt värde i att Portugal står som motståndare.

Ett Portugal som har krånglat sig till final, men som ännu har mycket kvar att ge. Med en Renato Sanches i truppen som på vissa sätt liknar Cristiano Ronaldo i EM 2004. Ett potugisiskt folk som sedan länge immigrerat till Frankrike och har ett massivt stöd i värdlandet.

Ni läser antagligen det här inlägget för att få reda på mitt speltips, och det ska jag ge er. Först ska vi gå igenom förutsättningarna.

Vad gäller inbördes möten har Portugal inte vunnit mot Frankrike på tio försök. I internationella mästerskap har man mötts tre gånger. I EM 1984 och 2000 tog sig Frankrike till final via förlängning, och i VM 2006 vann Frankrike under ordinarie matchtid.

Att vinna under ordinarie matchtid är något Portugal lyckats med blott en gång så här långt i mästerskapet, i semifinalen mot Wales. Många trodde att Portugal skulle vinna sin grupp, men man gick vidare som trea och lyckades i och med detta hamna på den "enklare" sidan av slutspelsträdet. Portugal har inte på något sätt haft en enkel väg till final, men man hade kunnat imponera mer. Frankrike känns som den rättmätige segraren av detta slutspel, men fotbollsmatcher avgörs som bekant på planen. Väl där kan allt hända.

Jag blir osäker när jag överväger Portugals chanser i den här finalen. Visst, man har mött en del mindre nationer och har mestadels tråcklat sig vidare in i det sista, men truppen är intakt och visar ett annat spel än vad vi kanske är vana att se från Portugal. Det är ingen hemlighet att förbundskapten Fernando Santos är duktig på försvarsspel och till finalen är dessutom generalen Pepe spelklar. Cristiano Ronaldo har mer att ge, och är säkert revanchsugen efter den där finalförlusten för tolv år sedan.

Frankrike då? Ja, Frankrike har verkligen kommit igång mot slutet och en formtopp sent i turneringen ska inte underskattas. Man spelade ut hela registret i kvartsfinalen mot Island och stod för en av turneringens största segrar. Försvaret, som var orosmolnet inför turneringen, gjorde en gedigen insats mot Tyskland och segern var välförtjänt. Jag kan inte se något annat än att Frankrike lyfter pokalen (1.44) imorgon kväll, men jag är inte så säker på att man gör det efter ordinarie tid (2.10).

Jag vill verkligen njuta av finalen utan någon större insats på ett spel. Det är ju trots allt årets match.

Istället bjuder jag på en så kallad "TV-peng", det vill säga en målskytt i matchen. Jag lirar en unit på Dimitri Payet till oddset 3.75 hos bet365.
Detta innebär att Dimitri Payet (Frankrike) behöver göra mål under ordinarie matchtid för att spelet ska gå in. Blir det 0-0 får man pengarna tillbaka, hos detta spelbolag åtminstone.

Antoine Griezmann har ju växt fram till den stora galjonsfiguren för detta franska landslag, men det hade inte överraskat mig om Payet kliver fram som den stora hjälten. Han har en fantastisk säsong i ryggen och har redan gjort tre mål i det här mästerskapet. Han är fantastisk på frisparkar och att vika in från sin vänsterkant för att skjuta. Frågetecken för Cedric Soares dessutom, som spelar högerback i Portugal.

Jag räknar med att Portugal ställer upp med ett lågt försvarsspel, och ytan där Payet ska dyka upp kanske lämnas öppen. Samtidigt är Dimitri Payet en irrationell spelartyp och kan dyka upp lite varstans. Så länge han får skottmöjligheter strax utanför straffområdet är jag nöjd.

I slutändan är detta ett riktigt chansspel, med tanke på att Payet både kan bli skadad och utbytt. Framför allt vill jag förmedla att sports betting framför allt existerar som en form av underhållning som kan förgylla matcher. Jag vill njuta av EM-finalen tillsammans med en liten TV-peng, men vill du spela på hörnor, kort eller självmål i matchen tycker jag att du ska göra det! Backar du någon annan målskytt? Go for it!

Jag ser fram emot årets match, och hoppas att ni har uppskattat mina inlägg under detta EM. Det har verkligen varit ett nöje. Tack!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.