Speltips: Europeisk klubbfotboll växlar upp

Då börjar sakteligen livet återgå till det normala igen, nu när det endast återstår en match av Euro 2016. Med det normala menar jag såklart att den europeiska ligafotbollen snart är här, och det märks för det finns en hel uppsjö av träningsmatcher som spelas i helgen.

Jag lovade mig själv att jag inte skulle in och peta i dessa möten, men kan på nåt sätt inte hålla mig borta när nåt intressant dyker upp.

Först ut är det York som tar emot Middlesbrough i England. Hemmalaget hade ett tufft fjolår då man åkte ur League Two efter att ha förlorat 26 av 46 matcher och släppt in 87 mål. Laget har inför den här säsongen redan omsatt en hel drös med spelare. Man stoltserar med 19 nyförvärv, och det är dessa nya spelare som alltså ska mäta sig med Premier League-nykomplingen Middlesbrough.

Aitor Karankas gäng hade något omvända siffror. De vann 26 av 46 matcher i Championship för att säkra en Topp 2 position som innebar uppflyttning till den Engelska fotbollens finrum. Karanka har sagt att mötet med York är en förlängning av de dagliga träningspassen, och han förväntar sig fullt motiverade spelare. Tanken är att han kommer att köra två olika elvor i de två halvlekarna, då han vill ha igång samtliga spelare så att de Snabbare nåt full fitness till den nya säsongen.

Förhoppningsvis betyder det 22 fullt motiverade spelare som vill bevisa att de ska ha en plats i startelvan den 13 augusti då PL startar. Hur Karanka väljer att formulera de två elvorna ska inte spela nån roll. Det skiljer fyra divisioner mellan lagen, och med den spelaromsättningen som Jackie McNamara har i York så borde det bli en komfortabel bortaseger.

Rekommendation: Middlesbrough -1.25 @ 1.875 (Bet 365)

Ett annat möte där det ska vara klasskillnad hittar jag i Holland. AZ Alkmaar tar emot Volendam, och det skiljer nästan exakt en division i kvalité, sett till fjolårets tabellpositioner. AZ slutade fyra i Eredivisie, medan Volendam slutade sexa i Eerste Divisie.

Förutom detta så ligger lagen i olika fas när det kommer till förberedelser. Detta blir den tredje träningsmatchen för AZ den här försäsongen, medan Volendam gör sin första. Så förutom det naturligt högre tempot som AZ besitter, i och med den högre divisionen, så kommer de även ha ett helt annat matchtempo i kroppen jämfört med Volendam.

AZ har gått runt på folk i de två matcher man spelat, och 10 olika gubbar har hittat målet i de målrika segrarna (5-1, 9-0). En som inte kommer vara med är Vincent Janssen, fjolårets skyttekung i Holland (27 mål) som är ryktenas man. En övergång till Tottenham ser oundviklig ut, och därför spelar inte den holländske landslagsmannen här.

Fyra gånger har lagen mötts i historien, alla fyra gånger har AZ vunnit och målskillnaden där är 14-0. Dock var alla dessa möten mellan 2003-2009, så de är inget att gå på.

Dock ska skillanden i division samt skillnaden i fas vara avgörande, och därför ser jag inget annat än seger för AZ Alkmaar.

Rekommendation: AZ Alkmaar -1.5 @ 1.875 (Bet 365)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt