Speltips: EM: Tyskland - Frankrike

Resan slutade vid semifinal för Wales, precis som jag anade i gårdagens inlägg. Imorgon kväll får vi reda på vilka som blir Portugals motståndare i finalen på söndag.

EM-turneringen lider mot sitt slut, men Allsvenskan tar över stafettpinnen och ni kan räkna med speltips under helgen som kommer.

Tyskland

Tyskland har verkligen steppat upp i slutspelsfasen och spelat mycket bättre än vad man gjorde i gruppspelet. Italien var en riktigt svår motståndare och innan dess asfalterade man Slovakien i sin åttondel. Tyskland känns på gång, men det finns några osäkerheter i truppen inför mötet med Frankrike.

Hummels är avstängd och kommer inte spela. Tillsammans med Boateng och Neuer har han bildat den bästa centrala försvarsstrion i detta mästerskap. Tyskland har en bra bredd i sin trupp, men kontinuitet och samarbete ska inte underskattas. Tyskarna har ju bara släppt in ett mål hittills i turneringen, på straff mot Italien.

Khedira och Schweinsteiger är osäkra till spel, vilket gör det svårt att förutse hur förbundskapten Jogi Löw kommer formera sitt mannskap.

Frankrike

Frankrike har haft en enklare resa sett till motstånd, men samtidigt behövt kämpa sig till varje resultat bortsett från matchen mot Island senast. Mot Rumänien och Albanien i gruppspelet gjorde man sena mål, och i åttondelsfinalen krävdes en vändning mot Irland. Det går också att argumentera för att Frankrike har kunnat gå på halvfart, för att sedan tända till när det verkligen behövs. Det är en egenskap som absolut inte ska underskattas i ett mästerskap, men gör det samtidigt svårt att veta var Frankrike står.

Rami stod över den senaste matchen på grund av avstängning och är åter tillgänglig. Umtiti gjorde ingen usel match, men Frankrike släppte in sina första mål i "öppet spel". De två tidigare insläppta målen har varit på straffar. Frankrike kanske inte har det bästa försvaret på pappret, men man har varit ganska stabila. Samtidigt verkar Griezmann och Giroud ha kommit igång på riktigt, och deras spets blir vital om man ska vinna mot Tyskland.

Analysen

Det finns många historiska aspekter jag skulle vilja ta upp. De nio senaste gångerna Tyskland mött värdnationen i ett mästerskap har man gått vidare. Det kändaste tillfället är givetvis för två år sedan när man vann mot Brasilien med 7-1. Det känns fullständigt orimligt att tro på något liknande igen, men att man så konsekvent har slagit ut värdnationen är värt att ta i beaktande. Tyskland har heller inte förlorat mot Frankrike i tre raka utslagsmatcher.

Frankrike kan såklart stoltsera med sin vinst i VM på hemmaplan 1998. Man är såklart ute efter att på sätt och vis upprepa bedriften nu när man är värdar för ett EM.

Det här känns som en otrolig jämn tillställning, och jag tror vi får se 120 minuter av den. Eventuellt straffar.

Historiskt sett talar en straffläggning i så fall för Frankrike. Vid mängder av tillfällen i mästerskap har vi sett att lag verkar ha en oförmåga att gå vidare från två raka straffavgöranden. Costa Rica och Holland i VM 2014 är ett exempel. Spanien i VM 2002 ett annat. Kan ni komma på något lag som gått vidare efter två straffläggningar i ett EM eller VM får ni gärna twittra @EmilBerggrenn, för jag kan inte minnas att det någonsin har hänt.

Jag tror på en tight match med få mål, och två lag som antagligen låter rädslan för att förlora ta över viljan att vinna.

Spelen

Jag tror att den här matchen slutar oavgjort, och innehåller max två mål.

Därför lägger jag ett spel på "Oavgjort & Under 2.5 mål" till oddset 3.40 hos bet365. Skulle den här matchen sluta 2-2 eller mer vill jag inte gå helt lottlös. Jag placerar därför även ett spel på det "raka" krysset till 3.040 hos Pinnacle.

Blir det straffar, vilket känns väldigt sannolikt, backar jag Frankrike att bryta Tysklands svit, samtidigt som man håller den med att inte gå vidare från två raka straffläggningar vid liv. Zaza och Pelle stod kanske för de sämsta straffarna när Tyskland slog ut Italien, men Tysklands straffar var heller inte så värst bra och det säger ändå någonting. Enda osäkerheten är väl Lloris som redan släppt in två straffar och inte är känd som någon straffmålis.

Hur som helst lägger jag en liten peng på "Frankrike att gå vidare efter straffar" till nio gånger stålarna.

Överlag är det här en superintressant match men också oförutsägbar, så en idé är att vänta in startelvorna - eller bara hålla sina eurodollar borta.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.