Speltips: Blir under till över i mellanakten?

Vintern kom tidigt, i alla fall till mig, för oj så kall jag är spelmässigt. Glädjande dock att det idag är exakt en månad kvar till Ekstraklasa drar igång. Till dess gnuggar jag händerna och försöker få upp värmen med nya tankar kring EM.

Det har varit en intressant första omgång av detta mästerskap och det är många, inklusive jag själv, som blivit överraskade av vissa länders kapacitet. Största bomben kom nog igår när Österrike aldrig vara nära mot Ungern. Frågan är om vi i landet lagom har överskattat österrikarna efter kvalet då de kom före Sverige. det känns, i min bok, inte som någon större bedrift. Ändå gick jag i samma fälla som majoriteten av tipparna.

Underspelarna har jublat under första rundan då endast 2 av 10 matcher slutat med fler än 2.5 mål. Man borde inte blivit överraskad, då tendenserna var samma i EM 2008 och 2012. Då gick undern sammanlagt 11-5 i omgång 1.

I mellanrundan, som drar igång idag, brukar spelet öppna upp sig. De lag som förlorade i match ett måste fram, vilket leder till mer böljande spel och således fler mål. Om vi återigen tittar till EM 08+16 så segrade överspelet i omgång två (10-6), men då gick ju endast två lag vidare från gruppen. I år kan tre lag gå till åttondel, vilket är en stor brasklapp till alla som tittar på de lägre linorna.

Rumänien - Schweiz

Jag måste säga att rumänerna var ett annat lag som imponerade på mig. De stod upp väldigt bra mot ett nervöst hemmaspelande Frankrike i öppningsmatchen. De var laget som tog tag i taktpinnen, både i första och andra halvlek. Vore det inte för en storspelande Lloris i mål så hade utgången blivit annorlunda. Defensivt såg de stabila ut och bara ett drömmål av Payet förstörde kvällen. Det var Rumäniens blott andra förlust på de 21 senaste matcherna. Imponerande facit!

De ställs mot Schweiz idag som är lite som Österrike, lite för högt värderat av gemene man. Man tog planenligt tre poäng mot Albanien i öppningsmatchen men utan att imponera på mig. Albanerna fick sin kapten Cana utvisad redan i minut 36, men det var inget som Schweiz tog tillvara på. Albanien borde ha gjort något mål då de ett par gånger bjöds på rena frilägen. Rumänien kommer definitivt ta tillvara på sådana chanser.

Trots brasklappen tidigare om att tänka sig för gällande överspel så tror jag att den här matcher har potentialen att bjuda på ett par mål. Båda lagen är bra på fasta sitiationer och det kommer att bli en match med mycket kamp. Rumänien måste gå för seger efter förlusten i öppningsmatchen, och Schweiz vill absolut inte förlora, då de har Frankrike kvar att möta i sin sista gruppspelsmatch.

Oddset för Ö 2 har stigit och finns till omkring dubbla pengarna. Det tycker jag är klart spelvärt.

Rumänien - Schweiz Ö 2 @ 1.99 (SBO)

Så till kvällsmatchen mellan Frankrike - Albanien. Nervknutarna bör väl ha släppt för hemmanationen nu, och mot Albanien utan sin lagkapten så ska det bara bli seger? Nu finns det ju inget som heter "ska" i idrott, men jag kan inte se Frankrike göra bort sig här. Albanien har fart framåt och kan störa fransmännen, vars defensiv såg allt annat än stabil ut senast. Däremot blir det nog svårt för albanerna att stå emot den tuffa offensiva kraft som Les Bleus verkligen är. Frankrike är väldigt flexibla i sitt anfallsspel, de är bra i boxen, på fasta situationer, de har fart i kontringar och kan luckra upp lågt sittande försvar, inte minst med Payet som visade storform i premiären. Tar Frankrike ledningen, så kommer albanerna vara tvungna att satsa framåt och blotta sig bakåt. Jag tror helt enkelt på en fartfylld match där Frankrike dikterar och inte kommer att nöja sig med ett mål.

Frankrike - Albanien Ö 2.5 @ 1.85 (NordicBet)

Frankrike -1.5 @ 1.90 (Pinnacle)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt