Speltips: Kommer Gareth Bale be Jan Kozak om en autograf?

Jag tänkte börja med att summera den negativa spiral jag hamnat i lagom till EM. För det gäller att inte enbart analysera spel innan man lägger dem, det gäller att också titta på varför det inte gick som man trodde. Lite som i golf. Har slaget fått önskat utfall, då sätter man i klubban i bagen och går direkt. Vid de icke önskade utfallen stannar man kvar, analyserar vad man gjorde fel - lär sig - och går vidare.

Irland- Vitryssland: 16-8

Belgien-Finland 33-4

Polen-Nederländerna: 15-14

Spanien-Georgien: 17-4

Siffrorna visar målchanser. 81-30 totalt, men det blev 3-6 i mål. Klass slår inte motivation, även om laget med klass i vissa fall även borde haft motivationen. Facit blev i alla fall en spelvecka som är rödare än kvällssolen och slutsatsen jag drar är att jag helt enkelt inte ska pilla på träningsmatcher. Aldrig igen.

Nu är dock pinan med vänskapsmatcher över och jag blickar hoppfullt fram mot EM-slutspelet.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ni som läst mina texter hittills har förstått att jag har ett gott öga till Slovakien. Jag gillar det de presterat och jag gillar laget de skickat till Frankrike. Ett väldigt underskattat lag i mina ögon. Jan Kozaks mannar gör debut i EM-sammanhang och man gör det tack vare sin andraplats i kvalgrupp C, bakom Spanien, som man slog i inledningen av kvalet. Det var Spaniens första förlust i kvalsammanhang på åtta år, och bara det visar att Slovakien är ett landslag att räkna med! (Blanda inte inte att Georgien också slog Spanien)

Laget är väl balanserat med både fysik och finess, och en playmaker i världsklass i Marek Hamsik. De inledde sitt kval med sex raka segrar, och av de 10 matcherna i kvalet gjorde Slovakien första målet i sju. Man vann samtliga, och en sådan start är precis vad som behövs i öppningsmatchen mot Wales. Tre poäng skulle innebära att man har ett ypperligt läge att ta sig ur gruppen, vilket jag tror att de gör.

Kozak tog ut sin trupp till EM väldigt tidigt, vilket är bra i detta fall. Ingen oro utan fullt fokus för spelarna, och Kozak har kunnat styra förberedelserna precis dit han velat. Det syns på resultaten, inte för att man ska dra för stora växlar av träningsmatcherna inför EM, men Slovakien är obesegrat sedan oktober och har gjort 18 mål på de åtta matcherna sedan dess.

För Wales del är det lite tvärtom. Den fina form de hade i kvalet är som bortblåst. Sedan sviten på åtta raka utan förlust sprack, har Chris Coleman bara en seger på senaste fem. Var det en bubbla som sprack samtidigt som obesegrade sviten? Inte alls omöjligt, det är trots allt Wales vi pratar om. Ett land med dryga 3 miljoner invånare som gör sin första mästerskapsmatch på 48 år.

Wales handlar om Gareth Bale, och Gareth Bale only. Det är inget att hymla om. Han gjorde sju av lagets 11 mål i kvalet, och spelade fram till två av de övriga. Dessutom kommer han från en riktigt stark tredjesäsong i Real Madrid, och i sin fria roll i Chris Colemans startelva är han giftig. Men Bale är såklart något Slovakiens förbundskapten har stenkoll på!

-“He is very skilful and physically he is very strong too so he will be tough to play against. I should know this because I am a Real Madrid fan. But I won’t be asking for his autograph. I can tell you that by the end of our match he will be asking for mine.” -Jan Kozak

Det är en riktigt viktig öppningsmatch för båda lagen, men jag tycker att Slovakien är laget som besitter mest kvalité och rekommendationen blir:

-- Slovakien +0 @ 1.97 (Pinnacle) --






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt