Speltips: Långtidsspel inför EM: Grupp A

I takt med Joels analyser av de länder som deltar i EM kommer jag dela med mig av mina bästa långtidsspel, grupp för grupp.

Det finns mer realistiska spel som jag framför allt kommer kuppa för, men även dom där härliga högoddsarna som ska rekas och motiveras så gott det går.

Vi börjar givetvis med Grupp A och avslutar med Grupp F den nionde juni, dagen innan turneringen drar igång. Som jag längtar!

FRANRKIKE

Värdnationen Frankrike verkar ha garderat sig mot osämja och kaos i gruppen likt VM 2010 genom att utesluta både Valbuena och Benzema från truppen. EM 2008 var heller ingen lyckad turnering för fransmännen och varje mästerskapssommar har det känts lite ”fågel eller fisk” kring denna fotbollsnation. Det här året får jag inte alls samma vibbar. Man spelade ju kontinuerligt jämte det riktiga kvalspelet, vilket jag ser som en enorm fördel. Tolv matcher totalt mellan mars i fjol och mars i år.

Laget känns samlat och stabilt, med flera spelare i toppform som har det där lilla extra. Jag tänker specifikt på Griezmann, Pogba, Payet och Kanté.

Franrike går långt, det är jag alldeles övertygad om. Gruppen är väldigt tacksam, med Schweiz som enda hotet mot en förstaplats.

RUMÄNIEN

Rumänien har ju redovisats sedan tidigare av vår eminente Joel Hinz, så jag hänvisar till det inlägget för bakgrundsinformation.

Rumänien hade en löjligt enkel kvalgrupp och kommer inte åstadkomma speciellt mycket i detta mästerskap om man ska tro mig. Endast elva mål på tio kvalmatcher säger en hel del, i en grupp som innehöll bland andra Färöarna och Finland. Samtidigt visade man upp en stabil defensiv, och underspel i Rumäniens matcher kommer ha låga odds med hänsyn till detta. Återigen vill jag hänvisa till den bristande kvalitén på övriga nationer i Rumäniens kvalgrupp.

Den ålderstyngda truppen kommer inte hänga med på den högsta nivån, mot Frankrike och Schweiz. Inte helt omöjligt att det bara blir kryss mot Albanien och därmed antagligen respass redan i gruppen.

ALBANIEN

Albanien är ett annat lag vi inte behöver bry oss så mycket om i denna analys. Svårt med målproduktionen i kvalet, man gjorde faktiskt minst mål av alla kvalificerade nationer. Detta beror till stor del på att Albaniens grupp bara innehöll fem länder istället för sex som är det normala, men ändå. Går man vidare från gruppen i EM är det en rejäl skräll.

Backlinjen är Albaniens klart bästa lagdel, med flera spelare som har italienska klubbadresser. I buren återfinns Sverige-bekantingen Etrit Berisha, till vardags andrekeeper i Lazio. Är inte alls sugen på något spel kring Albanien. Alla tippar att det kommer gå dåligt, och jag hittar ingen överraskningsfaktor här.

SCHWEIZ

Schweiz genomförde en bra VM-turnering för två år sedan, och hotade på allvar Argentina i åttondelen. Truppen innehåller många spännande namn, och kanske ett av de bästa ytterbacksparen i hela turneringen i Ricardo Rodriguez och Stephan Lichtsteiner.

Framåt är det mer tveksamt. I Drmic, Seferovic, Mehmedi och Embolo har man hyfsade anfallare och många alternativ, men det är inga världsstjärnor direkt. Xherdan Shaqiri är ett vapen och kanske får ses som Schweiz farligaste spelare offensivt.

Stabilitet och ett bra mittfält innebär att gruppen inte ska vara något problem, men tar man sig längre än kvartsfinal är det en dundersensation.

Då är det dags att redovisa mina konkreta speltips!

Jag tror ju att Frankrike går långt, och utan Benzema i truppen får Antoine Griezmann agera pålitlig målskytt, något han har gjort med bravur i Atletico Madrid under en lång tid. Nio gånger pengarna är oddset på att Griezmann blir EMs bästa målskytt.

Frankrikes grupp innehåller en del försvarsstarka lag, men med hemmafansen i ryggen tror jag inte målskyttet blir något problem för Frankrike eller Griezmann i sommar. Återstår att se vilka som blir Frankrikes slutspelsmotståndare, men det spelar egentligen mindre roll. Bästa målskytt i en turnering är alltid ett roligt spel som jag kan rekommendera, till stor del för att det kan leva hela turneringen även om spelarens lag åker ut.

Att Franrkike tar full pott i gruppen är intressant till 2.62, men man möter Schweiz i sista matchen och det kan ju faktiskt räcka med ett kryss för att ta hem gruppsegern.

Istället satsar jag på ett forecast-spel med Frankrike som etta och Schweiz tvåa i Grupp A. 2.37 är oddset då.

Vet inte om man kan säga att Rumänien kommer ”floppa”, men åka ut med huvudet före med typ ett eller noll mål gjorda känns som ett troligt scenario i mitt huvud.

Att Rumänien åker ut i gruppen spelas till 2.10. Rumänien under 3.5 mål i turneringen finns till 1.61 och ska ju bara hitta hem.

Att Rumänien gör minst mål i turneringen känns lite kul att spela på när 15 gånger pengarna erbjuds. Efter chatt med bet365 fick jag reda på att ”dött lopp” gäller om ett eller flera lag slutar på lika få gjorda mål. Rent konkret exempel: Rumänien och Nordirland gör noll mål, alla andra gör minst ett. Vinsten blir oddset gånger halva insatsen. En tredjedel av insatsen om det skulle vara tre lag, och så vidare.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt