Speltips: Kommer öppningsmatchen i Euro 2016 gå mot strömmen?

Då är det äntligen dags för avspark i Europamästerskapet i fotboll 2016. Värdnationen Frankrike tar sig an Rumänien hemma på Stade de France. Les Blues är bolagens och många experters favorit till att ta hem hela mästerskapet, och visst har Didier Deschamps en väldigt spännande trupp att handskas med. Det verkar som det franska landslaget äntligen har lagt de senaste årens misärer bakom sig:

EM 2008 – Sist i gruppen

VM 2010 – Interna bråk och återigen sist i gruppen

EM 2012 – Interna bråk, och exit i kvartsfinal

Till VM 2014 hade Didier Deschamps tagit över, och ett pånyttfött landslag tog sig till kvarten där blivande världsmästarna blev för svåra. Sedan dess har man i lugn och ro kunnat ladda upp, och bygga nytt, inför EM på hemmaplan. Fast nja, helt lugnt har Deschamps inte haft det. Benzema-Valbuena-affären får man inte glömma, även om det känns som truppen lagt det bakom sig sedan det tidigt beslutades att Benzema inte får följa med till EM.

Truppen går in i turneringen i fin form, man har vunnit samtliga fyra träningsmatcher under 2016 och gjort 13 mål på dessa. Inte så konstigt när man besitter en ruggigt stark offensiv i spelare som Griezmann, Giroud, Payet, Coman, Martial och Gignac. Lägg till ett mittfällt bestående av Pogba, Matuidi och Kante så ser man att det är ett lag i världsklass. Defensivt finns frågetecken då Varane, Sakho och Diarra saknas, men man har råd att släppa in ett mål då kapacitet finns att göra tre.

Motståndarna Rumänien är kanske inte det största offensiva hotet heller, även om man smällde in fem bollar på Georgien i sitt sista framträdande innan EM. Deras styrka finns i defensiven, och man gick igenom kvalets tio matcher med bara två insläppta mål – bäst av alla lag. Det var dock i den mycket svaga F-gruppen med bla Nordirland, Ungern, Finland och Grekland. Men det har inte riktigt klaffat försvarsmässigt för rumänerna i deras senaste matcher. Georgien gjorde ett, Ukraina gjorde fyra och DR Congo gjorde ett, tillsammans blir det sex insläppta och det är något som jag hade varit orolig över ifall mitt namn var Anghel Iordanescu.

Hur har det sett ut historiskt då, när det kommer till öppningsmatcher? Jo, de har varit tämligen målsnåla. Sedan 1980, då turneringen utökades till åtta lag, ligger snittet på 1.89 mål per match. Endast två av nio öppningsmöten har gått över 2.5 mål, men med ett Frankrike som hittat rytmen och ett Rumänien där flertalet i truppen knappt spelat under säsong finns förutsättningar för ett trendbrott.

-”There are many players who lack rhythm, who had problems at their teams. There are lot of players without matches in their feet.” –Anghel Iordanescu, Rumänien

Med tanke på historiken garderar jag mig, men känslan säger att denna öppningsmatch kommer gå mot strömmen.

Rekommendationer:

--- Över 2.25 @ 1.862 (Pinnacle) ---

--- Frankrike -1.5 @ 2.07 (Pinnacle) ---






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt