Speltips: Borgar för målfest i Superettan?

Två frejdiga lag möts idag i Superettans nionde omgång. Hemmalaget Frej tar emot anrika Örgryte IS.

Frej som precis överlevde nytt kontrakt 2015 har öppnat säsongen svagt med endast sju inspelade poäng på första åtta matcherna. Man spelar på tok för mycket kryss för att avancera i tabellen samt läcker bakåt där man släppt in femton mål på dessa åtta matcher. Coachen i laget säger i intervju att man ska försöka skärpa upp försvarsspelet men jag är mycket tveksam till att det är något man bara rättar till under en vecka. Frågan är om klassen ens finns för att stärka upp ett svajigt försvar? Framåt är det inga problem för hemmalaget då man gjort elva mål där man har hela seriens skytteligaledare Akpoveta på sex mål. Denna kille är överkvalificerad för Superettan och är snart ett minne blott för Frej. Till denna match saknar man endast en spelare.

Örgryte har inlett säsongen bra och ligger på fjärde plats med tolv inspelade poäng. Framåt är produktionen godkänd med elva mål och defensivt likaså med sju insläppta. Man har allsvensk rutin i spets med Mourad och Atashkadeh. Till denna matchen saknar man duktiga ytterbacken Björn Anklev som har massor allsvensk rutin efter rött kort mot Sirius sist.

Intresset i denna match är som jag ser det i en målrik historia. Båda lagen spelar med två anfallare, positivt om man vill göra mål. Frej har problem defensivt också positivt om man vill se mål. Frejs matcher har hela sex av åtta denna säsongen gått över 2,5 mål. Örgryte fyra av åtta matcher. Örgryte har dessutom ett viktigt defensivt avbräck och Frej kanske har seriens bästa anfallare.
Senaste 4/5 har för båda lagen gått över 2,5 mål.

Jag tycker det är märkligt att underspelet är favorit i denna match, flera faktorer talar för mål. Jag väljer det något fegare alternativet med över 2,25 mål på Pinnacle till 1,86 alltså halv förlust vid två gjorda mål som jag värderar någonstans runt 1,73 och investerar en unit.

Spel: Asian över 2,25 mål
Bolag: Pinnaclesports
Odds: 1,86 (spelbart till dryga 1,73)

Insats: 1/3 units
Spelstopp: 16:00
Liga: Superettan






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt