Speltips: Vår syn på ligacupfinalen

Ligacupfinalen är en match som alla vill vinna - och en match som båda de här lagen även behöver vinna.

För Liverpool kan det vara den enda chansen att få spela ute i Europa nästa år. Ligan går hackigt, det finns många bra lag kvar i Europa League, och FA-cupen har de slagits ut från. Och även om EL har mycket sämre status än storebror Champions League kan det fortfarande ge prestige och bättre värvningsmöjligheter.

För Manchester City kan det här mycket väl vara möjligheten att ta en titel innan Pellegrini försvinner i sommar. Även här går ligan inte som de vill, och även om de är ett mycket bra lag är det mycket svårt att ta hem Champions League. Och de är utslagna ur FA-cupen de också, med flit dessutom.

Form och statistik

Båda lagen vann i veckan i de internationella cuperna, men inget av dem imponerade. Liverpool hade märkbart svårt att slå ut Augsburg på hemmaplan, och the Citizens besegrade Dynamo Kiev mest för att ukrainarna var katastrofalt usla. Och i FA-cupen förra helgen var Reds redan utslagna, och Man City gjorde sitt bästa för att slippa spela fler sådana cupmatcher.

I ligan går det inte direkt fantastiskt för någon av dem heller. City har två raka förluster - mot Leicester och Tottenham - och håller på att halka rejält efter i titelracet. Och Liverpool blandar urladdningar med "vad i hela friden sysslar ni med"-insatser till synes arbiträrt, precis som de gjort ända sedan omgång ett.

Eftersom matchen spelas på Wembley har ingen hemmaplan, och vi kan gott förvänta oss att samtliga som deltar är vana vid den stora sortens arenor. Det är inte som om Blackburn gått till final, så att säga.

Sedan är förstås Liverpool det lag som vunnit ligacupen överlägset flest gånger - åtta stycken, på elva finaler. Deras motståndare har tre vinster på fyra finaler. Men det är förstås enbart intressant som kuriosa. Mer relevant är då att båda lag gjort mål de senaste åtta gångerna som de båda mötts, och totalt har det snittats fyra mål per match.

Skador och uppställningar

Liverpools skadelista fyller fortfarande en halv pärm bara den. En fullständig (?) lista ser ut så här: Gomez, Ings, Lallana, Allen, Skrtel, Lovren, Rossiter, Smith. Dessutom saknas Caulker som deltog för Southampton i cupen tidigare under säsongen. Framåt är man åtminstone äntligen någotsånär ordinarie, och anfallet med Sturridge, Coutinho och Firmino i 4-3-3 är högst respektabel. Bakom fyller Henderson, Can och Milner upp, och längst bak är det område där laget haft störst problem hela året.

City har bara tre egentliga skador men de känns ändå viktigare än Liverpools eftersom Kevin De Bruyne är en av dem, och han har varit en av deras absolut bästa spelare i år. Även Nasri och Delph är borta. Det finns lite fler valmöjligheter i Pellegrinis 4-2-3-1 än i Klopps system, mest för att Manchesterlaget har en avsevärt bredare trupp. Förstaelvan är därför inte riktigt huggen i sten, men en rimlig gissning är att Agüero leder offensiven med Sterling och Silva på kanterna, och så får vi se hur resten av mittfältet formeras. Kompany och Otamendi flyttas inte på, och Sagna_ på högerbacken borde också vara säker. Kvar är då målvakt och vänsterback - båda är positioner som kan variera, men särskilt målisen är ett potentiellt problem.

Sammanfattning

Oavsett allt annat ser det ut att kunna bli en mycket underhållande match. På förhand känns finalen som något alla kan njuta av - en fight mellan två ständigt relevanta lag som har sina respektive problem men som också i regel skapar väldigt sevärda situationer. Särskilt Liverpool lär gå all-in, men även City har mycket att vinna på en titel. Det finns mycket goda chanser för att vi får se en målglad tillställning, som när det blev 4-1 till Reds senast. Repris, kanske? Över 2.5 mål känns i alla fall klart spelbart, och hittas till 1.90 på Betsson.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos Betsson och spela direkt! Du kan också spana in alla andra Ligacupen-odds på vår odds-sida, eller följa alla våra Ligacupen-tips.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt