Speltips: Cam Newton snuvar Peyton Manning på segern i Super Bowl 50

Äntligen söndag, äntligen NFL, ÄNTLIGEN Super Bowl!

Denver höll undan Patriots sena comeback-försök medan Carolina tog en överlägsen seger mot Arizona i "semifinalerna" och dessa möts nu alltså i Super Bowl 50 på Levi´s Stadium i San Francisco. Carolina är det lag som övertygat mest och öppnade rättvist som favoriter på -4,5. Efter det har handikapet ökat till -6,5 innan det nu återigen ramlat ner på -4,5. Det är en svår match att avgöra och det känns som att handikap ligger på rätt plats just nu.

Jag kan se det bli en riktigt tuff och jämn match, men jag kan också se Carolina ta en stor ledning och spela hem segern. Hur matchen än ter sig så lutar jag åt en seger för Carolina i detta möte, vilket tyvärr skulle innebära att Denvers QB Peyton Manning inte får ta den där avslutande Super Bowl-ringen och lägga skorna på hyllan, i alla fall inte detta år. Det återstår att se om vi får se honom något mer på planen efter denna säsong.

Denver Broncos

Även om Manning såg bättre ut mot Patriots än vad han gjorde i matchen innan så är det ju långt ifrån den gamle Manning som är ute på planen nu för tiden. Trots detta har han lyckats ta sig ända fram till denna chans att i Super Bowl 50 ta karriärens andra ring och därmed kunna lägga skorna på hyllan med flaggan i topp. Hjärtat vill ju på något sätt se honom stå där under konfettiregnet när klockan tickat ner på noll, men tyvärr så tror jag inte att detta blir fallet.

Carolina har precis som Denver ett riktigt bra försvar, men där de kan hotas ordentligt är på de djupa bollarna, vilket Manning har vapen för, men tyvärr inte längre armstyrkan att lyckas med. Springspelet lär han inte heller få allt för mycket hjälp av. Gamle Manning har dock fortfarande sin vinnarskalle och sitt otroliga sinne för spelet kvar, så lita på att han kommer att ha en hel del trick att visa upp för Carolinas försvar i natt. Han kommer att göra allt som krävs för att få det avslut på karriären som man bara kan drömma om, det visade han väl inte minst med sitt.. "graciösa" springspel senast mot Patriots som till och med chockade lagkamraterna på bänken.

Panthers försvar är dock snäppet vassare än Patriots och det var inte så att man var överlägsna framåt senast, då man producerade 20 poäng. Jag räknar med att det kommer att krävas mer poäng än så för att vinna i natt och det är upp till bevis för Manning & co.

Carolina Panthers

Carolina visade precis det jag ville se mot Arizona senast och under stunder undrade man ju hur något lag överhuvudtaget skulle kunna stoppa detta gäng. Och ja, är det några som borde ha en chans att lyckas så är det väl ligans förstarankade försvar: Denver Broncos.

Denver lyckades med precis det som krävdes för att stoppa Patriots senast, man fick press på Brady med fyra rushers och kunde därmed ta ner resten i coverage. Man kommer troligtvis få en hel del press även här, men Panthers QB Cam Newton är ju, till skillnad från Brady, en mästare med fötterna och kan han smita förbi pressen så plockar han in stora ytor mark.

Han har terroriserat motståndarnas försvar både via luften och via marken hela säsongen och visst tusan ska han väl plocka hem både en Super Bowl-ring och en MVP-pokal här? Bakom sig har han ett mer välrundat lag än det Manning besitter och jag tror att alla de hot som Panthers, och framför allt Cam Newton, utgör framåt kommer att bli för mycket även för Broncos.

Spel

Carolina är ett lag som startar matcherna i ett oerhört kvickt tempo, vilket vi inte minst fick se prov på i matcherna mot Seattle och Arizona. Jag ser ett liknande scenario här där Carolina som vanligt går ut i högt tempo och tidigt tar ledningen och sedan återstår det att se huruvida Denver håller matchen jämn eller om Carolina tillåts att kontrollera matchen.

Jag föredrar faktiskt att spela på HT/FT istället för handikap här. Mitt huvudspel denna match kommer att vara på att Panthers leder i halvtid och vinner vid full tid, till två gånger pengarna på Betfair. Sedan lär det ju bli en del sidobets såklart. Håll utkik bland spelböckerna under dagen om ni vill kika på dessa. Jag kanske till och med postar några livespel under matchen om det finns intresse för det.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt