Speltips: Sverige vinner igen i EM

Ja, vad hände egentligen? I Sverige kan vi åtminstone skylla på att vi är ett litet land, även om vi har fantastiska handbollstraditioner. Men vi har ändå vunnit EM fyra gånger, och att ha noll poäng med sig till andra slutspelsrundan är lite pinsamt hur vi än vrider och vänder på det.

Ryssland har också gått ned sig rejält sedan glansdagarna. På 2000-talet har de bara tagit två medaljer över huvud taget: ett brons i OS 2004 och ett silver i EM år 2000. Deras lag har en hyfsat hög medelålder, och utöver Mikhail Chipurin - deras klart mest landslagsrutinerade spelare - spelar alla i den inhemska ligan eller i något av Ukraina, Makedonien, Polen och Vitryssland. Missförstå inte, flera av de här lagen skulle gladeligen plats eller mer därtill i Sverige. Men det är inget Kiel eller Barcelona direkt. Vi pratar liksom om ett lag där hälften av spelarna inte ens har en egen sida på Wikipedia.

Det är gubbarna som ska leda det ryska gardet: Dibirov, Shelmenko och Gorbok är det som står för hoten och målproduktionen, och de är samtliga 32-33 år gamla. Där bakom är det dock ganska tomt. Och de har inte imponerat nämnvärt i EM hittills; att de slog Ungern var en överraskning men det var med uddamålet och ungrarna var riktigt dåliga i den matchen.

Nyckeln för Sverige blir som vanligt att inte råka klappa ihop av misstag efter 35-40 minuter. Mot Spanien stod de blågula faktiskt upp ordentligt, och det finns god chans att de gör det här också. Dels för att landslaget alltid höjer sig när de verkligen, verkligen måste - och här står det avancemang och OS-platser på spel - men dels också för att det Tyskland, Spanien och Slovenien gjorde för att bromsa Sverige var ett försvara sig offensivt med två man längre ut från linjen, och sådana spelare som fixar det har inte Ryssland.

Sverige är rättmätiga favoriter i den här matchen, särskilt om vi kan ta en rejäl ledning från start, eftersom ryssarna får kämpa i uppförsbacke då - något de bevisat rätt många gånger vid det här laget att det inte alls passar dem. Vi spelar en etta till 1.85 gånger pengarna på Betway, och sen gör ser vi på när vårt stolta landslag gör en fäll av den ryska björnen.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos Betway och spela direkt! Matchen börjar kl 20:30 och visas på TV3.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt