Speltips: Paris överoddsat i Ligue 1

Om något annat lag än Paris Saint-Germain vinner franska ligan har det förtjänat alla priser som finns. Efter drygt halva säsongen leder de med 20 poäng, har gjot 50 mål och släppt in 9, ännu inte förlorat, och är kvar i alla inhemska och internationella cuper.

Så varför är oddsen så bra på bortalaget? Det räcker ju att parisarna vinner två matcher av tre för att det ska gå in - något de visat sig avsevärt mer än kapabla till under den här säsongen. Samtidigt har Toulouse inte imponerat där de ligger strax under strecket. Även om de vann senast så var det mot Reims (1p bättre), och de två oavgjorda resultaten mot avsevärt bättre lag (Nantes resp. Lille som båda var i form) kom i december.

Inte är det skadeläget i alla fall. Thiago Silva saknas definitivt för PSG, och de kan komma att låta David Luiz och Ángel Di María vila sig lite friskare vid behov. Det gör förstås att försvaret behöver stuvas om lite, men det har bara en uppgift: stoppa Wassam Ben Yedder. Han är den ende kompetente målgöraren för hemmalaget, och neutraliseras han är risken för övriga mål liten.

Lustigt nog möts de båda först nu (lördag) i ligan, därefter på tisdag i Coupe de France, och sedan nästa tisdag igen i Coupe de la Ligue. (Skillnaden mellan dem är att den första motsvarar t.ex. FA-cupen, medan den andra i praktiken bara är öppen för lag ur Ligue 1 & 2.) Toulouse kommer dock att tvingas satsa enbart på ligamatchen för att inte åka ur.

Detta hjälper dock givetvis inte. Även med 1.5 måls handikapp tror vi på Zlatan & c:o, och för 2.40 på Pinnacle är det förstås svårt att låta bli - det känns som ett rejält bjudodds. Det har gått in 12/20 gånger för Paris hittills i ligan under säsongen, och då är det bara överlägset jätteavhängda Troyes som släpper in fler mål än Toulouse. Även om PSG skulle vila sina bästa spelare - vilket inte lär ske, Zlatan fick ju pausa senast - är 2.40 fortfarande ett rejält överodds. Minst två mål har de gjort i 15/20 matcher, och då kom flera av missräkningarna tidigt under säsongen när laget var i osync. Samtidigt har de inte släppt in ett enda mål nu på sex raka bortamatcher om vi räknar in cuperna. Blixtplock!

Sugen på att rygga? Skapa konto hos Pinnacle och spela direkt! Du kan också spana in alla andra Ligue 1-odds på vår odds-sida, eller följa alla våra Ligue 1-tips. Matchen spelar kl 17:00 svensk tid, lördagen den 16 januari, och visas på C More.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt