Speltips: Strålande värde på kryss i Paris

Hört talas om Paris Football Club? Du behöver inte skämmas om så inte är fallet. Klubben grundades ett par veckor efter månlandningen 1969, och gick ihop med Stade Saint-Germain strax därefter varpå Paris Saint-Germain bildades. Två år senare splittrades klubben till två olika, eftersom arenan låg strax utanför Paris och huvudstadens borgmästare inte kunde acceptera att heja på ett lag som inte var till hundra procent parisiskt.

Sedan dess har det gått "sådär", de var visserligen uppe i Ligue 1 och vände men det var på 70-talet, och de senaste åren har de mest tillhört tredjedivisionen National innan de tog steget upp till Ligue 2 tillsammans med ärkerivalen Red Star i fjol. Men medan Red Star - ett anrikt lag, som vunnit fem cuper och som var med om att starta Ligue 1 - har en liten men högt realistisk chans att nå toppen igen ligger PFC kvar i botten, på ynka 15 poäng efter 19 omgångar. De skulle faktiskt ha legat sist på det, om inte Nîmes fått 8p avdrag för matchfixande.

Nu möter de Tours, laget som antagligen är mest känt för att ha fostrat Patrick Vieira, och som befinner sig på ungefär samma nivå - eller snarare som är något bättre, då de har ett intaktare försvar, och då de klarar av att stänga matcher.

Just det där med att stänga matcher är annars något som Paris har ruggigt svårt för. De har bara vunnit en match i ligan so far - men de har spelat 12 oavgjorda. Hemma eller borta kvittar, det är oavgjort som gäller alla dagar i veckan. Tours är inne på något liknande: på 10 bortamatcher har de 7 oavgjorda, och en målskillnad på lätt patetiska 6:9. Faktum är att inget av lagen är något vidare på att måla, och oddsen på t.ex. under 2.5 är löjeväckande 1.45. Ändå är det mer lockande att spela det än över.

Vi ska dock koncentrera oss på just krysset, av naturliga skäl. Ibland går det att skriva spaltmeter med analyser om varför något är ett riktigt bra spel. Ibland är ett spel lika bra, men det blir tvärtom - det finns nämligen inte mycket som talar för att något av lagen ska göra mål. De har inte fungerande anfall. De spelar 0-0 och 1-1 ofta. Och det sämre laget har hemmaplan.

Även skadeläget talar för ett kryss. Hemmalaget har visserligen mittbacksgeneralen Hervé Libohy avstängd, men det gör inte så mycket eftersom Tours saknar upp till tre av sina ordinarie anfallare.

Allt sammantaget känns ett X till 2.91 gånger pengarna på Pinnacle högst generöst, och en bra bit över vad som motsvarar den procentuella chansen. Sedan kan det förstås sluta 5-1 bara för det - men den sannolikheten får betraktas som mycket, mycket låg.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos Pinnacle och spela direkt! Du kan också spana in alla andra Ligue 1-odds på vår odds-sida.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt