Speltips: Merseysidederby i ligacupfinalen?

Barnsley, Reading, Norwich, Middlesbrough. Det går att få svårare lottning än Evertons i ligacupen. Ändå har två av matcherna gått till förlängning, och en tredje orsakat problem - så nog märks det att den här cupen är en potentiell jättedödare. Samtidigt har Everton en mycket sämre placering i ligan än vad de egentligen borde ha, särskilt med tanke på hur den här säsongen i allmänhet har sett ut.

Men göra mål, det kan de. 36 stycken har det blivit hittills, och av dem har en viss belgare - Romelu Lukaku, förstås - stått för hela femton. Med det facitet delar han ligaledningen, och fyra till har det hunnit bli i just ligacupen också.

Nyckeln till att Everton ska lyckas kamma hem den vinst de troligen behöver för att slå ut Manchester City över dubbla möten kan alltså utan att på något sätt överdriva sägas vara Lukaku, som bara blivit bättre över hela hösten dessutom. Han är snabb, effektiv, håller bollen bra och är stark som fasen. Ändå är han bara 22 - och med Mino Raiola som agent lär han väl knappast vara kvar i Everton efter sommaren. Så hur ska City stoppa honom?

Tja, ett sätt är väl att inse att de har problem på mittförsvaret i år, med Kompany halvskadad mer eller mindre hela tiden, Otamendi och Mangala inte alls värda priset de betingade (£60M tillsammans), och Yaya Touré alldeles för loj i hemåtspelet. Då får de i stället satsa framåt. Lyckligtvis har de även om Bony saknas tillbaka Agüero, vilket om han är i form är en lika bra målgaranti som Lukaku. Numera är han främste sydamerikanske målgörare i Premier League, och det finns väl inte så mycket som pekar på att han inte utökar den ledningen successivt i vår.

Vi har skrivit tidigare om att Everton har problem med att knyta ihop säcken i år. De har spelat många matcher oavgjorda som de egentligen borde ha vunnit, och det är faktiskt den enskilt största orsaken till att de inte ligger bättre till än elva. Men det är inte for lack of trying, och de har varit riktigt bra i flera matcher de förlorat också. Nu ska City spela Champions League samtidigt som de är med i titelracet, och även om de inhemska cuperna givetvis är viktiga så har Everton mer att spela för i den här semin. Dessutom måste de ha med sig något från hemmaplan.

Självklart ska Manchester City gälla som favoriter, och lika självklart är det att chansen för multipla mål är riktigt god - men det har alla bra koll på, och oddsen för t.ex. över 2.5 mål är på tok för dåliga. Vad som däremot ser riktigt fint ur är 1X, alltså vinst så länge inte Everton förlorar. Kryss är ändå ett fullt rimligt resultat, tillika ett som Toffees varit alldeles för bra på att spela i år.

Vi hittar bästa oddset på bet365, 1.83 står det i. Nyss såg vi Liverpool vinna borta i en match där Stoke fick till avsevärt färre chanser än de flesta nog hade räknat med. Blir det månne ett Liverpoolmöte i finalen på Wembley? Oddsen säger "nja", men det är inte så värst mycket som krävs för att rucka på det - och i år har bortaplan varit Citys akilleshäl.

Sugen på att rygga? Skapa konto hos bet365 och spela direkt! Du kan också spana in alla andra ligacupen-odds på vår odds-sida.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt