Speltips: Toppmöte i Frankrike, vi spelar på Zlatan

Den här säsongen känns redan ganska avgjord. Qatar - förlåt, Paris Saint-Germain - har lagt alla poängen i en säck och traskat iväg med säcken, mitt framför en lång rad konkurrenter. Och hade vi tagit bort de trefaldigt regerande mästarna från tabellen blir den faktiskt riktigt intressant - vi får då nykomlingarna (!) Angers i topp, med förra årets trettondeplacerade Caen som tvåa, strax före Monaco med en match mindre spelad.

Lyon, det gamla hederliga Kim Källström-laget, tog sju raka ligatitlar i början av milleniet, men sitter just nu strax utanför Europacup-plats. Det är dock bara fyra poäng upp till tvåan, och det vore knappast otänkbart att ganska mycket stuvas om i toppen framöver, precis som i den engelska högstadivisionen - ja, frånsett Paris då.

Lyon är ur slag

Men om Lyon ska ha någon chans måste de till att börja med gräva sig ur sin rätt bedrövliga form. De slog visserligen Valencia med 2-0 borta i Champions League för några dagar sedan, men det var i en match där de inte hade något att spela för, och där Valencia var tämligen urusla. Vi tar en titt på deras matcher i november fram tills nu:

Datum
Motstånd
Var
Resultat

5/12
Angers
Hemma
Förlust 0-2

1/12
Nantes
Borta
Oavgjort 0-0

27/11
Montpellier
Hemma
Förlust 2-4

24/11
Gent
Hemma
Förlust 1-2

20/11
Nice
Borta
Förlust 0-3

8/11
St Etienne
Hemma
Vinst 3-0

4/11
Zenit
Hemma
Förlust 0-2

Det går liksom inte att missta sig på hur dålig den där resultatraden är. Det finns bara ett betyg att ge, och det är en etta, nästan oavsett vad max på skalan är. Även utan de två tongivande spelarna Valbuena och Lacazette - båda skadade till nästa år - borde resultaten ha varit bättre. Men det är som att de helt tappat anfallsplan när löparna försvann.

Zlatan är Zlatan

Meanwhile är Paris nästan äckligt skadefria, de saknar Pastore och Verratti men det är helt okej. Zlatan slår nya rekord varannan vecka ungefär, att döma av Sportbladets rapportering, och det går förstås inte att blunda för att just nu leker de med resten av ligan. En massa spelare som hade problem förra året är dessutom roliga att se spela igen, med Ángel Di Maria som uppenbart främsta exempel.

Just nu är de dessutom ensamma i den europeiska toppfotbollen om att inte ha förlorat en ligamatch än, sedan Bayern München åkte på däng härom veckan. Och det finns väl inte direkt så mycket som talar för att den sviten inte ska fortsätta. De har bara 8 insläppta mål på 17 spelade matcher, mot 40 gjorda. På hemmaplan gör de över tre mål per match i snitt och har 6 vinster, 1 oavgjord match.

På PSGs tre senaste hemmamatcher i ligan har de vunnit med 4-1, 5-0, och 4-1. Det finns all anledning att tro att den trenden kan fortsätta. Därför väljer vi att spela det potentiellt ytterst underhållande -2 på Unibets trevägshandikapp, till oddset 2.80, och bänkar oss C More eller varför inte Unibets livestream klockan 21:00 prick för att se Zlatans eminenta näsa dunka in några bollar.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt