Speltips: Twente mot De Graafschap - bottenstrid i Nederländerna

För Twente är det sorglig läsning. Så sent som 2009/10 vann laget faktiskt ligan, mitt mellan då år då man slutade tvåa. De har varit i åtminstone playoff till någon av CL eller EL varje år sedan 2007... fram tills i fjol, då de något oväntat slutade tia. Och inte går det bättre i år. Skulle serien ta slut i dag blir det kval för att försöka överleva i högstadivisionen.

Spelarmaterialet är inte uselt heller. De har köpt eller lånat in vettigt folk med erfarenhet från bra klubbar - Manchester City, Olympiakos, och så vidare - till positioner som behövts fyllas på, även om vi mest pratar yngre förmågor. Ändå gör de för få mål och läcker som såll. Den stora anledningen är förmodligen att nästan hela backlinjen är skadad.

Liknande problem har De Graafschap, klubben vars namn är nästan helt omöjligt för de flesta svenskar att uttala. De är en stapelvara i holländsk toppfotboll sedan flera decennier, men har aldrig varit tillräckligt bra för att sluta särskilt högt. Påminner starkt om Gefle, faktiskt. Men även Gefle hade nog skrapat ihop mer än 5p efter 15 omgångar.

Om matchen

Lördag kväll clashar de båda alltså samman i Enschede för säsongens kanske hittills viktigaste match. Twente kan haka av De Graafschap helt, och De Graafschap kan göra ett desperat försök att komma lite närmare.

Räkna med att båda lagen går för fullt. Det är hawaiifotboll utan backar som gäller, och bönderna, som De Graafschap kallas, saknar även offensiva mittfältare, för att inte tala om spelidé i allmänhet.

Detta behöver dock inte betyda att det blir särskilt många mål. Lördagens tema här på 1x2 är "målsnålt", med dubbla under-rekommendationer. Kom ihåg att vi talar om två lag här som knappt för bollen på mål, än mindre in den.

För båda gäller att de faktiskt kommer till skott skapligt ofta, och inte sällan på mål. Men de är inte inne i boxen och jiddrar, i stället pratar vi om halvchanser och taskiga ströskott, nickar från strax innanför straffområdeslinjen - den sortens saker. Det må funka i power play i hockey, men inte här.

Spelbart är definitivt under 2.5 mål, just nu för 2.62 på Pinnacle Sports. Det motsvarar 38 % chans och vi tycker det är ett helt missvisande värde. Det troligaste resultatet är faktiskt 1-1.

Spela på under 2,5 mål på Pinnacle Sports!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt