Systemförslag: Stryktipset: Vecka 41

Stryktipset promo

Lördag 16:00 har länge varit en helig tid för alla oss som älskar engelsk fotboll. Från och med den här helgen kommer jag vägleda er genom helgens stryktips och beta av de matcher som är med på kupongen, i korthet.

1. Crystal Palace - West Ham

Efter en knackig start har Crystal Palace repat sig och ligger för närvarande på åttonde plats med fem raka matcher utan förlust. Framgångarna på sistone stavas till viss del Christian Benteke som börjat hitta nätet som de gamla goda tiderna i Aston Villa. West Ham å andra sidan har en jobbig period bakom sig med fyra förluster och ett kryss på de fem senaste. Crystal Palace, eller kanske tränaren Alan Pardew framför allt, tenderar att ha lyckade eller helt värdelösa perioder med många förluster i rad. Jag tror att formen håller i sig och placerar den raka ettan på kupongen.

2. Arsenal - Swansea

Här är hemmalaget favoriter med all rätt. Fem raka vinster i ligan och en positiv inledning i Champions League. På onsdag väntar Ludogorets på hemmaplan och man behöver alltså inte resa till Bulgarien. Man kan ge allt i den här matchen mot ett Swansea som bytt tränare under uppehållet och ligger fyra från slutet i tabellen. Arsenal har dock bara vunnit ett av de fem senaste mötena mot Swansea som varit lite av ett "bogey team". Letar man efter en rejäl kupongrensare är X2 the way to go, men jag kör på den raka ettan.

3. Bournemouth - Hull

Bournemouth började svagt men har ryckt upp sig, och motsatt läge är det för Hull som har dalat i tabellen efter två raka segrar i inledningen. Spelarmaterialet är som bekant tunt och Bournemouth har två raka segrar hemma. Jag spikar ettan även här.

4. Manchester City - Everton

Trots att första förlusten för Guardiola kom senast mot Spurs är man stora favoriter in i det här mötet. Med Sterling, De Bruyne och Kompany på skadelistan är det dock en svårare uppgift än vad man kanske tror. Styrkan hittills från Guardiola har dock kommit i att alla spelare i truppen på något sätt lyft sig när de fått chansen, och alla passar in i modellen. Everton är svårberäknade men torskade i ligacupen hemma mot Norwich och efter det har man två raka utan vinst i ligan. Ettan ska ju bara in här.

5. Stoke - Sunderland

Ett riktigt ångestmöte i botten väntar under lördagen. Lagen står på tre respektive två poäng i ligan, och helt utan segrar. Jag tror att den trenden håller i sig och det luktar kryss långa vägar. Defoe i Sunderland har länge varit en notorisk målskytt på bortaplan samtidigt som Stoke överraskade senast när man tog poäng borta mot United. Om man ska gardera är det från vänster, men jag kör på krysset.

6. West Bromwich - Tottenham

Bortalaget har fyra raka segrar i ligan, och en målvakt i storform. Men notera att Bayer Leverkusen väntar i Champions League redan på tisdag och Spurs har inte inlett övertygande i CL. Det är en otroligt viktig match, som kan ta fokus från den idag borta mot WBA. Rondon har gjort tre mål hittills och tillsammans med Chadli utgör han hotet offensivt för hemmalaget. Dock tveksam för spel på grund av spel med Venezuela och en lång flygresa tillbaka till England. Berahino väntas få sin chans ensam på topp och är ofta giftig. WBA har ställt till det mot topplagen förut och jag garderar från vänster här. 1X.

7. Aston Villa - Wolverhampton

Aston Villa, som trillade ur Premier League i våras, är ett annat lag som sparkat sin tränare under uppehållet. Di Matteo fick gå och in kom Steve Bruce, som kanske är motsatsen till Di Matteo på skalan. Jag är inte säker på att han kan få ordning på det här sjunkande skeppet direkt från start, även om vi vet att nya tränare ofta får kortsiktig positiv effekt. Man har vunnit en match i ligan och det var i andra omgången. Wolverhampton har heller inte gått strålande, men ligger ändå tolva och bara förlorat två av fem bortamatcher. X2.

8. Barnsley - Fulham

Barnsley har fyra raka utan seger och börjar nu inse verkligheten i Championship efter sin smekmånad som nykomlingar. Fulham har inte vunnit på sex raka omgångar. Tre av dessa har varit kryss. Oberäknelig match. Jag går på oavgjort här. X.

9. Blackburn - Ipswich

Hemmalaget är nästjumbo inför helgen och har nu tre matcher på åtta dagar framför sig. Rimligt är att tänka att man ser chansen att rivstarta den perioden med en seger här, nu när man vilat upp sig under uppehållet. Ipswich har misslyckats med att göra mål i sina fyra senaste matcher. Gardera från vänster. 1X.

10. Brighton - Preston

Brighton har etablerat sig som ett topplag i Championship de senaste åren men inte lyckats ta steget upp. I år ser det alltjämt bra ut och idag kommer artondeplacerade Preston på besök. Preston har en positiv trend med två vinster och ett kryss på de tre senaste. Brighton å andra sidan har fyra vinster och en oavgjord på sina fem senaste. Kan vara smart att gardera från vänster här. 1X.

11. Derby - Leeds

Svenskarna i Leeds, Marcus Antonsson och Pontus Jansson, har omfamnats av klubben och supportrarna efter goda insatser så här långt. Fyra av de fem senaste omgångarna har slutat med vinst för Leeds del. Derby har en lite mer besynnerlig period bakom sig med endast en vinst på de åtta senaste. På hemmaplan har man inte vunnit sedan i april. Derby ligger precis ovanför kvalstrecket i botten och jag ser inte varför man är favoriter här. Jag har noll förtroende för deras nya tränare Steve McClaren, tidigare förbundskapten för England. X2.

12. Newcastle - Brentford

Rafa Benitez förfogar över en riktigt slagkraftig trupp som bör kunna jogga hem en uppflyttning. Riktigt så har det kanske inte sett ut hittills, då man ligger på tredje plats i tabellen. Idag kommer Brentford på besök. För närvarande sjua, men med ett besynnerligt bortafacit. Det ska inte vara något annat än en hemmaseger här.

13. Queens Park Rangers - Reading

QPR åkte på pumpen rejält hemma mot Newcastle när man förlorade med 6-0. Efter det följde ytterligare en förlust, men efter det två kryss och till slut en seger. Sakta men säkert ser det bättre ut för Jimmy Floyd Hasselbaink och hans QPR. Men Reading är luriga och ligger åtta i tabellen, tre poäng före QPR. Reading har verkligen blandat och gett hittills, men vi kan slå fast att man är klart bättre hemma. Lurig match mellan två lag som var i Premier League tillsammans hyfsat nyligen. Jag garderar från höger.

Min rad: 1
1
1
1
X
1X
X2
X
1X
1X
X2
1
X2

Helgarderingar: 0
Halvgarderingar: 6
Kostnad för rad: 64 kronor

Lycka till med era stryktips idag, och var inte rädda för att ta bort eller addera garderingar till era kuponger. Syftet med detta är att ni ska ha något som utgångspunkt att bygga vidare på med hjälp av era egna uppfattningar om dagens matcher.






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream lördag 12:00
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.