Speltips: Juventus-Dinamo Zagreb

Barcelona gjorde jobbet igår hemma mot Mönchengladbach. Mönchengladbach "parkerade bussen" hela matchen och den taktiken gick inte hem. Messi gjorde 1-0 för Barca i den första halvleken och i den andra halvleken lyckades den hårt kritiserade Arda Turan göra ett hattrick. 4-0 innebär vinst på gårdagens bloggspel.

Gruppspelet i Champions League avslutas ikväll och jag har lagt ett spel på en av dessa åtta matcher.

Spel: Juventus -2,25 @ 1.806

Bookie: Pinnacle

Värdering: 3/5U

Juventus leder föga förvånande Serie A även denna säsong. Med 36 poäng på 15 matcher ligger man fyra poäng före toppkonkurrenterna Roma och Milan. I dagsläget leder laget även grupp H i CL-gruppspelet med en poäng före Sevilla. Juventus har enligt mig en av världens bästa trupper. Ordinarie målvakt, backar, mittfältare och anfallare håller världsklass och det är inte konstigt att Juventus dominerar den italienska fotbollen. Inför den här säsongen har man förstärkt truppen med bl.a. Pjanic och Higuain. Båda nyförvärven har visat sig passa in väl i Juventus och har stått för bra prestationer i princip varje match. Formen är ganska bra med Juventus-mått mätt. Om man bortser från den oväntade förlusten mot Genoa för drygt en vecka sedan har laget inte förlorat en match sedan i slutet av oktober. Det som är mest imponerande för Juventus är deras ofattbart starka hemmasvit som saknar motstycke i den europeiska toppfotbollen. Man har inte förlorat en hemmamatch sedan i augusti 2015 (!), vilket är en förlustfri svit som inte ens lag som Real Madrid, Bayern München eller Barcelona är i närheten av. Att man inte har lyckats ta en större ledning i ligan (att leda ligan med fyra poäng är en ovanligt liten serieledning för Juventus del) beror antagligen på att laget har haft ganska stora skadebekymmer den här säsongen. Nyckelspelare som t.ex. Dybala, Marchisio, Chiellini och Barzagli har varit skadade stora delar av säsongen vilket har minskat lagets kapacitet.

Juventus startelva (3-5-2): Neto - Rugani, Benatia, Evra - Cuadrado, Lemina, Marchisio, Pjanic, Asamoah - Higuain, Mandzukic.

Dinamo Zagreb har inte rosat marknaden i CL. Man har förlorat samtliga matcher i gruppspelet och blivit utklassade i tre av dessa matcher. Zagreb tillhör ett av de sämsta CL-lagen och har egentligen inte imponerat i någon match utan snarare bevisat att de inte hör hemma i CL. Ligaspelet går inte heller särskilt bra. Zagreb, som brukar vinna 1. HNL (den kroatiska toppdivisionen), leder för ovanlighetens skull inte ligan den här säsongen. Man ligger hela sex poäng bakom serieledande Rijeka. 1. HNL ligger långt ifrån min expertis men andraplaceringen är i vart fall en indikation på att Dinamo Zagreb har problem just nu. När jag har sett Zagrebs tidigare matcher har jag reagerat på är att de har väldigt svårt att hitta målchanser. Det är av naturliga skäl så att Zagreb, precis som annars när svaga lag möter starkare lag, fokuserar på att försvara sig så länge som möjligt för att kunna få med sig ett oavgjort (0-0) resultat. Detta brukar dock kombineras med att det svagare laget skapar målchanser genom kontringar som uppstår när det starkare laget tappar bollen. Problemet för Zagreb har varit att de inte lyckats med kontringsspelet vilket har resulterat i noll mål på fem matcher. Man har knappt klarat av att få till några skott på mål (i den senaste matchen mot Juventus hade Zagreb inget avslut på mål) vilket också tyder på att anfallsspelet har varit väldigt svagt.

Dinamo Zagrebs startelva (4-3-3): Livakovic - Pivaric, Schildenfeld, Sigali, Situm - Gojak, Knezevic, Moro - Fernandes, Coric, Soudani.

Dinamo Zagreb har redan åkt ur CL och de har inte heller någon chans att ta sig till EL så för deras del är kvällens match ointressant och endast av akademisk betydelse. Lagets är nog mer intresserade av att vila upp sig inför Zagreb-derbyt mot Lokomotiva Zagreb på söndag. Juventus spelar däremot för att säkra förstaplatsen i gruppen för att lyckas få en gynnsam lottning i slutspelet. Juventus bör därför vara mer motiverade än Zagreb ikväll. En annan faktor som talar för Juventus är naturligtvis är att de är ett mycket bättre fotbollslag än Dinamo Zagreb och att de är ett extremt starkt hemmalag. Dessutom får de tillbaka anfallaren Dybala ikväll vilket är till stor fördel för Juventus anfallsspel. Juve har dock stora avbräck i backlinjen men detta bör inte spela någon större roll eftersom Zagrebs anfallsspel troligen kommer att vara ofarligt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.