Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 47

Stryktipset promo

Vi var rätt ute senast och nådde nästan hela vägen fram när vi fick in elva rätt på Stryket och alla rätt på Topptipset. Många storfavoriter vann som väntat, vilket höll nere utdelningen och skapade en jackpot på cirka 14 miljoner att kämpa om denna vecka! Först ut stormöte mellan Liverpool och Chelsea, som kan visa sig bli en offensiv tillställning.

Liverpool – Chelsea

Stormöte får inleda kupongen när Liverpool tar emot Chelsea i Premier League. Liverpool såg ut att gå mot sin femte raka seger då man i veckan hade en 3-0 ledning borta mot Sevilla i halvtid i Champions League-spelet. Efter det skulle man dock kollapsa och släppa in tre mål själva och bara komma iväg med en poäng. Offensiven går inte att klaga på hos hemmalaget, som snittar på 3,5 mål per match de senaste sex matcherna, men defensiven kunde definitivt ha vart bättre i den andra halvleken. Det känns som man hade svårt att ställa om till försvar efter inledningen och det kostade. Chelsea segrade som väntat i CL och tog bekväma 4-0 borta mot Qarabag. Innan dess besegrade man West Brom med samma siffror och har nu hållt tätt bakåt i fyra av de fem senaste. Man spelar fin fotboll för stunden och känns snäppet hetare än hemmafavoriterna. Vi spelar X2 här.

Crystal Palace - Stoke

Palace stod upp oväntat bra mot Tottenham näst senast och gjorde ännu en bra insats när man fick med sig en poäng hemma mot Everton i helgen. Det blev en målrik första halvlek mellan ligans två sämsta försvar och det hann inte ens ta en minut inna Palace var i ledningen. Bara fem minuter senare skulle dock Baines kvittera via straff och ställningen var återigen lika. Zaha gav hemmalaget välförtjänt återigen ledningen med tio kvar men på stopptid släppte man till ännu ett mål. Man skapade bra chanser i den andra för att ta alla tre poäng men fick nöja sig med en. Stoke hade även de leningen två gånger om i mötet med Brighton senast men fick även de nöja sig med ett kryss. Man var det bättre laget och skapade vassare chanser men kunde inte inkassera. Laget är iallafall obesegrade i tre raka nu och har, precis som hemmalaget, lyft sig något från tidigare under säsongen. Palace försvar är skakigt och vi litar inte på hemmafavoriterna här. Vi testar X2.

Manchester U – Brighton

United började inte helt hundra hemma mot Newcastle, som kunde hota i början av matchen, och hamnade också i underläge. Man jobbade sig dock in i matchen och efter 1-1 målet tog man över helt. Andra halvlek hade man full kontroll och spelade fin fotboll med bland andra Pogba och Zlatan tillbaka från skada. 4-1 slutade vinsten med och var lovande inför kommande jakt på ledande stadsrivalen. Brighton hade lite tur med sig när man klarade en poäng hemma mot Stoke senast. Efter att tagit igen underläge två gånger om stod man emot bortalagets press och förlängde sviten till fem obesegrade i rad. För tuff uppgift nu mot ett United som ser ljusare ut på skadefronten och spiken åker in på kupongen.

Newcastle – Watford

Newcastle har tre raka förluster bakom sig och har bara en seger på de sju senaste matcherna, men visar ändå glimtar av positivitet då och då. Man började bra senast mot United och tog också ledningen efter dryga kvarten. Efter att man släppt in kvitteringen 20 minuter senare började det dock se skakigare ut och när hemmalaget också gjorde 2-1 på stopptid i första hade man en rejäl uppförsbacke. United kunde enkelt kontrollera resten av matchen och göra två ytterligare mål. Man skapade också en del chanser mot Bournemouth näst senast men kunde inte kapitalisera, vilket man måste bli bättre på. Watford var tillbaka som vinnare efter tre raka förluster när man besegrade West Ham med 2-0 senast på hemmaplan. West Ham skapade en del lägen men det var Watford som hade de hetaste chanserna och tog tillvara på lägena. En rättvis seger som förhoppningsvis kan vända den dåliga trenden. Vi lutar dock åt en hemmasegern som garderas upp med krysset.

Swansea – Bournemouth

Swanseas motgångar fortsätter och senast åkte man på femte raka förlusten efter en svag insats borta mot Burnley. Man blev utspelade i större delen av första halvleken och sviktade i försvaret som släppte in två mål. Man höjde sig något i andra men hade svårt att skapa något och hade inte ett skott på mål förrän på stopttid och blev återigen mållösa. Man fick dessutom sin bästa målgörare, Tammy Abarham, skadad. Bournemouth har vaknat nere i botten av tabellen och börjat klättra så smått. Fyra segrar och en 0-1 förlust mot Chelsea på de fem senaste och hemma mot Huddersfield senast tog man en fin 4-0 seger trots en man mindre i en halvlek. Huddersfield kom ut snabbt i starten av både första och andra halvlek men det var hemmalaget som visade fin effektivitet med Callum Wilson tillbaka i startelvan med ett hattrick efter skada. Bournemouth är definitivt hetare för stunden och vi tror på bra chans till tre poäng här.

Tottenham – West Brom

Tottenham gjorde återigen sitt jobb i Champions League när man i veckan besegrade Dortmund med 2-1 på bortaplan. Man hamnade i underläge i den första halvleken, som var rätt så chansfattig, men höjde tempot i andra och såg klart mycket bättre ut än sina motståndare. Man belönades också med två rättvisa mål och leder fortsatt gruppen och revanscherade sig efter förlusten borta mot Arsenal i ligan. West Brom är ett av ligans absolut svagaste lag just nu och fick det som väntat väldigt tufft när Chelsea kom på besök senast. Man hade inget att säga till om i en 0-4 förlust och kunde inte försvara sig mot Chelseas anfall. Nu ropas det efter tränarens avgång och visst måste nåt till för att inte dras ner under strecket, dit det nu bara skiljer en poäng. Vi spikar ettan.

Aston Villa – Ipswich

Villa tog andra raka segern efter att först ha gjort en fin 2-1 match mot QPR på bortaplan och senast en seger me samma siffror hemma mot krisande Sunderland. Den matcher var långt ifrån lika väl genomförd och man spelade slarvigt stora delar av matchen, men en seger är en seger och man ligger nu fyra i tabellen. Ipswich kryssade återigen senast hemma mot Sheffield W i en match som startade långsamt och mållöst i den första halvleken. Bortalaget var de som hade mest boll, men två gånger om var det Ipswich som hade ledningen och såg ut att gå mot en trea. På stopptid skulle dock Nuhiu frälsa sitt Sheffield med ett mål och sno åt sig en poäng. Villa ska vara favoriter här och även om det kan vara läge för att stoppa in en gardering för den som har råd så sparar vi våra streck här och testar spiken.

Fulham – Millwall

Efter att ha kryssat hemma mot Derby hade Fulham en tuff bortamatch senast mot Sheffield United. Det skulle visa sig bli en riktigt målrik historia efter bland annat ett hattrick av Ryan Sessegnon, som gjorde en riktigt bra match. Man skulle hamna i underläge bara fem minuter in i matchen, men i halvtid vat ställningen 2-2 innan Fulham ryckte ifrån till en tremålsledning. Sheffield skulle komma tillbaka och reducera till 5-4 på övertid men tre poäng var aldrig i fara efter rycket. Millwall gjorde ännu en svag insats när man kryssade i en mållös match hemma mot Hull senast. Hull har annars släppt till en del mål bakåt och Millwall hade ett par chanser i matchen men som vanligt saknades effektiviteten framåt. Det positiva var att man själva höll tätt trots tryck från bortalaget. Fulham är inte helt i toppform men har bra chans till trean här och vi kryssar i ettan.

Hull – Bristol City

Fem raka utan vinst nu för Hull, men efter tre raka förluster har man nu iallafall två oavgjorda. Först 2-2 hemma mot Ipswich och senast 0-0 borta mot formsvaga Millwall. Man släppte inte till all för mycket bakåt mot ett hemmalag som saknar en offensiva spetsen, men skapade inte heller en drös jättelägen själva. Man var de som kom närmast, men det räcker inte för tre poäng och man fortsätter att halak ner mot nedflyttningsstrecket. Bristol åkte något oväntat på en förlust hemma mot Preston senast efter en fin period. Man hamnade i underläge i slutet av första halvleken men var bollförande i den största delen av matchen och skapade ett par fina lägen för kvitteringen innan bortalaget satte tvåan med dryga kvarten kvar. Reduceringen skulle tillslut också komma men det var för sent att göra ett till och man fick lämna arenan poänglösa. Man ska dock vara favoriter här och vi tror på minst en poäng.

Middlesbrough – Derby

Middlesbrough har vunnit fyra av de fem senaste och lagt sig på playoffplats i och med segern hemma mot Birmingham senast. Man gjorde en riktigt bra första halvlek och tog också ledningen med 2-0 innan paus, vilket man bekvämt kunde försvara matchen ut. Även Derby segrae och tog sig till playoffsplatserna efter 2-0 hemma mot bortasvaga QPR senast. Efter en ganska chansfattig första halvlek tog man ledningen minuten innan paus och man hade kontroll på spelet matchen ut efter att ha ökat på ledningen i början av den andra och gav inte mycket till chanser för bortalaget. Fördel Middlesbrough men vi garderar med krysset.

Norwich – Preston

Norwich dalar i tabellen efter fem förluster och en oavgjord på de sex senaste matcherna. Man har inte gjort mer än ett mål i en match på två månader och senast blev det återigen förlust när man besökte Nottingham efter att ha misslyckats med att göra mål. Man skapade en del i den första halvleken och det var en tight match, men i den andra tog hemmalaget över och var de som stod för de farliga chanserna. Det skulle tillslut löna sig med ett mål och Norwich får blickare vidare till helgen. Preston har också gått tungt men fick tillbaka fyra spelare senast från skador och avstängning, när man mötte Bristol City på bortaplan. Det skulle visa sig få effekt då man tog en överraskande 2-1 seger efter att ha tagit ledningen i den första och sedan utökat i den andra. Bristol skapade dock en hel el chanser och var de som förde boll stora delar av matchen, men det var helt klart ett lyft för laget, som inte hade vunnit en match på sju omgångar innan dess. Norwich blir små favoriter på hemmaplan, men vi väljer bort dessa och spelar X2 här.

Reading – Sheffield W

Reading har spelat bra den senaste tiden, men åkte på en förlust i en tuff match mot serieledande Wolverhampton innan man i veckan kryssade borta mot Bolton. Man hamnde i tvåmålsunderläge efter 28 minuter då hemmalaget gjorde två snabba nickmål och trots att chanser fanns i den första fick man börja med stor uppförsbacke i andra. Man dominerade bollinnehavet och skapade många chanser och reducerade med kvarten kvar innan Bacuna kunde reducera på straff i 83e. Sheffield har bra form och har inte förlorat på fem matcher. Tre av dessa har dck vart oavgjorda och så var fallet även senast när spelade mot Ipswich. Efter en ganska händelselös första halvlek fick vi se fyra mål i den andra, då Sheffield hämtade upp underläge två gånger om. Man var det bollförande laget och skapade fina chanser och förtjänade minst en poäng, men skulle alltså få se sig i underläge efter att hemmalaget tagit ledningen med tjugo kvar att spela, innan Nuhiu frälste laget med sitt straffmål på stopptid. Riktigt jämn och svårlöst match som vi väljer att helgardera.

Wolverhampton – Bolton

Fyra raka segrar och bara ett insläppt mål för serieledarna, som verkligen visar varför de hör hemma uppe i toppen. 4-1 senast hemma mot Leeds var en mycket bra insats och man spelar ett snabbt anfallsspel som motståndarna har svårt att hantera. Man har en mycket fin trupp och kan mycket väl hålla fast vid förstaplatsen även vid säsongens slut. Bolton ligger fortsatt näst sist efter 2-2 hemma mot Reading senast. Man gjorde två nickmål i den första halvleken men det var Reading som var det bättre laget och pressade och skapade chanser i andra halvleken och tillslut skulle man alltså få nöja sig med en poäng. Man har inte förlorat på sex omgångar, men dessvärre är bara en av dessa matcher en seger. Mot serieledarna får man det otroligt tufft och vi spikar.

Stryktipset 192kr

X2

X2

1

1x

2

1

1

1

X2

1x

X2

1x2

1

Topptipset 48 kr

X2

1x2

1

1x

2

1

1x

1x






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream lördag 12:00
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.