Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 37

Stryktipset promo

En spännande omgång väntar på lördagens kupong med ett par svårlösta Championshipmatcher som sin vana trogen tar plats bland de 13 utvalda. En allsvensk match fick smyga in och det är Djurgåden, som tack vare helgens motståndare, Örebro, nu bara har sju poäng upp till Malmö i toppen och den allsvenska guldstriden fick lite extra liv i sig. Vi spikar stockholmarna på hemmaplan och tror att de gör allt för att inte låta lågan slockna. Hur hämtar sig Liverpool efter förra veckans 0-5 kross mot ett lurigt Burnley? Vi har våra tankar klara!

Tottenham – Swansea

Tottenham gjorde en riktigt fin insats senast när Everton besegrades med 3-0 på bortaplan. Och det kunde ha blivit mer än så för Spurs, som dominerade större delen av matchen och aldrig riktigt var hotade. Kane fick också näta två gånger om och gjorde därmed sitt 100:e och 101:a mål för Tottenham! Swansea kom tillbaka och åkte på en 0-1 förlust hemma mot Newcastle efter landslagsuppehållet i en match där man började bäst, men sedan fick se Newcastle börja ta över. Laget är nu nollat i tre av fyra matcher såhär långt och får hoppas att nytillkomne stjärnskottet Renato Sanches kan tillföra styrka framåt. Tottenham ska vara klara favoriter här och vi spikar.

Huddersfield – Leicester

Nykomlingarna Huddersfield har fått en bra start på säsongen och ligger sexa med sju poäng efter fyra omgångar. Senast kom dock den första förlusten då West Ham segrade med 2-0 på sin hemmaplan. West Ham var det bättre laget och de som skapade flest chanser och segern var rättvis. Leicester har inte fått ett lätt schema i starten och har endast lyckats plocka tre poäng såhär långt. Man segrade mot Brighton men har förluster mot Arsenal, United och nu senast Chelsea i en match som slutade 1-2 på hemmaplan. Nu blir motståndet lite lättare igen och man ska vara knappa favoriter här. Huddersfield är dock inte ofarliga och vi garderar med krysset.

Liverpool – Burnley

Om Liverpool kunde gå in till matchen mot City med glada miner efter att ha besegrat Arsenal med hela 4-0 omgången innan så var det andra miner vid matchens slut. Manchesterlaget hade efter 24 minuter tagit ledningen genom Aguero och 13 minuter senare skulle viktiga Sadio Mane bli utvisad efter att ha gått in för hårt i en duell med Citys målvakt som slutade med att Ederson fick en sko i ansiktet och var tvungen att byta. Straffet blev fem matchers avstängning och han är därmed borta detta möte, ett avbräck som kan kännas. Matchen rann iväg till 5-0 till City, som dominerade efter utvisningen. Burnley är inte direkt ligans bästa lag, men man har gjort det helt okej såhär långt och ställt till med problem för topplagen. Man besegrade Chelsea i den första omgången och snodde för två omgångar sedan poäng av Tottenham i en match som slutade 1-1. Senast besegrade man Crystal Palace på hemmaplan efter ett mål i den tredje minuten som stod sig matchen ut. Annars var det mest Palace som styrde och ställde men man lyckades hålla tätt. Liverpool blir såklart stora favoriter och rättvist så, men Burnley har visat att de kan ställa till med problem och kanske kan sno en pinne mot ett skakat Liverpool? Krysset rensar bra och tas med.

Newcastle – Stoke

Newcastle inledde med två förluster där man blev nollade mot Tottenham och Huddersfield innan man tog två raka segrar där man själva nollade motståndet. Först besegrades West Ham med 3-0 hemma och senast blev det 1-0 borta mot Swansea, där man förde matchen efter en seg start. Man var det bättre laget och fick utdelning när lagkapten Lascelles nätade med kvarten kvar. Stoke gjorde en fin insats när man fick med sig en poäng mot United senast efter två mål av Choupo-Moting, vilket innebar att man satte stopp för Uniteds vinstsvit. Man visade att man kan hota framåt och gav Lukaku och gänget den tuffaste matchningen hittills. Kan man fortsätta på samma linje här så har man bra chans att få med sig tre poäng. Vi väljer bort hemmafavoriterna och spelar X2.

Watford – Manchester City

Obesegrade Watford har fått en fin inledning på säsongen och ligger på fjärdeplatsen med åtta poäng. Senast besegrade man Southampton med 2-0 på bortaplan efter två riktigt fina mål som var värda att se igen. Man höll därmed nollan för tredje matchen i rad. Däremot fick två försvarare kliva av på grund av skador och det återstår att se hur allvarliga dessa var.City ligger två på lika många poäng som ledande stadsrivalen efter tre vinster och en oavgjord. Senast visade man klass när man körde över Liverpool med hela 5-0 efter att ha spelat med en man mer i drygt 55 minuter. Man höll ett bra tempo och kontrollerade matchen och det ser lovande ut inför framtida Champions League och ligamatcher. Borta mot Watford blir man stora favoriter och vi tror man gör jobbet.

West Bromwich – West Ham

West Brom åkte på säsongens första förlust senast när man förlorade med 1-3 borta mot Brighton. Det var inget glänsande spel från något av lagen och även om West Brom var det bollförande laget så var det en rättvis seger för hemmalaget som var det bättre laget på planen. Innan dess har man gjort det bra och bara släppt in ett mål, i 1-1 matchen hemma mot Stoke näst senast. Nu får man besök av West Ham som, efter tre raka förluster och 2-10 i målskillnad, äntligen fick vinna en match och ta tre, inte minst mentalt, viktiga poäng. Man gjorde det genom att besegra formstarka Huddersfield med 2-0. Man fullföljde sin plan väl och stoppade Huddersfield från att skapa lägen. Det första målet fick man med sig lite turligt i den 72:a minuten och fem minuter senare fastställde Ayew slutresultatet. Lanzini och Fernandes saknades i den matchen och det återstår att se om de finns med i detta möte. West Brom ska vara knappa favoriter hemma men vi garderar snabbt med krysset.

Birmingham – Preston

Det går riktigt tungt för Birmingham som föll mot serieledande Leeds senast i en match som slutade 2-0, även om man visade positiva tendenser och skapade många lägen i den andra halvleken utan betalning. Matchen var den tredje raka förlusten och tredje raka matchen utan att göra mål, den femte totalt denna säsong. Det är tydligt att anfallet inte klaffar och tränare Redknapp bad supportrarna om tålamod efter matchen. Preston ligger femma med tolv poäng och gav ett riktigt styrkebesked senast när man dominerade över obesegrade Cardiff och fick en 3-0 seger som tack. Man spelade en fysisk fotboll och offensivt hade man flertalet bra chanser. En lovande insats. Det kommer bli en jämnt spelad match men vi gillar det vi fick se från Preston och spikar tvåan.

Bristol City – Derby

Bristol City har inlett säsongen med bra resultat i ett par tuffa matcher och den tuffaste matchningen kom senast då man lyckades få med sig ett kryss borta mot Wolverhampton. Vi ställningen 2-2 började Wolves skapa chans på chans, men istället var det gästerna som skulle se ut att gå mot seger när man tog ledningen med åtta minuter kvar att spela. Bara tre minuter senare skulle dock Wolves få utdelning för sin press i slutet av matchen och krysset var mer rättvist. Man har nu fem raka obesegrade i ligan, även om fyra av dessa är kryss. Derby ligger även de på tio poäng och har visat upp ett ojämnt spel såhär långt. Man hade ledningen två gånger om senast mot Barnsley men förlorade ändå med 2-3. Precis som i 5-0 matchen mot Hull för två omgångar sedan så visade man prov på fint spel den sista tredjedelen, men man släppte till för många lägen bakåt och det straffar sig. Barnsley fick dominera bollinnehavet och var de som skapade mest. Det kommer bli en riktigt tuff och jämn match men vi ger fördelen till Bristol tack vare hemmaplan. 1X.

Hull – Sunderland

Det är inte direkt formtopp på något av dessa lag inför lördagens drabbning. Bägge kommer in med fyra raka förluster i bagaget och värst var det för Derby som blev överkörda med 0-5 senast mot Hull (har även match mot Fulham på onsdagskvällen) och situationen ser allt annat än ljus ut. Någon föränding måste ske i laget för att bryta den tunga trenden. Sunderland såg ut att få med sig i alla fall en poäng senast mot Nottingham men med fyra minuter kvar att spela var ännu en förlust ett faktum. Sunderland skapade flest chanser och Nottingham bäst chanser och kvalitet slog kvantitet denna dag. Ett möte som kan sluta precis hur som helst och vi stoppar in helgarderingen här.

Middlebrough – Queens PR

Middlesbrough gör det bra utan att riktigt imponera och framförallt är det defensiven som visat vägen såhär långt. I sex av de sju senaste tävlingsmatcherna har man imponerande nog hållt nollan och även om Aston Villa kom riktigt nära att näta ett par gånger senast så lyckades man hålla tätt igen och fick med sig en poäng. Det började illa för Middlesbrough efter att Traoré blivit utvisad redan i den fjärde minuten och därefter började Villa pressa på och kom nära att göra 1-0. Men med 25 minuter kvar att spela skulle även Villa få en spelare utvisad, vilket jämnade ut matchbilden något. I matchen innan gjorde man en bra insats mot Bolton och vasse Assombalonga nätade två gånger om, en spelare vi nog kommer att få se många fler mål av i år. QPR kryssade hemma mot Millwall senast efter att ha hamnat i underläge med 0-2 50 minuter in i matchen. Nio minuter tidigare hade dock Millwalls Gregory fått se det röda kortet och QPR skulle börja ta över spelet allt mer tack vare sitt numerära övertag. I den 85:e minuten hade man kvitterat och det fanns bud på fler mål än så. Krysset var dock ett välkommet resultat av båda lägren och QPR la sig därmed på samma poäng som Middlesbrough, elva. Middlesbrough är starka hemma och blir svåra att få hål på. Vi utgår från ettan men garderar upp med krysset då vi tycker att QPR verkar bli lite väl underskatade.

Millwall – Leeds

Millwall tog sin första seger för tre omgångar sedan då man besegrade Norwich med hela 4-0 innan man ställdes mot Wolverhampton i en tuff match på bortaplan. Det mötet slutade med 0-1 förlust och senast tappade man en 2-0 ledning mot QPR efter att man åkt på en utvisning sent i den första halvleken. QPR pressade Millwall rejält och de var nöjda med att komma hem med en poäng den dagen. Nu tar man emot serieledande Leeds och ställs inför en riktigt tuff utmaning. Laget har sju segrar och två oavgjorda på nio tävlingsmatcher och har hållt nollan i samtliga ligamatcher utom en i år och spelet ser fint ut. Näst senast körde man över Burton med 5-0, något som följdes upp med 2-0 hemma mot Birmingham. Man är inne i en fin period nu och jag är förvånad att man inte blir större favoriter på tipsen. Vi spikar tvåan!

Nottingham – Wolverhampton

Nottingham gick in till förra omgången med två raka förluster i ryggen och man pressades länge av Sunderland, som var de som skapade de flesta chanserna i matchen. Det såg länge ut att bli 0-0 men Nottingham klev upp i slutet och med fyra minuter kvar att spela kunde man sätta vinnarmålet. Man har nu plockat tolv poäng vilket måste ses som klart godkänt. Wolverhampton har haft några tuffa matcher och trots att man ligger fyra i tabellen så hade man nog gärna sett ett par poäng till på kontot. Man hade bud på två poäng till senast hemma mot Bristol, men trots intensiv press vid ställningnen 2-2 så var det gästerna som tog ledningen med åtta minuter kvar att spela. Tre minuter senare skulle dock kvitteringen komma och i det läget kändes nog en poäng ändå som en liten seger. Wolverhampton är det klart bättre laget enligt oss och man ska vara favoriter här. Vi spikar.

Djurgården – Örebro

Djurgården såg riktigt fina ut senast mot Göteborg då man tog en seger med 3-1 och det skiljer nu bara sju poäng till Malmö efter att de förlorat mot just Örebro, som står för motståndet här. Det var Malmös tredje raka poängtapp och som Rosenberg själv beskriver det så fick de Örebro att se ut som Barcelona. Om det var på den nivån vet jag inte men, men det vi vet är att matchen slutade 2-1 efter att Nahir Besara gjort vinnarmålet på stopptid. Nya tränaren Axel Kjäll kunde nog inte önskat en bättre start och det skiljer nu elva poäng ner till nedflyttningsstrecket. Djurgården ser ut som allsvenskans just nu bästa lag och Örebro får jobba hårt för att sno åt sig en poäng på Tele2 Arena. Vi spikar stockholmarna.

Stryktipset 192 kr

1

X2

1x

X2

2

1x

2

1x

1x2

1x

2

2

1

Topptipset 72 kr

1

X2

1x

X2

2

1x2

2

1x2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.