Speltips: Inför: Liverpool - Tottenham

Liverpools miserabla form fortsätter och bortser man från poäng-matchen mot Chelsea, så kan man inte säga annat än att Liverpool varit under all kritik sedan nyårsskiftet. Laget har en stackars seger på sina tio senaste matcher. Den segern var dessutom mot Plymouth från fjärdedivisionen med ynka 0-1. Spurs har rakt motsatt form, och har inte förlorat på 11 matcher. På dessa elva matcher har man dessutom 9 segrar. Blir det ännu en seger för Spurs eller lyckas Liverpool återigen resa sig när det vankas stormatch?

Liverpool

Liverpool reste sig efter en tung period och stod upp riktigt bra mot Chelsea. Man kunde förvisso förlorat även den matchen om Costa förvaltat sin straffspark i andra halvlek. Å andra sidan borde Firminho gjort både ett och två mål så kryss var nog på något vis ändå rättvist. Oavsett så såg Liverpool genom hela matchen ut som ett fungerande, starkt och välmående lag. Något som återigen abrupt försvann i omgången efter när jumbon Hull City besegrade samma Liverpool-lag med 2-0 utan att förta sig.

Man kan troligen gräva i all oändlighet för att hitta orsaker till Liverpools förfall och för stundo katastrofala form. Mot Hull blev det dock återigen mer än tydligt att målvaktsposten är en akilleshäl av rang för de röda. Mignolet stod för ett, minst sagt, tveksamt ingripande på 1-0 och med Luiz frispark på näthinnan så kanske det är dags att fundera på ett målvaktsbyte för 10:e gången i ordningen, lätt överdrivet. Det är egentligen ganska märkligt att Liverpool på så här många år inte lyckats knyta till sig en duglig målvakt, speciellt nu då man har en av världens mer eftertraktade tränare på posten. En världsmålvakt måste in snarast om Liverpool någonsin ämnar att vinna större titlar igen.

När det krånglar såpass mycket defensivt för Liverpool, så blir produktionen framåt extra viktig. Tyvärr så har firma Firminho/Coutinho/Lallana inte lyckats prestera alls lika bra den senaste månaden. Skotten som satt i klykan under första halvan av säsongen går numera istället utanför. Öppna mål missas och dessutom tycks Mane totalt under isen efter återkomsten och straffmissen för Senegal. Defensiven har utan Matip varit medelmåttig hela året och när offensiven nu dessutom krånglar så blir det oerhört jobbigt för Liverpool att hålla jämna steg med de andra topplagen.

På den positiva fronten så börjar det iallafall ljusna kraftigt på Liverpools skadelista. Matip är tillbaka i fullt slag, liksom de andra som tidigare fanns otillgängliga för spel. Numera innehar listan bara namn som Ings, Grujic & Ejaria, som ändå inte är namn för startelvan. Lovren är dock osäker till spel och det vore givetvis ett ordentligt manfall om han missar matchen.

En annan faktor som Liverpool har med sig i ryggen , som ändå talar för vinst, är det faktum att man historiskt sett har haft oerhört lätt för just Tottenham. På de 9 senaste drabbningarna lagen emellan så har Liverpool inte förlorat en enda match. Senats Tottenham lyckades slå Liverpool på Anfield var i Maj 2011. Snart 6 år sedan alltså.

Liverpool har i takt med sina usla resultat den senaste tiden nu halkat ned till femte plats. Förlorar man mot Spurs så kliver dessutom troligen också Manchester United förbi dem. Därefter är det inte långt ned till Everton på sjunde plats. Liverpools fans hade tveklöst titelförhoppningar när 10-15 omgångar spelats i år. Fortsätter man att förlora härifrån så kan det rentav bli en fullständigt katastrofal säsong för Klopp och dennes mannar.

Tottenham

Tottenham är alltså obesegrade på sina 11 senaste matcher och har däribland också 9 stycken trepoängare. Hade det inte varit för det snöpliga krysset mot Sunderland så hade man varit det enda laget med verkligt häng på ligaledande Chelsea. Nu är man 9 poäng bakom och vill man ha en rimlig chans på titeln så kan man inte spela för ett kryss här. Tappar man 2, eller till och med 3 poäng till, så är det snart dags att börja rista in Chelseas emblem på ligabucklan.

Tottenham har gjort det fantastiskt bra såhär långt i år, det kan man sannerligen inte ta ifrån dem. På pappret har de den klart minst namnkunniga truppen i toppen, och dessutom den yngsta. Pochettino bygger något riktigt intressant. Det viktiga för klubben är bara att de får behålla spelare som Kane, Ali och Eriksen, och låter bli att se historien upprepa sig där deras bästa spelare alltid förr eller senare sålts till än större klubbar.

Vad som dock kan anses aningen oroande för Spurs är att man de senaste två matcherna sett lite slitna ut. 0-0 mot Sunderland och 1-0 mot Middlesbrough, via ett straffmål dessutom, är inte på något vis superimponerande. I dessa bägge matcher har man sett tröttare och betydligt mer låsta ut än innan. Kanske är det så att Tottenhams relativt tunna trupp nu verkligen börjar sättas på prov och frågan är väl om det räcker hela vägen in i kaklet.

Om Liverpool har usel form, men ser ljuset i tunneln på skadefronten, så kan man väl säga att läget är det motsatta för Spurs. Tottenham har som ovan nämnt fläckfri form, men på skadelistan börjar det se mörkare ut. Speciellt defensivt har Tottenham åkt på flera tunga skadesmällar den senaste tiden. Generalen Verhtongen saknas sedan tidigare efter att återigen blivit skadad och som om det inte vore nog så fick Rose utgå senast, även han skadad. Rose har varit en av ligans absolut bästa spelare i år. Kanske rentav ligans bästa ytterback. Således kan man lugnt och tryggt hävda att det är ett mega-avbräck för London-klubben.

Med såpass många skador i backlinjen kan man inte annat än förutspå att mycket hänger på Tottenhams produktion framåt, framöver. Laget har en riktigt vass anfallsformation med Ali, Eriksen och Kane längst fram, med spelare som exempelvis Walker som hela tiden fyller på som ett extra hot. Frågan är hur Liverpools, minst sagt, tveksamma backlinje ska mota dessa under 90 minuter.

Frågan är densamma för Spurs, som den är för alla närmast bakomvarande lag efter Chelsea. Gå för tre poäng i en mycket knepig bortamatch, i hopp om att jag ifatt Chelsea, eller bevaka sin position och ta sikte på Champions League-platserna?

Slutsats:

Vart vi har Tottenham känns relativt klart. Det är ett ungt, fräscht och mycket bra fotbollslag som kanske är på vippen att börja dippa lite, om man ska kolla på hur laget sett ut de senaste två matcherna. Liverpool däremot känns totalt omöjliga att veta vad man får av, och därmed är det troligen helt och hållet upp till Liverpool också hur den här matchen ska komma att se ut.

Kan Liverpool återigen mot ett topplag komma upp i nivå så finns det givetvis chans för seger hemma på Anfield. Man har varit fruktansvärt dåliga under 1 och en halv månads tid, men ändå har man under samma period kryss mot Chelsea, kryss mot Manchester United och seger mot Manchester City. På något sätt tycks laget repa extra mod när det verkligen "gäller som mest". Liverpool vinner inte ligan i år, men man har fortsatt goda chanser på en CL-plats. Ska man vara rent krass så får man nog säga att det är väldigt svart eller vitt i Liverpools fall härifrån. Når man Champions League ska man vara nöjda, missar man Champions League är det en flopp till säsong, speciellt med tanke på vilken fin utgångsposition man satte sig själva i under den första delen av säsongen.

Läget och förutsättningarna är väl egentligen likadana för Spurs. En CL-plats är ett måste om laget ska få behålla sina stöttepelare. Missar man CL kan nog tyvärr laget söndra samma oerhört kvickt. Känslan är dock att Spurs har råd att förlora en sådan här match och ändå klara av det i slutändan, såpass stabila är dem. Det kan man inte säga om Liverpool som väl ändå får sägas ha den verkliga pressen på sig i den här matchen.

Precis som när alla lag mellan 2a och 6e plats i ligan möts så är ett kryssresultat i längden bara något som gynnar en enda tränare och ett enda lag, nämligen Conte och dennes Chelsea. Förhoppningsvis har dessa bägge lag nu insett detta och går oavkortat för en seger, så att vi tittare får den färgsprakande kvällsmatch alla vet att dessa bägge lag kan leverera.

Det faktum att bägge lagen dessutom har skador/underpresterande defensiva lagdelar borde i längden också innebära att offensiven verkligen prioriteras. Man har råd att släppa in ett skitmål, för varje två man gör framåt, så att säga.

Ska lagen bakom Chelsea fortsätta kryssa de blå till en promenadseger, eller är det dags för, framförallt Spurs, att verkligen visa Chelsea att man inte tänker ge sig, i form av ännu en seger och dessutom i en stormatch?
Resultatet känns mer än svårt att sia om, men ska man gå på hur det gått på senare dagar mellan lagen så blir kryss väldigt rimligt. På de senaste fyra bataljerna mellan dessa bägge lag har tre stycken slutat med ett kryssresultat. Faktum är, trots att inget av lagen direkt gynnas av det, att krysset känns närmast till hands igen.

1-1, eller 2-2?






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.