Speltips: Inför Liverpool - Manchester City

Fotbollsspelarna i Premier League får sällan vila under pågående säsong, inte ens på nyårsafton! Sist ut imorgon är Liverpool & Manchester City, som på Anfield ska mötas i ännu en, minst sagt, avgörande match. Lagen har bägge tre raka segrar med sig in i kampen och mycket står på spel!

Liverpool

Liverpool hade en kort, men tung period, för ett par veckor sedan där man tappade väldigt dyrbara poäng mot Chelsea i kampen om titeln. Liverpool har dock sett på det stora hela gjort ett fantastiskt fint år såhär långt, och ligger för närvarande som ensam tvåa, 6 poäng bakom serieledarna.

Framåt så ser Liverpool nästan alltid spännande ut, och i år är inget undantag. Lallana är för tillfället en av ligans klart formstarkaste spelare och han tillsammans med Firminho och Mané har stor del i Liverpools framgångar detta året. Man lider givetvis av ett jätteavbräck då Brassen Coutinho är fortsatt skadad. Lyckligtvis, så har man visat sig kapabla även utan den lille trollkarlen från väst.

Vidare så fick även Sturridge både hoppa in och göra mål senast mot Stoke, och är även han tillbaka kan Liverpool gestalta en fantastisk anfalls-konstinstallation inom kort. Det går förvisso ifrågasätta om Daniel Sturridge är en spelare som passar särskilt bra in Klopps lagbygge, då denne definitivt har en del lite väl egoistiska drag som går emot Liverpools sätt att spela fotboll. En Sturridge i storform må vara en tillgång, men i dagens Liverpool är det faktiskt tveksamt om han har en given plats, oavsett form.

Försvarsspelet är det som fått Liverpool på fall tidigare år, och det är väl trots allt där man har sina svagheter även i år. Framförallt målvaktssidan har varit mer än skakig och där är det inget undantag 2016/2017. Mignolet blev petad, bara för att återta position för ett par veckor sedan när ersättaren Karius visat prov på enorma svagheter i flera matcher. Backlinjen är sargad av skador och man vinner troligen inte hela Premier League med Clyne, Lovren, Klavan och Milner. Vad man dock måste ge Pool, är att laget de senaste 3 matcherna bara släppt in 1 ynka mål och stänkt dit hela 8!

Liverpool är i mycket fint slag, men man behöver ännu en vinst för att haka på Chelsea. Fixar man det, hemma mot Manchester City? Det är tveksamt.

Manchester City

Det är otroligt svårt att få grepp om årets Manchester City. Pep roterar i startelvan som aldrig förr och det är knepigt att se några direkta linjer i klubben. Man vinner dock mer än man tappar poäng och även om man hade en horribel kort period för någon månad sedan, som lett till att man parkerar som trea, sju poäng bakom Chelsea för tillfället, så har man inför den är matchen vunnit tre raka! Däribland en blytung seger mot Arsenal, som verkligen kändes som Citys livlina. Med hjälp av den segern har man fortfarande häng på Chelsea och även om City ligger trea för tillfället, så känns Peps lag som den tyngsta utmanaren till guldet.

Inför den här matchen kommer City få tillbaka nästan alla sina spelare, däribland skyttekungen Aguero. Det är nästan så man lider lite med Iheanacho, som gång på gång hoppat in för Aguero och gjort fantastiskt fina prestationer, bara för att plockas av direkt när Argentinaren är spelklar igen.

Efter de tunga förlusterna mot Chelsea & Leicester så har City som ovan nämnt vunnit tre matcher på raken, men har spelet verkligen spelat bra? Tveksamt. Det var starkt att slå Arsenal, men matcherna mot Watford & Hull var inte alls imponerande. Man vann förvisso dessa med 2-0 respektive 3-0, men det satt ordentligt långt inne. Senast mot urusla Hull stod det fortfarande 0-0 med kvarten kvar att spela och City kändes dittills inte alls heta.

City har dock blandat och gett enormt under hela säsongen och man har lyckats höja sig ett par nivåer i de matcher när de betytt som mest. Mot Chelsea var man ju faktiskt totalt dominanta i en timme och borde haft både 2 & 3-0 vid den tidpunkten. Med Aguero tillbaka och med tre raka segrar i ryggen känns det trots allt som att Liverpool kommer få det kämpigt på nyårsafton.

Slutsats:

Vi har återigen två topplag som måste gå för seger. Bollen är förvisso rund, men mycket talar väl för att Chelsea tar ännu en seger hemma mot Stoke tidigare under dagen, innan den här matchen går av stapeln. Således skulle en förlust för Liverpool eller City sätta det förlorande laget hela 10 poäng bakom ledarna. Det får inte ske.
Ett kryss känns också som ett resultat som bara spelar Chelsea rakt i händerna. Ingen i den blå kretsen av London lär gråta ifall den här matchen slutar lika, förutsatt att man själva slår Stoke.

Det finns bara en utväg för både City och Liverpool om man ämnar att vinna guldet i år. Det är att vinna den här holmgången och behålla Chelseas försprång till vad det är just nu, för att sedan låta de blå sedan tappa poäng mot de andra storlagen. Chelsea möter exempelvis Tottenham borta nästa omgång, och där har både Liverpool och City stora chanser att förminska gapet, förutsatt att man inte tappar ännu mer mark imorgon.

Klopp lär nog fortsätta spela utan Sturridge från start, och speciellt i den här matchen med en löpstark Origi mot Citys högt stående backlinje. Just Citys backlinje har haft det oerhört svårt mot starka och kvicka spelare under hela säsongen och just det där är nog Liverpools chans till en trepoängare i den här matchen. Man har en fin mix framåt av vindsnabba och råstarka spelare,vilket är en nyckel till framgång mot de ljusblå.

Får Liverpool inte hål på citys backlinje så bör det nog kosta dem alla poäng i den här matchen. City gör i princip alltid mål i varenda match och med en hungrig Aguero nu tillbaka efter avstängning så kan den röda backlinjen få det mer än hett om öronen.

Återigen har vi två topplag med sina styrkor i offensiven, som bägge bör vara helt inställda på tre poäng. Det bäddar för ännu en fartfylld match med alla förutsättningar att bjuda oss tittare på ett perfekt avslut på 2016.

City känns som aningen starkare om man ska kolla lagdel för lagdel. Coutinho hade varit den perfekta spelaren att nyttja mot just City, men utan honom kan det bli väldigt tufft för Klopp & Co. att få med sig tre pinnar i morgondagens drabbning. Ska man ge sig på att tippa matchen, så känns 1-1 rimligt, där 1-2 City känns mer troligt än vise versa.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.