Masters 2020 - Darts

Hej på er! Semestern är över och nu kickar dartåret igång på riktigt igen. Även om VM avgörs 1 januari så tillhör det slutet på säsongen. Några veckors ledigt men för en som mig så innebär det att läsa på, snoka omkring och följa allt och alla för att ha koll på hur spelarna tillbringar sin ledighet. Semester? Träning? Byte av pilar? You name it.

Och såhär till årets första tävling så finns det många frågor som ska besvaras. Hur levererar MVG med sina nya pilar? Hur är det med Smiths skada? Kommer Wright fortsätta med samma pilar som han vann VM med? Är Cross på väg neråt? Är Gary på väg uppåt? Tar Aspinall det stora klivet?

Jag är så taggad inför säsongen. Och vi inleder allt med Masters. En tävling som inte ger rankingpoäng och där de 16 bästa spelarna bjuds in till Marshall Arena i Milton Keynes för att göra upp om titeln och en prispott på £200 000. Föga förvånande är att MVG vann förra året. Slog Wade med 11-5 i finalen.

Topp 16 i världen ser ut såhär just nu och det är alltså dessa spelare som ska tävla i Masters.

  • MVG
  • Peter Wright
  • Gerwyn Price
  • Rob Cross
  • Michael Smith
  • Gary Anderson
  • Daryl Gurney
  • Nathan Aspinall
  • James Wade
  • Dave Chisnall
  • Ian White
  • Mensur Suljovic
  • Adrian Lewis
  • Simon Whitlock
  • Joe Cullen
  • Jonny Clayton

Matcherna är utefter rankingen. 1vs16, 2vs15, 3vs14 osv. Så hur ska detta sluta då? MVG är klar favorit, men frågan är hur han hanterar sina nya pilar. Oavsett vad någon säger så påverkar nya pilar en spelare. Det tar ett tag innan man hittar rätt. Det har funnits tid för MVG att köra någon uppvisningsmatch och träna på hemmaplan, men MVG är också en stor familjefar sedan han fick barn och har lagt mycket tid på semester för att umgås med familjen. Därmed inte sagt att han inte tränat. Men jag vill ändå sätta ett frågetecken kring MVG. Är det i någon tävling man har en OK chans att besegra honom så är det i denna. Innan han blir varm i kläderna. Vem är det då som kan störa. Clayton lär inte göra det. MVG kommer lösa första uppgiften, men sedan lär han få möta Aspinall. Den 28-årige engelsmannen är ett utropstecken. Han har så mycket dart i sig och kastar just nu riktigt, riktigt bra. Har legat i hårdträning. Han imponerade i VM där han bland annat slog ut Gary Anderson. Jag tror det finns en rimlig chans att Aspinall skulle kunna vinna över MVG med dagens förutsättningar. På samma halva hittar vi Smith-Suljovic och Cross-Lewis. Jag skulle sätta Aspinall som favorit mot alla dessa. Skulle därför Aspinall kunna välta omkull MVG så har en en bra väg till finalen. Det förutsätter såklart att han vinner sin första match mot James Wade, vilket jag tror han gör. Från nedre halvan är det dock tajtare. Världsmästaren Wright, Price som ska ses som en av de formstarkaste spelarna i världen just nu, Gary Anderson och Dave Chisnall. Där är fyra kandidater till att nå en final. Jag tror att Price löser detta och vinner över Gary i kvartsfinal för att sedan besegra Wright eller Chisnall i en semifinal. Därmed står Aspinall mot Price i en final och det skulle vara en oviss match med Price som favorit. Och jag tror att Price vinner.

Om denna profetia nu slår in, vad kan vi då ta action på? Jag väljer att snegla åt Aspinall med ett långtidsspel. Nedre halvan är för oviss till de oddsen som erbjuds. Däremot så kan vi få 11,00 i odds på att Aspinall når en final. Det tycker jag är spelvärt. Den som vågar kan ju ta 23,00 på att han vinner turneringen.

Spel. Att nå final. Aspinall. 11,00. 4/10.

Med det sagt går vi över till matcherna och övriga spel.

Smith-Suljovic

Masters inleds med denna match. Två spelare som verkligen inte bjudit på underhållning den senaste tiden. Båda har varit ur slag och båda åkte ut direkt i VM. Suljovic kastade dock ok, men blev tagen av stundens allvar och publikens kraftiga jubel när Sherrock som bekant skrev historia. Jag har info om att Smith har problem med ryggen just nu och han har själv bekräftat detta på sociala medier. Frågan är hur detta kommer påverka honom. Smith är en spelare som gillar högt tempo för att han ska komma in i sitt flow. Suljovic är en långsam spelare som i denna match kommer ta extra tid på sig för att få Smith ur spel. Med alla dessa parametrar så tycker jag att oddsen är fel. Ingen har visat form. Möjlig skada på Smith som kan påverka honom och ett tempo som är fördelaktigt Suljovic. Det är bara grundkapaciteten som tippar i liten favör till Smith. Jag skrev ut det på Twitter tidigt i veckan och tog ett tidigt spel på Suljovic. 2,50 är på tok för högt.

Spel. Smith-Suljovic. Suljovic. 2,50. 4/10.

Aspinall-Wade

Vi börjar med den rutinerade Wade. Han var ju i final förra året och har en nivå som är riktigt hög, men den nivån är han inte i närheten av just nu. För mig är Wade en spelare som är på väg neråt. Jag tror han kommer tappa på rankingen. Det känns inte som att han har glöden längre och spelar mest dart för att ha ett bra lönekuvert. Han känns likgiltig inför detta just nu. Därmed inte sagt att han kan kasta. Maskinen som han kallas är en konsekvent spelare. En 140-maskin som jag skrivit många gånger förr. Han kastar hög score en mästare på dubblar men kastar inte många 180s. Det brukar bli ett gäng 140s däremot. I andra ringhörnan har vi Aspinall. En 28-åring som är precis tvärtom. Kanske den som är mest hungrig av alla på touren. Detta är en trolig framtida världsmästare. Han kastar otroligt bra och har pratat många gånger nu om att han inte är nöjd med sin plats (8a) på världsrankingen. Detta trots att han kommit dit med raketfart. Han kom med i PL-darten. Bland annat på bekostnad av Wade som trillat utanför topp 10 i världen. Aspinall är en spelare som är bra över hela tavlan. Där han kan bli ännu bättre är att bli ännu mer stabil på flera olika dubblar. När det gäller score, så är det inga problem. Han kastar många 180s och i detta formatet där de spelar först till tio legs så ser jag inte riktigt hur Aspinal INTE kommer kasta fler 180s än Wade i matchen. Oddset tycker jag är generöst.

Spel. Wade-Aspinall. Aspinall f180. 1,50. 5/10.

Det blir kvällens spel och vi får även njuta av MVG-Clayton och Cross-Lewis.

Häng med på Twitter där jag lägger ut allt om matcherna och gärna diskuterar denna underbara sport med er. - DoubleOne

Nu kör vi dartsäsongen 2020.

Game on!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.