Historisk första seger för Sherrock i dart-VM

Om ni missat det - Fallon Sherrock blir första kvinna att vinna över en man i dart-VM.

25-åringen från England skrev alltså in sig i historieböckerna. Och som hon gjorde det. Hon kastade mot Ted Evetts igår. Han är av de mest ödmjuka och sympatiska spelarna som har en ljus framtid. Inte många hade agerat som han gjorde när han förlorade. Sherrock vann med 3-2 i set och avslutade på D18. Under den pressen och med vetskapen om att hon missade set-pilar tidigare i matchen och blev straffad. Jag kollade matchen en gång till idag och jag fick gåshud igen när hon skickar in den avgörande pilen.

Detta är ett så stort steg för damernas dart. Det bevisar så mycket och en fet smäll i nyllet på de som styr BDO. För så här är det. BDO och PDC är två olika organisationer. BDO den första, men PDC nu överlägset den största. Damerna spelar dock under BDO och har länge förbjudits att ställa upp i PDC-tävlingar. BDO öser inte pengar över damerna heller. Det känns snarare som att man skiter i det. Men gårdagens resultat som ger eko över hela världen idag visar att damerna har en lika värdig plats som herrarna på dartscenen. Damerna behöver bara få samma förutsättningar. Pengar, uppmärksamhet, träningsmöjligheter. Ja, ni fattar. Kunna ta steget för att bli riktiga proffs. För det är inte många damer som just nu kan göra det Sherrock gjorde. Men hönan eller ägget. Vad Sherrock är vet jag inte. Men hon blev först. Hon visade att det går. Samtidigt har Barry Hearn (bossen hos PDC) sagt att han gärna ser damerna hos PDC. Barry är hård men rättvis så länge han tjänar pengar på det. Han säger att oavsett vem man är så kan man få chansen. Det är bara hur du presterar som avgör vad det står på din lönecheck och just nu talar Sherrock för hela dam-darten - låt fler få chansen att visa det jag gjort!

Nu när två platser är öronmärkta till damerna under PDC-VM visade Sherrock att hon verkligen kan kasta pil. I kvalet hade hon några matcher med 90+ avg och var nära på att smyga över 100-gränsen i en match. Men det slutade på 99,1avg i kvartsfinalen. Man ska inte skriva så här i efterhand, men jag gör det ändå. Jag hade på känn att hon kunde rubba Evetts. Hade till och med en speltanke på att hon skulle ta ett set, men så satt jag i radioskugga och kunde inte delge er mina tankar. Vet i och för sig en person som fick njuta av speltipset. Men! Att hon skulle vinna mot Evetts, det hade jag inte vågat drömma om. 90+avg, sex 180s och över 40% på dubblarna. Det var med andra ord hon själv som skapade historia. Det var inte för att motståndet var dåligt.

Suzuki tog sin match mot Richardson till ett avgörande set och nu följer Sherrock upp med den första vinsten. 2020 vill jag se mer pengar till damerna, då kommer fler damer att prestera som Sherrock gjorde igår.

Fun fact. Sherrock har som bäst spelat in £5 000 när hon gick till final i dam-VM. När hon skickade D18 och vann matchen igår kommer hon som sämst lämna Ally Pally med £15 000.

VM rullar dock vidare även om jag gärna stannar i denna bubblan ett tag till.

Vi har några trevliga matcher framför oss och Japans nummer ett kliver in på scen. Seigo Asada. En riktigt bra spelare som redan visat att han håller måttet på den största scenen. Förra året tog han sig till andra rundan där han åkte ut mot James Wade 3-2. Nu möter han Mickey Mansell. Han har inget vidare år bakom sig och som bäst en kvartsfinal i PC-tävlingarna. Här ska Asada vara favorit och jag räknar med att han vinner. Jag har sedan tidigare lagt in spel på honom och skrivit om det på Twitter. Oddset finns tyvärr inte kvar. 1,80 går gränsen. Jag skrev ut det till 1,95.

Spel. Asada-Mansell. Asada. 1,95. 5/10.

Jag lägger även till ytterligare ett spel på Bunting som jag tycker sett bra ut i de senaste tävlingarna och ska kunna avverka Justicia tämligen enkelt.

Spel. Banting-Justicia. Bunting -1,5. 1,70. 5/10.

Nu kör vi! Häng med på Twitter och diskutera dart med mig. Det blir kul. Jag lovar. Game on.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.