World Series of darts finals
Så var det dags för lite pilar igen. Alltid härligt att inviga helgen med denna förträffliga sport. Vad händer nu då? Jo, det är dags för World Series of Darts (WSOD). Det är egentligen inget prestigefyllt i jämförelse med Grand Slam som ligger och väntar runt hörnet, men dock en titel och pengar att spela om. WSOD är ju ett segment där det spelas fem deltävlingar runt om i Världen. Närmare bestämt i Las Vegas, Köln, Brisbane, Melbourne och Hamilton (NZ). Där de bästa på världsrankingen bjuds in för att tävla mot ”lokala” spelare. Därefter är spelarna som är bäst på rankingen klara för finalspelet tillsammans med ytterligare några från världsrankingen, några från kvalomgångar plus att några bjuds in. Som ni hör… När någon bjuds in i ett finalspel så är det ju nästan mer jippo än tävling. Men spelarna som nu är med vill så klart visa upp sig och leverera. Ära och berömmelse samt pengar på banken är motivation som räcker långt.
Finalspelet avgörs i Amsterdam och passande nog så är givetvis Michael Van Gerwen med, men även Raymond Van Barneveld som är inne på sitt sista år innan han lägger pilarna på hyllan.
Så här ser spelfältet ut:
WSOD-Ranking
- Michael van Gerwen
- Peter Wright
- Rob Cross
- Daryl Gurney
- Damon Heta
- Raymond van Barneveld
- Gary Anderson
- James Wade
PDC-ranking
- Michael Smith
- Gerwyn Price
- Mensur Suljovic
- Ian White
Inbjudna spelare
- Dave Chisnall
- Nathan Aspinall
- Simon Whitlock
- Jermaine Wattimena
- Jeffrey de Zwaan
- Danny Noppert
- Kyle Anderson
- Gabriel Clemens
Kvalspelare
- Jonny Clayton
- Krzysztof Ratajski
- Wayne Jones
- Ricky Evans
Det är väl ingen slump att tre spelare från Holland bjuds in när det avgörs i Amsterdam. Men det är ett gediget startfält och spelarna i den första kategorin (WSOD-rankingen) är redan klara för dag två och spelar därmed först under lördagen.
Spel
Jones-Clayton
Clayton gjorde en enastående match i EM när han slog ut James Wade med 6-0 och visade under EM att lite av formen är på väg tillbaka. Hans svaghet på senare tid har varit just dubblarna. När det gäller score så är han fortsatt stabil och helt OK på att kasta 180s. Det är även Wayne Jones där han ofta är underskattad. I en match som denna (först till sex legs) så kan han mycket väl skicka in typ 4-5 180s, även om han vissa matcher kan vara helt tom på 180s. Tillsammans känner jag mig trygg att de jobbar in minst fyra 180s.
Spel. Jones-Clayton. Ö3,5 180s. 1,80. 5/10.
Evans-White
White ska vara favorit här men formkurvorna tycker jag pekar tvärtom. Evans visar fina tendenser medan White känns lite osäker vid tavlan just nu. Evans visade klass i EM och när han är i zonen så kastar han riktigt bra och då kommer det en hel del 180s. Han kastar ju snabbast av alla och är en spelare som går på känsla. Siktar inte in sig efter varje pil utan allt går i ett flow och är han då i zonen och i T20 med första pilen kommer de andra två pilarna vid flera tillfällen att följa efter. Tycker vi har ett för högt odds här.
Spel. Evans-White. Evans f180. 2,85. 5/10.
Smith-Price
Detta spelet hade vi för någon vecka sedan också. Price är i bättre form men det betyder inte att han kastar många 180s. Han brukar ha hög score över hela tavlan. När vi får över två gånger pengarna på Smith måste vi klicka igen.
Spel. Smith-Price. Smith f180. 2,10. 5/10.
Wattimena-Clemens
Jämna odds? Nä, det borde det inte vara här. Wattimena gjorde fina matcher i Grand Prix och EM. Clemens har mest spelat mindre tävlingar. Nu ska de ut på stora scenen och hemmaplan för Wattimena som kommer ha publiken i ryggen. Detta ska Machine Gun vinna.
Spel. Wattimena-Clemens. Wattimena. 1,90. 5/10.
Det var spelen för kvällen. Häng med på Twitter så snackar vi dart! @dartbet
Game on!
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Veckans bästa sportbonusar