nemruds medlemsblogg

Världens sju underverk

[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/436_c.png[/img]

[b]Brasilien mot Italien i en betydelselös match, eller en strid om förstaplatsen för att undvika Spanien i semin? Låt oss stanna och prata om världens sju underverk. Deras prakt talar sitt tydliga språk och vi kan översätta dem till fotbollstermer för att trissa upp förväntningarna.[/b]

[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/6/435_c.png[/img]

[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/441_c.png[/img]
[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/444_c.png[/img]

[b]Drömmålen ramlar in, finterna går hem, tvivlarna tystnar.[/b] I två matcher har Neymars fötter snurrat fram magi över Maracana, men nu väntar det riktiga elddopet. För motståndet står italienska försvarsmästare av den högre skolan, och för fotbollens näste superstjärna gäller det att vakna på rätt sida. Neymar breder ut armarna likt jättestatyn Cristo Redentor i Brasilien och antar uppgiften beslutsamt för att sedan ta emot hyllningarna.
¤

[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/438_c.png[/img]
[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/445_c.png[/img]

[b]Världens bästa målvakt släppte inte tre mål senast mot Japan.[/b] Varken han eller backlinjen gick att känna igen, men i motgång lyfter som bekant draken. Buffon står lika solid som Kinesiska muren, lika placeringssäker och orubblig som vi är vana att se honom. När den brasilianska fronten forcerar fram är det upp till honom att stå obeveklig. Det har han gjort flera gånger tidigare.
¤

[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/437_c.png[/img]
[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/449_c.png[/img]

[b]Tiden på dygnet avgör i vilken färg Taj Mahal skimrar. [/b]Mario Balotellis humör avgör hur han presterar. Välsignad med en exceptionell talang gör Super-Mario vad han vill, när han vill - och däri ligger hans svaghet. Oftast ser han ointresserad ut, och sällan får vi ta del av hans fina kvaliteter. Men när solens sista strålknippe träffar det gröna fältet kan vi lita på att Balotelli vill bräcka Brasilien.
¤

[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/440_c.png[/img]
[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/448_c.png[/img]

[b]Juventus tre mittbacksbjässar har deltagit i många strider och vunnit de flesta.[/b] De bildar en triad i försvaret. De stöter bort vildsinta vargar från Rom, attackerande örnar från Lazio och hungriga lejon från Milano. De kämpar så framgångsrikt att de har blivit ett med den stora krigsscenen och bildat en treenighet som utgör ett underverk. Kan kvällens slag sluta i ännu en seger?
¤

[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/442_c.png[/img]
[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/447_c.png[/img]

[b]Antik, helgonförklarad - och fortfarande trollbindande. [/b]Staden Petra och Andrea Pirlo har många likheter, och mittfältaren fortsätter briljera på den allra högsta nivån. Med närmast oöverträffad känsla i foten smeker han crossbollar och frisparkar framför ögonen på en värld som omöjligt kan hata honom. Får Pirlo greppa taktpinnen mot brassarna kan hemmapubliken bevittna sitt första nederlag.
¤

[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/443_c.png[/img]
[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/446_c.png[/img]

[b]Den brasilianska backgiganten länkar samman två tidsåldrar. [/b]Han är bryggan mellan Ronaldos Brasilien och Neymars Brasilien, han dirigerar krigarna med otvivelaktiga ledaregenskaper. Chichén Itzá är den antika satden i Mexiko med spår av olika kulturepoker, och stoltserar bland annat med "Krigarnas tempel". Det var nåt om epoker och krigare, fråga bara Thiago Silva. Han är länken och ledaren.
¤

[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/439_c.png[/img]
[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/68/450_c.png[/img]

[b]Det sägs att inkaindianerna inte fann någon funktion i bergstaden Machu Picchu, [/b]den som avtecknade sig mot himlen från sitt unika läge på Andernas toppskikt. Julio Cesar var likadan. Han fyllde ingen funktion i det nya Inter. Han var inte önskvärd, han skeppades iväg. Brasiliens förbundskapten Luis Scolari tycker annorlunda. I ett lag med offensiva orkaner och defensiva dirigenter är Cesars roll som burväktare underskattad och välbehövlig.
¤

[img]http://1x2.se/images/user_content/images/19/6/451_c.png[/img]
[b]Båda lagen gör mål:[/b] 1,72 @bet365
[b]Slutresultat 1-1:[/b] 7,00 @Bet365
[b]Mario Balotelli gör mål:[/b] 3,10 @Bet365
[b]Skott i målställning, Neymar:[/b] 6,50 @Unibet
[b]Italien får första kortet:[/b] 1,85 @Unibet

nemruds medlemsblogg

nemrud

Journalist, tidigare Aftonbladet, och författare till Blatten Annorlunda och De döda lär de levande. Kommer från Assyrien, född och uppvuxen i Väsby.

Sveriges bästa

Kända profiler