Systemförslag: Stryktipset vecka 19 – FA-cupfinal och mycket svenskt!

Stryktipset promo
Lördagens Stryktips inleds med tre engelska fighter där FA-cupfinalen mellan Chelsea och Liverpool blir något alldeles extra! Kalaset fortsätter sedan med Allsvenskan och inte mindre än sex bataljer från de två Division 1-serierna. Ett bra skrälläge från Serie A och två duster från Ligue 1 tar kupongen i mål. Häng med i analysen!

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

1. Chelsea - Liverpool 2

Kupongens absoluta höjdpunkt serveras redan i inledningen när Chelsea och Liverpool går i klinch på Wembley. Bortsett titeln i VM för klubblag gör Tuchels gäng en slätstruken säsong och det ska inte dras för stora växlar av 3-0-segern mot Leeds. De blåklädda fick spela mer än en timme med en man mer på banan sedan Daniel James sett rött. Liverpool gick i sin tur en betydligt hårdare kamp mot Aston Villa men gynnas av att de fått en dags längre vila i benen inför denna FA-cupfinal. Klopps mannar har visat upp en klart högre högstanivå under säsongen och kniper titeln om de kommer upp i närheten av densamma på nationalarenan. Tvåan spikas till trevlig procent.

2. Sheffield United - Nottingham 1X

Playoff-matcherna mot Premier League brukar alltid bli sevärda och Sheffield United - Nottingham ska inte behöva vara något undantag. De sistnämnda brände direktplatsen till finrummet när de föll med 0-1 mot Bournemouth, men Sherifferna ska trots det inte känna sig missnöjda med våren. Spelmässigt besitter gästerna en nivå som Sheffield United får svårt att matcha över två möten. Hemma i stålstaden är The Blades med det sagt inga duvungar och noterbart är att båda de inbördes mötena i ligaspelet slutade med delad pott. 1X är en vettig utgång, på större system rekommenderas hela spannet.

3. Mansfield - Northampton 1

Manfield lekte med elden när de två gånger om tappade ledning till delad ära mot Forest Green Rovers. Poängen räckte emellertid till playoff och hemma på One Call Stadium har värdarna varit en urkraft under säsongens gång. 15-4-4 är ett kvitto på detta och i Rhys Oates finns en lirare som kan sänka Northampton på egen hand. De tillresta avslutade League Two starkt med fyra segrar och två oavgjorda, men här får The Cobblers finna sig i att slå ur underläge. Viktige förstaslipsen Roberts är avstängd och utan honom har gästerna ett underläge att försöka vända i returen. Spikad etta trots marginell överstreckning.

4. Sirius - Elfsborg 2

Elfsborg höll sin andra raka nolla när de spelade 0-0 hemma mot Djurgården, men det var ett resultat som boråsarna ska vara tacksamma för. Opponenterna från huvudstaden brände flera högkaratiga lägen och Thelins gäng trivs inte alls mot lag som stänger ner ytorna. Sirius är ingen defensiv enhet att lita på, men höga på ångorna från 2-0-segern mot Varberg ska de blåsvarta kunna stå upp bättre än vad streckningen vittnar om. Zeidan, Kouakou och Rogic är en trojka som kan vålla stora problem för Elfsborg. Tvåan går först, hård streckning på densamma välkomnar ettan in i leken på större system.

5. Hammarby TFF - Motala 12

Från Allsvenskan till Ettan Norra där Hammarby Talangfotbollsförening ser ut att gå samma öde till mötes som under fjolåret. Individuell spets finns hos stockholmarna, men som lag har Nenad Djordjevic och övriga i staben svårt att få ihop pusselbitarna. Bara en seger på de sex inledande kamperna vittnar om detta och Motala är ingen opponent som bara städas av utan vidare. Nykomlingarna har blixtrat till under inledningen, inte minst på hemmaplan där tre segrar på tre försök är imponerande siffror. På resande tass har det hittills sett klart sämre ut, men här vill vi ändå slå ett slag för de tillresta. Alexandar Mutic är en spelare som HTFF får se upp med. Om råd alla tecken.

6. Sylvia - IF Karlstad 2

Karlstad var bara fem poäng från kval mot Superettan i fjol och hoppas vara med i toppstriden även denna säsong. Tillsammans med Sandviken har värmlänningarna gjort flest mål i Ettan Norra så här långt och Oskar Alvers är en lirare som Sylvia får svårt att hålla i schack. Värdarna från Norrköping var mer än 20 poäng sämre än Karlstad i fjol och är även den här säsongen ett lag för mittenriket. Fyra raka utan seger skvallrar om en tidig formdipp hos Fredrik Landéns manskap. Trots det blir vänstersidan hårt åtgången vilket innebär att det är kanonläge att vända på klacken. Tvåan spikas hela vägen upp till 45 procent.

7. GAIS - Lunds BK 1

GAIS hade ett becksvart fjolår men har på kort tid visat att de vill upp i Superettan igen. 15 inspelade poäng av 18 möjliga är starka papper och hemma på Gamla Ullevi har Makrillarna varit omutliga så här långt. En publikfest väntar när Lunds BK kommer till västkusten och med handen på hjärtat är det svårt att se gästerna bjuda upp till dans. Viktige Filip Bohman har försvunnit till Olympic och Krubban är dessutom ett herrskap som normalt trivs bättre på plastgräs än gräs. Med pollen i näbben och en övermäktig kombattant på andra sidan kammar LBK noll i skötet. Vrålstark etta.

8. Falkenberg - Oskarshamn X2

Falkenbergs fall genom det svenska seriesystemet har knappast undgått någon. Mängder av betydande pjäser har lämnat värdarna de senaste säsongerna vilket inte minst påverkat offensiven i negativ bemärkelse. Blott fyra gjorda mål är delat sämst i klassen och den övervärderade ettan lockar föga när Oskarshamn kommer på besök. Gästerna var snubblande nära Superettan i fjol och är trots sin blandade inledning ett lag för toppstriden även i år. Zakaria Sawo har visat gott gry i de främre leden och är en potentiell poängmakare på Falcon Alkoholfri Arena. Värdet sitter till höger – X2 spelas!

9. Qviding - Åtvidaberg 1

Åtvidaberg kvalade sig kvar i Ettan Södra i fjol och ser inte ut att gå mot en munter säsong den här gången heller. Blott fyra gjorda mål har lett till två blygsamma poäng för det forna storlaget. Tre raka nederlag lyder facit inför dusten med Qviding som ska kunna göra lidandet än värre för Åtvid hemma på västkusten. Värdarna har inte heller rosat marknaden inledningsvis och kommer till lördagens uppgift med två raka förluster i ryggsäcken. Motståndet har med det sagt varit i tuffaste laget och ett bortasvagt Åtvid ska anses vara ett lämpligt hinder på egen mark. Ettan kan lämnas allena så länge den inte springer långt över 55 procent.

10. Ängelholm - Vänersborg 1X2

Ängelholm gjorde slarvsylta av Division 2 Västra Götaland i fjol och är ett gäng för den övre halvan även i Ettan Södra. Roar Hansen har lotsat sina adepter till fyra triumfer på de fem senaste, en resultatrad som heller inte går svenska folket förbi. När ettan valsar upp över 65 procent är det verkligen läge att dra öronen åt sig. Vänersborg hävdade sig väl på denna nivå under föregående säsong och gästerna ska inte räknas bort på Ängelholms IP trots att de dras med ett par avstängningar. När strecken sitter som de gör är bredmålning och injobb av högersidan rätt väg att gå.

11. Udinese - Spezia 1X2

Fyra raka nederlag har gjort att det börjat osa katt om Spezia igen. Fyra poäng skiljer ner till giljotinen, men Thiago Mottas gäng ursäktas samtidigt av att de stött på tufft motstånd under denna period. Spelmässigt hävdar gästerna sig väl mot alla lag i Serie A och Udinese är definitivt ingen favorit att hålla i handen till överdriven procent. Zebrorna har ingenting att spela för och när ettan ser ut att landa kring 60 procent är det läge att syna hela handen så tidigt som möjligt. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att vandra i Udine.

12. Rennes - Marseille 1X

Två omgångar återstår innan Ligue 1 är i mål och för ett Champions League-jagande Rennes börjar det bli bråda dagar. Den oväntade förlusten mot Nantes innebar att den gamla svenskkolonin har tre poäng upp till Monaco som befinner sig på tredjeplatsen. Marseille är i sin tur sex poäng före lördagens kombattanter och har andraplatsen i egna händer. Les Olympiens är faktiskt ligans bästa lag på resande tass, men här blir det tufft emot. En poäng är inte fy skam för gästerna och med detta i åtanke kan tvåan lämnas därhän. 1X ska räcka för grön bock.

13. Strasbourg - Clermont 1

Strasbourg har stått för en strålande säsong och är fortfarande inte borträknade från Europaplatserna. Av mycket att döma kommer Arséne Wengers gamla lag behöva gå rent under avslutningen för att lösa topp 6 och på pappret är Clermont en överkomlig uppgift. Gästerna har med det sagt inte sitt på det torra vad gäller nytt kontrakt. Två poäng på de två sista matcherna löser dock biffen och när ettan ser ut att bli hårt ansatt är det inte fel att överväga krysset på större bongar. 1X är att betrakta som en helgardering.

Kupongens bank! - GAIS

GAIS har på kort tid visat att de ämnar göra vistelsen i Ettan Södra till en ettårig sådan. Mot ett Lunds BK som trivs bäst hemma på sitt konstgräs gör Makrillarna inga misstag.

Dagens rensare! - Vänersborg

Vänersborg värderas som en slagpåse på Ängelholms IP, men här finns större skrällchans än vad streckningen vittnar om. Gästerna kan mycket väl få med sig något mot ett Ängelholm med defensiva brister.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Systemförslag:

144 rader

1
2
2
1
X
3
1
4
2
5
1
2
6
2
7
1
8
X
2
9
1
10
1
X
2
11
1
X
2
12
1
X
13
1

1296 rader

1
2
2
1
X
2
3
1
4
1
2
5
1
X
2
6
2
7
1
8
X
2
9
1
10
1
X
2
11
1
X
2
12
1
X
13
1
X


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 500 kr
9.8
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.2
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.