Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 45

Martin Berglund,

Stryktipset 8/11

Dags för Stryktipset och Topptipset vecka 45 och vecka 3 på Tips-SM. Det är återigen jackpott och chans till fin utdelning på tretton rätt, men vi har flera stora favoriter och några måste missa för att utdelningen ska bli stor. Vi väljer bland annat att gardera Tottenham, Birmingham och Middlesbrough.

Förra veckan gav tio rätt efter vi bland annat varit rätt ute på Leicester, Newcastle och Norwich, men missat ettorna i West Ham, Nottingham och Reading.

Crystal Palace Tottenham Hotspur
1. Crystal Palace - Tottenham Hotspur Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Crystal Palace är beroende av Wilfred Zaha. Alltför beroende. Det har en hel del lag tagit fasta på och helt enkelt markerat bort honom. Crystal Palace form är svag just nu vid en direkt anblick på resultatraden, men de har inte varit fruktansvärda. Senast hade de 1-1 efter en dryg timme på Stamford Bridge och före det fick de 2-2 hemma mot Arsenal. Inte så illa trots allt.

Tottenham Hotspur imponerar fortsatt inte speciellt mycket men de lyckas knåpa ihop segrar ändå under nuvarande täta spelschema. Senast i tisdagens Champions League vann de mot PSV efter två sena mål av Harry Kane.

Tottenham ska vara givna favoriter här, men Palace är svåra att nöta ned och ett kryss tycker jag ska med till 22 procent.

Huddersfield Town West Ham United
2. Huddersfield Town - West Ham United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Huddersfield vann äntligen senast, men Fulham är ju fullständigt under isen. Trots det mycket viktigt för Hudds självförtroende. Huddersfield är otroligt trubbiga offensivt och behöver bättra på anfallsspelet.

West Ham tyckte jag var överstreckade i lördags med tanke på skadeläget i truppen, men Burnley är svaga just nu och Arnautovic är i ordentlig form så den tanken gick åt skogen. Det var ett tag sedan West Ham vann före det så segern mot Burnley var viktig. Bortaplan nu och där är de sämre.

Omöjligt att tippa här och jag hade gärna helgarderat, men väljer ettan och tvåan.

Leicester City Burnley FC
3. Leicester City - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Leicester var påverkade av en veckas sorg senast, men lyckades trots det vinna borta mot Cardiff. Starkt! Nu har spelarna varit i Bangkok för begravning och en rad ceremonier kommer hållas på lördag. Påverkar det spelarna till en början av matchen? Hur? Kommer publiken vara som en tolfte spelare?

Burnley är svaga i år, riktigt svaga. Jag tyckte att Burnley hade spelvärde senast, men de var aldrig riktigt nära mot West Ham. Tretton insläppta på tre matcher är inte ok oavsett motstånd!

Klarar bara Leciester hålla känslorna hyfsat i schack vinner de här.

Newcastle United AFC Bournemouth
4. Newcastle United - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Newcastle vann senast och äntligen hade de marginalerna med sig. Watford kunde och borde absolut ha fått med sig något eller några mål. Hemmaplan igen nu och möjlighet att sätta igång en bättre trend, men motståndet är riktigt tufft igen. Yoshinori Muto, Jamaal Lascelles och Jonjo Shelvey skadades alla senast och är nog tveksamma till lördag. Avbräck!

Bournemouth imponerade ordentligt och hade även Manchester United i gungning senast. Men när United väl trummade på ordentligt var Bournemouth trots allt ett nummer för litet och det syntes att de nog ändå maxpresterat på slutet.

Bournemouth är bättre än Newcastle och jag tycker x2 känns klockrent. Just nu är tvåan bara streckad till 35 procent och det är fint!

Southampton FC Watford FC
5. Southampton FC - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Southampton går otroligt trögt och Mark Hughes ligger nog risigt till nu. De är efter fem hemmamatcher utan seger och behöver börja vinna. Senast mot City känns det som att de inte ens försökte.

Watford hade lite otur senast och var egentligen bättre än Newcastle. Säsongen har så här långt varit riktigt bra och kan de behålla en plats på övre halvan är det starkt!

Watford är bättre än Southampton och trots bortaplan tycker jag att de ska spelas här. Men krysset plockar jag med tidigt.

Birmingham City Hull City
6. Birmingham City - Hull City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Birmingham har haft en otrolig formtopp och jag har lyckats hänga med dem i mina spel. Men de gick på pumpen mot Derby efter en riktigt bra första halvlek och en sämre andra. Derby borta är dock en riktigt tuff match just nu. Birmingham har ofta varit bättre när de inte behöver styra spelet. Hur blir det mot Hull hemma?

Hull City är inget höjdargäng, men nu har de två raka segrar med 1-0 och kanske en något förbättrad form. Men segrarna har kommit mot ett svagt Bolton och ett formsvagt West Brom. Andra bullar nu.

Jag tror Birmingham vinner här, men nu ska de vara favoriter och det är lite annorlunda än läget i många av deras tidiga matcher. Krysset är spelvärt till strax över 20 procent.

Blackburn Rovers Rotherham United
7. Blackburn Rovers - Rotherham United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Blackburn är stabila och ganska bra, men kryssar lite för mycket. Formen är helt ok, med seger mot ett formstarkt QPR senast efter sent avgörande. Matchen ska dock ha varit svag.

Rotherham vann senast mot Swansea, men de ska ha blivit utspelade och verkligen haft marginalerna med sig. De hade före det tre raka kryss och har således fyra raka utan förlust nu. Trots det tror jag inte de är bra och de är faktiskt ligans sämsta bortalag så här långt!

Jag skulle gärna haft med krysset här med tanke på att Blackburn inte var så bra senast och att de kryssar så mycket, men jag tror att Rotherham är svaga och jag måste ju välja spikar någonstans...

Bolton Wanderers Swansea City
8. Bolton Wanderers - Swansea City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Bolton är för dåliga! Sämst i ligan? De började säsongen mycket bättre än väntat och tog mycket fler poäng än vad de egentligen har kapacitet till, men nu förlorar de nästan allt.

Swansea hade ledningen och körde spelmässigt över Rotherham, som blev räddade av sin målvakt. Kanske kan Swansea bli något mer pragmatiska när de har ledningen? Ny chans mot bottengäng här. Swansea har en del viktiga spelare tillbaka från skada och ytterligare några på väg tillbaka och kanske kan de hänga på topp sex?

Jag fortsätter att spela på att Bolton förlorar sina matcher. Någon gång får jag givetvis fel, men 43 procent på tvåan just nu är fint.

Bristol City Preston North End
9. Bristol City - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Bristol City går lite tungt just nu och de har ställt till det för mig på Stryktipset två veckor i rad. Både mot Reading och Stoke hade de emellertid en hel del otur. Senast mot Reading vann de skottstatistiken med 20-6, skott på mål med 7-3 och hörnor med 6-1, men släppte tre bollar bakom sig. Bland annat beroende på Mo Barrow som gjorde comeback i Reading.

Preston North End är lite på gång och de har sex raka utan förlust. Trots att de är involverade i matcher med mycket mål är fyra av dessa sex oavgjorda matcher. Senast var anfallaren Paul Gallagher högst delaktig. Han hoppade in i minut 72, satte en frispark till 1-1 i minut 73 och ställde sig i mål i minut 75 efter att ordinarie målman Maxwell blivit utvisad.

Efter två raka förluster för Bristol City tror jag att de är relativt nöjda med ett oavgjort resultat här. De är streckade till 48 procent och med 26 procent på krysset chansspikar jag.

Derby County Aston Villa
10. Derby County - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Derby flyger fram just nu! De fyra senaste ligamatcherna innehåller segrar mot Sheffield United, West Brom och Birmingham och oavgjort borta mot Middlesbrough! Till det skakade de Chelsea ordentligt i cupen. Senast var de svaga i första halvlek (urladdning i cupmatchen anledning?), men spelade upp sig betydlig i andra. Truppen är bred och skador på till exempel Bryson och Waghorn bör det finnas täckning för.

Aston Villa tog en viktig seger med sin nye manager senast och det var nog viktigt. Spelare för spelare ska de vara ett topplag i ligan och frågan är om spelet börjar sätta sig.

Derby är betydligt bättre än Villa just nu, men kapacitet finns också hos bortalaget så krysset kommer tidigt med.

Middlesbrough FC Wigan Athletic
11. Middlesbrough FC - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Middlesbrough missade chansen att ta tillbaka serieledningen i och med 0-0 borta mot Stoke. Matchen var relativt bra, men Stoke var närmast segern. Boro kryssar lite för mycket, men är å andra sidan extremt svårslagna.

Wigan har tappat formen och framför allt på bortaplan är deras statistik tragisk. Will Grigg har varit skadad på slutet. Beror den svaga formen på det? Eller kanske är det så enkelt som att motståndet på slutet varit tufft (Millwall och Sheffield United borta och Leeds hemma de tre senaste)?

Det slutar väl med hemmaseger här, men 20 procent på krysset är inte alls tokigt. Wigan är svaga borta, men ändå inget bottenlag.

Norwich City Millwall FC
12. Norwich City - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Norwich imponerar alldeles otroligt och bara vinner trots att flera spelade skadade. Bredden verkar finnas i truppen, men ett potentiellt problem framöver är att de har svårt att få ihop tillräckligt många "homeground players" till matcherna och tvingas lämna etablerade a-truppsspelare utanför till förmån för juniorer. Men det går ju bra ändå och de har redan nått 30 poäng tillsammans med Leeds. Historiskt har nio av de senaste tio Championshipmästarna nått 30 poäng så här tidigt i säsongen. Finländske anfallaren Teemu Pukki var tillbaka från skada senast och målade två gånger.

Millwall har det värre och de parkerar en poäng över nedflyttningsstrecket. På hemmaplan plockar de en del poäng och de har två raka hemmasegrar, men senast var det bortaplan igen och förlust. Bortafacit så här långt: 0-2-6 och 4-14 i målskillnad...

Norwich är omgången mest sannolika vinnare enligt mig. Oddsmarknaden ger odds upp mot 1.90 på ettan och 2.20 för Norwich -0.75. Fint tycker jag! Jag kan inte se Norwich tappa poäng, MEN detta är The Championship och där skräller det frekvent... Har oddsmarknaden rätt är Norwich ordentligt överstreckade redan nu med 71 procent av strecken, men jag går för ovanlighetens skull emot oddsmarknaden och spikar ettan.

Nottingham Forest Stoke City
13. Nottingham Forest - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Nottingham storsatsade inför säsongen och parkerar just nu på den sista kvalplatsen efter att vara svårslagna. Imponerande 1-0-seger i lördags hemma mot Sheffield United efter mål av viktige Lewis Grabban, men matchen var långt ifrån välspelad.

I Stoke har James McClean bråkat med några av lagets supportrar. Han har blivit trackaserad eftersom han vägrar att bära en så kallad poppy och kallade de trackaserande för grottmän. För de fick han en varning av FA. Otroligt! På plan har Stoke börjat plocka poäng, men det ser inte riktigt bra ut. Senast var dock ett steg framåt trots att de inte lyckades vinna. Flera missade chanser gav bara 0-0 mot topplaget Middlesbrough.

Nottingham känns solida och bättre än Stoke. Jag tycker 1x känns tryggt.


Spelförslag till Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
2
1
2
3
1
4
X
2
5
X
2
6
1
X
7
1
8
2
9
X
10
1
X
11
1
X
12
1
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
1
2
3
1
4
X
2
5
X
2
6
1
X
7
1
8
2

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord