Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 43

Martin Berglund,

Stryktipset 8/3

Veckans omgång på Stryktipset och Topptipset bjuder på en ganska intressant och lagom svårlöst kupong. Veckans drag är enkeltvåan i Fulham - Bournemouth och bäst spelvärde kanske Hull har.

förra veckans Stryktips var vi riktigt fint och rätt ute på några ställen (enkeltvåan på QPR, gardering av Bournemouth och tvåan i Stoke - Birmingham till exempel), men det räckte inte i en svår omgång. Nya tag denna vecka!

Brighton & Hove Albion FC Wolverhampton Wanderers
1. Brighton & Hove Albion FC - Wolverhampton Wanderers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Brighton lyckades slå Newcastle efter att försvarat sig framgångsrikt. Före det slog de West Ham, också det efter att ha fått ägna mycket tid åt försvarsspel. Håller det mot Wolves också? Otroligt viktige Glenn Murray fick hjärnskakning senast och är borta nu.

Så förlorade Wolverhampton till slut förra helgen och de spelade inte heller speciellt bra, speciellt i första halvlek. Var det ett hack i kurvan mot ett ganska bra Watford, början på en längre dipp i form eller ett tecken på att motståndarna börjar få koll på Wolves?

Min känsla ger Wolves liten fördel här, speciellt med Murray borta. Just nu är streckfördelningen 40-28-32 procent och med tanke på att oddsmarknaden sätter sannolikhetsfördelningen 31-31-38 procent är utgångstvåan given.

Fulham FC AFC Bournemouth
2. Fulham FC - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Fulham är oerhört svaga just nu och Jokanovic måste få till defensiven snarast om han inte ska få gå. Fyra mål bakåt mot Cardiff håller inte och nu har de släppt tolv mål i de senaste tre matcherna och sammanlagt 25 i nio.

Det kan bli målglatt här. Bournemouth har endast Man City, Chelsea och Arsenal framför sig i antalet gjorda mål så här långt. Senast tappade de dock lite fart i och med 0-0 i en tight match mot Southampton. Efter matchen tryckte Eddie Howe på att de nu har två raka hållna nollor.

Första matchen mellan Fulham och Bournemouth i Premier League! Jag chansar på att Fulhams kräftgång fortsätter och spikar tvåan. Just nu till 39 procent och det tycker jag är bra. MEN Fulham har offensiv potential och får de bara ordning på defensiven ska de inte underskattas.

Liverpool FC Cardiff City
3. Liverpool FC - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Liverpool har varit lite svagare spelmässigt på slutet men är ordentligt stabila bakåt och gör mer eller mindre alltid mål. Klopp säger att för första gången i hans karriär vinner hans lag "average games".

Cardiff lyckades, lite som väntat, slå ett för dagen defensivt mycket svagt Fulham senast. Starkt att vända trots Schurrles drömmål när Cardiff hade tagit tag i spelet tidigt.

Jag inbillar mig att Cardiff kan vara lite på gång, men Liverpool är helt enkelt för bra för Cardiff och på Stryktipset (och Topptipset) spikar jag utan att tveka. Jag hittar Henderson, Keita och Oxlade-Chamberlain på skadelistan, men bredden är tillräckligt bred nu.

Southampton FC Newcastle United
4. Southampton FC - Newcastle United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Southampton var helt ok mot Bournemouth och hade mycket väl kunnat vinna matchen. Mark Hughes var tydligt nöjd med lagets arbete i matchen och pratade också om att de gärna hade tagit tre poäng efter ett gäng tuffa matcher före det.

Newcastle har fortfarande inte lyckats vinna och Benitez pratar om att det är hans tuffaste uppgift i karriären att vända skutan. Senast mot Brighton hade de, för en gångs skull, både spelövertag och chanser. Och före det var de ju riktigt nära att vinna mot Manchester United. När vänder det?

Oerhört svårtippat och trots att båda lagen verkligen vill vinna luktar det kryss här. Jag plockar med ettan, men skulle helst helgarderat.

Watford FC Huddersfield Town
5. Watford FC - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Watford har fått tillbaka lite spelare från skador och förra veckan visade de att de inte tappat formen helt. Seger borta mot Wolves efter två mål inom en minut i första halvlek imponerar.

Huddersfield spelade jämnt mot Liverpool och skulle mycket väl kunna ha fått med sig en poäng, bland annat efter en stolpträff. De är lite trubbiga, men sällan chanslösa i någon match.

Watford är favoriter och ska så vara, men krysset till 18 procent är mycket spelvärt!

Birmingham City Sheffield Wednesday
6. Birmingham City - Sheffield Wednesday Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Birmingham trodde jag en hel del på förra veckan och de slog också Stoke med 1-0 trots ordentligt bollinnehav för Stoke. Därefter vann de igen i veckan mot Reading (återigen trots stort bollinnehav för motståndarna) och har nu tre raka segrar och tio raka utan förlust! Manager Monk försöker fortsätta hålla nere förväntningarna och påpekar att målet är att stabilisera sig och inte behöva kämpa mot nedflyttning varje säsong.

Sheffield Wednesday har varit ok mot tufft motstånd på slutet, men förlorade i veckan klart mot ett formtoppat Queens Park Rangers där de släppte till för mycket mycket chanser och hade för mycket bolltapp. De hade skadeproblem i backlinjen då och det oroar så klart.

Nu spelar Birmingham hemma och frågan är om de kommer låta Sheffield Wednesday dominera matchbilden som Birmingham gjort motståndarna gjort på slutet. Wednesday har tappat fart och tappar boll lite för enkelt just nu, det passar nog Birmingham perfekt. Jag är lite rädd för oavgjort, men med tanke på att "bara" 49 procent av strecken ligger på ettan är spiken given så här på torsdagen.

Bolton Wanderers Hull City
7. Bolton Wanderers - Hull City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Bolton har tappat ordentligt och förutom en seger mot Derby för några veckor sedan vinner de ingenting. I veckan var de chanslösa mot Nottingham Forest, men Forest är bra. Mot Rotherham lyckades de kämpa till sig 1-1 efter en missad straff vid 0-0 och underläge strax därefter.

Hull plockar också för lite poäng. Nu har de släppt in övertidsmål två matcher i rad och därmed tappat poäng. Näst senast mot Preston North End hade de totalt tre ramträffar, men lyckades bara få 1-1. Skadeläget ser tveksamt ut och bland annat Markus Henriksen är tveksam til start efter huvudskada. Han har varit borta de två senaste matcherna.

Två svaga lag som får kämpa för nytt kontrakt. Jag inbillar mig att Hull är marginellt bättre och Bolton har streckats alldeles för hårt (streckfördelning 46-29-25 procent mot sannolikheter 33-30-37 procent enligt oddsmarknaden!) så x2 är ett enkelt val, men det finns alltid en risk att de tunga poängtappen på slutet för Hull satt sig i spelarnas huvuden.

Millwall FC Ipswich Town
8. Millwall FC - Ipswich Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Millwall tror jag är svaga i år, men nu har de lyckas ta två raka segrar på hemmaplan och kanske får igång självförtroendet lite grann. Senast mot Wigan vände de underläge 0-1 och straff emot!

Ipswich tycker jag också känns svaga och jag har gått emot dem mycket på Stryktipset i år. De hade extrema marginaler med sig mot Swansea, men har därefter förlorat mot QPR och Leeds.

Här känns 1x korrekt, speciellt med tanke på att Millwall "bara" är streckade på 52 procent.

Norwich City Brentford FC
9. Norwich City - Brentford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Norwich är riktigt bra! Trots ett tufft skadeläge fortsätter de att imponera med ett ungt och lovande lag. I de två senaste matcherna har de besegrat självaste Nottingham Forest och Aston Villa. Före det förlorade de mot Stoke trots att de var det mycket bättre laget.

Brentford är också ganska bra, men det känns som att de tappat något i och med förlusten av manager Dean Smith härom veckan (värvad av Aston Villa). Igår förlorade de med 4-3 mot Preston i en match där de hela tiden var i underläge.

Jag tror mycket på Norwich här, men de verkar bli ordentligt överstreckade (streckfördelning 59-22-19 procent mot sannolikhetsfördelningen 42-28-30 enligt oddsmarknaden). Därför åker krysset med.

Sheffield Utd Wigan Athletic
10. Sheffield Utd - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Sheffield United har överraskat positivt i år och förlusten borta mot Derby och sedan det oavgjorda resultatet hemma mot Stoke tycker jag inte bör ge oro. Mot Stoke var de det betydligt bättre laget, men Joe Allen kvitterade sent på frispark.

Wigan tog en meriterande seger hemma mot West Brom i helgen för att sedan förlora borta mot Millwall. I förlusten missade de en straff vid ledningen 1-0, men de släppte överlag till alltför många chanser för ett ganska svagt Millwall. Wigan plockar nästan alla sina poäng på hemmaplan.

Wigans bortafacit och Sheffield Uniteds säsongstart gör att ettan lämnas ensam.

Swansea City Reading FC
11. Swansea City - Reading FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Swansea hade otur mot Ipswich, kunde mycket väl plockat poäng borta mot Aston Villa och vann sedan mot Blackburn i veckan efter mål i andra halvlek. Formen bör vara helt ok.

Reading förlorade mot formstarka Birmingham, men hade en hel del bollinnehav. Manager Paul Clement tycker att hans lag spelade bra, men gjorde för enkla misstag och har svårt att hålla klass i flera matcher i rad. Segern mot Millwall var viktig, men frågan är hur bra Millwall är just nu.

Jag har stark känsla för Swansea här och trots att de nog blir överstreckade (57 procent just nu just nu är helt ok, men lär gå över 60) tycker jag att ettan känns bra.

West Bromwich Albion Blackburn Rovers
12. West Bromwich Albion - Blackburn Rovers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Är West Bromwichs form på nedåtgående? De var inte bra i Wigan och förlorade klart med 1-4 hemma mot Derby igår. Revanschlustan lär vara stor, men de har bara två vilodagar tills på lördag.

Blackburn förlorade i Swansea i tisdags, men visar helt ok klass. Segern hemma mot Leeds i helgen tyder på att de kommer klara sig fortsatt bra i ligan.

Jag funderade länge på att chansspela x2, men fegade ur och tog ettan och krysset till slut. West Brom ska vara någon klass bättre, men är redan streckade till 60 procent och det är lite mycket med tanke på form.

Bristol City Stoke City
13. Bristol City - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Bristol City går ganska bra och Niclas Eliasson har blivit en viktig pusselbit. City kommer från två segrar med 1-0 med segermål i matchernas absoluta slutskede. Moralhöjande!

Stoke däremot får inte riktigt till det även om de tagit lite poäng på slutet. Lite som jag jade på känn förlorade de mot Birmingham i helgen som var och sedan fick de 1-1 borta mot topplaget Sheffield United, men Sheffield var det klart bättre laget.

Tyvärr tror jag inte att det vänt för Stoke och tycker att 1x känns som ett enkelt val trots att spelvärdet just nu ligger i tvåan vid jämförelse mellan streck och odds.


Spelförslag till Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
2
2
3
1
4
1
X
5
1
X
6
1
7
X
2
8
1
X
9
1
X
10
1
11
1
12
1
X
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
2
3
1
4
1
X
5
1
X
6
1
7
X
2
8
1
X

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord