Veckans Stryktips bjuder på Allsvenskt och spel från Division 1 Södra och Norra. Jag tycker det ser intressant ut, men svårt som vanligt på förhand. Denna vecka är det äntligen Jackpott igen och läge för lite utdelning.

Förra veckan såg det bra ut inför söndagen med åtta av åtta på lördagen (och Topptipset inne till mager utdelning). Tyvärr missade jag en del på söndagen och grämer mig att jag missade Kalmar borta mot IFK Göteborg (spelade enkelkrysset) trots att jag hade känsla för KFF.

Brommapojkarna IK Sirius
1. Brommapojkarna - IK Sirius Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brommapojkarna åkte på en riktigt tung förlust borta mot Dalkurd efter uppehållet. Tre mål i baken redan efter 35 minuter och NOLL skott på mål från BP. Nu är Markus Gustafsson och Christopher Brandeborn tillbaka efter avstängning och de är mycket bättre hemma på Grimsta än på bortaplan. Alla tio poäng har tagits på hemmaplan!

Sirius har redan spelat två matcher efter uppehållet men förlorade först klart hemma mot Sundsvall och därefter var de chanslösa mot Malmö. De har fem poäng inspelade så här långt och verkar inte alls tro på sig själva.

Två svaga lag just nu, men BP ser något mindre dåliga ut. Jag var ett kort tag inne på att chansspika, men redan nu på torsdagen ligger 61 procent av strecken på ettan och det är för mycket. Det finns nog spelvärde i tvåan, men jag väljer 1x.

Dalkurd FF Trelleborgs FF
2. Dalkurd FF - Trelleborgs FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Dalkurd öppnade fint efter uppehållet i måstematchen mot BP inför 211 betalande åskådare... Buya Turay gjorde två mål och är vass. Fint läge här att verkligen få känning till lagen ovanför strecket. De visade ju trots alls klass i många av förlustmatcherna i våras. Det strular dock rejält i klubben och det finns ju alltid en risk att det påverkar laget.

Trelleborg ligger just över strecket med elva poäng. Jag kastade bort ett kryss i matchen mot AIK senast på Stryktipset, men TFF var chanslösa.

Har Dalkurd fått ordning på grejerna med nygamle tränaren Johan Sandahl? Jag tror de i grunden är något bättre än Trelleborg och chansspikar. Just nu är Dalkurd streckade till 58 procent. Oddsmarknaden ger ungefär samma sannolikhet för ettan.

Malmö FF Östersunds FK
3. Malmö FF - Östersunds FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Malmö FF har ju klass och visade det mot ett stukat Sirius. Därefter har de vunnit i europaspelet mot Drita i Kosovo, men det säger ju ingenting. Den matchen var i tisdags och match och resa ska inte vara några problem tycker jag. Carlos Strandberg är avstängd på lördag.

Det är tuffa tider i Östersund, med tränare och klasspelare som försvinner en efter en. Är Ghoddos kanske också såld till lördag? Med tanke på läget var segern mot Bajen imponerande och kanske ska de inte helt underskattas? Douglas Bergqvist är avstängd.

Det känns som att MFF kan bli lite för stora favoriter här, men just nu är de "bara" streckade till 55 procent och jag spikar. Jag är dock lite orolig att Östersund fortfarande har en del klass kvar i truppen. Så länge Malmö har mindre än 60 procent av strecken spikar jag.

IFK Goteborg Örebro SK
4. IFK Goteborg - Örebro SK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

IFK Göteborg har det otroligt tufft och jag bannar mig själv att jag chansspelade krysset senast mot Kalmar trots att jag hade feeling för tvåan. Tobbe Hysen ska ha problem med ett knä och är osäker. Dessutom är Erlingmark och Diskerud avstängda.

Örebro var ganska bra under våren, men tappade en ledning till förlust senast. Det svider givetvis. Jag tycker de ser något bättre ut än Blåvitt på pappret. På bortaplan har de gått fint med raden 3-2-1.

IFK Göteborg är knappa favoriter här, men kommer nog bli överstreckade på namnet. Jag spelar x2.

FK Karlskrona Husqvarna FF
5. FK Karlskrona - Husqvarna FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Karlkrona plockar poäng hela tiden, men spelar för mycket oavgjort (fem av sju på hemmaplan!) och behöver börja vinna. Senaste krysset borta i Oskarshamn är dock riktigt bra, men de hade marginalerna med sig. Enoch Adu är avstängd, men Rasmus Holgersson och Anton Dahlström ska vara tillbaka efter skador.

Husqvarna ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket, två poäng från Karlskrona. Tog en viktig seger borta i Grebbestad näst senast, men förlorade sedan hemma mot topplaget Torn.

Krysset lockar här till 27 procent, men jag plockar med ettan med tanke på Karskronas resultat mot Oskarshamn senast.

Ljungskile SK Mjällby AIF
6. Ljungskile SK - Mjällby AIF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Ljungskile var i Mjällby i helgen och nu vänder serien. LSK höll 0-0 till slutet, men fick till slut se sig besegrade med 1-0. De har haft problem länge att plocka poäng trots att de är med i matcherna.

Mjällby fick alltså slita hemma mot Ljungskile, men ska ju vara seriens bästa lag. Kanske öppnar Ljungskile upp sig lite på hemmaplan, men jag är tveksam till det mot just Mjällby.

Mjällby är just nu bara streckade till 49 procent och då är det ju bara att spika. Men troligtvis kommer det ändras ordentligt fram till lördag, men med läget just nu spikar jag.

Tvååkers IF Oskarshamns AIK
7. Tvååkers IF - Oskarshamns AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Tvååker tuggar på med coach Lindström och 3-0 borta mot Oddevold imponerar oerhört. En seger här och de är verkligen med i kampen om topplatserna.

Oskarshamn tappade tunga poäng senast, men var egentligen inte så dåliga. Borta är de bäst i Söderettan med raden 5-2-1. Fint!

Omöjlig match att tippa och jag hade helgarderat direkt med tjock plånbok. Nu chansar jag med 1-2, trots att det gick fel i Djurgården-Norrköping senast.

Karlslunds IF HFK Rynninge IK
8. Karlslunds IF HFK - Rynninge IK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X (Stryktipset) / 1X (Topptipset)

Karlslund gick länge tungt men har börjat plocka lite poäng med flera oavgjorda matcher. Två spelare ska vara avstängda till helgen. Jag hittar att en av dem är Adam Molin, men vet inte vilken mer än så länge.

Rynninge ligger stabilt i mitten av tabellen med 20 poäng efter raden 5-5-5. Borta är de ganska svaga med 1-2-3. Mattias Florén är avstängd.

Båda lagen spelar mycket oavgjort och de spelade också 2-2 när de möttes för några veckor sedan. Jag chansspikar krysset trots att Karlslund behöver vinna. Faktumet att detta är ett derby gör kanske att krysset blir ännu mer troligt? På Topptipset har jag råd att plocka med ettan.

Västerås SK Fotboll Syrianska FC
9. Västerås SK Fotboll - Syrianska FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Västerås har tappat fart och förlorade senast i Linköping, som dock inte är dåliga alls. Nu behöver de börja vinna så att inte Carlstad United drar ifrån. Lagkapten Calle Svensson bröt benet senast och är självfallet borta. Tungt!

Syrianska har lyckats vinna med uddamål på slutet. Västerås är bara fyra poäng borta nu.

Två bra lag i Division 1 Norra där Västerås såklart är favoriter. Syrianska är dock inget skitlag och med lagkaptenen skadad i Västerås plockar jag med krysset.

Assyriska FF BK Forward
10. Assyriska FF - BK Forward Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Assyriska går trögt! Carlos Banda kom in som tränare senast, men det hjälpte inte utan de förlorade med 1-0 i Umeå. Kanske läge för en Banda-effekt på hemmaplan?

Forward har tre raka förluster och jag gissar att de är väldigt nöjda med en poäng nu. Senast ska de ha varit nära en poäng.

Jag tycker det luktar oavgjort här, men plockar med ettan med tanke på tränarskiftet i hemmalaget.

Ängelholms FF Eskilsminne IF
11. Ängelholms FF - Eskilsminne IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Ängelholm har urusel form, men de flesta matcherna på slutet har varit på bortaplan och där har de tråkig statistik. Tillbaka på hemmaplan nu och där har de gått ganska bra.

Eskilsminne har gått riktigt bra i år, men åkte på en tung förlust hemma mot bottenlaget Grebbestad senast. Tecken på svaghet eller ger detta revanschlusta?

Eskilsminne är det bättre laget, men förlusten senast oroar inför ett möte mot ett hemmastarkt Ängelholm. Krysset är bara streckat till 23 procent just nu och i brist på tecken lämnar jag det ensamt.

Kalmar FF Djurgårdens IF
12. Kalmar FF - Djurgårdens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Kalmar tog en imponerande och nästan överlägsen seger i Göteborg och har under hela säsongen visat hyfsad klass. De har faktiskt ett ganska namnkunnigt lag.

Djurgården tog en poäng hemma mot Norrköping efter en bra första halvlek och det är helt okej med Tino Kadewere skadad. Nu är även Kerim Mrabti avstängd och anfallskris tycker jag inte är en underdrift. Djurgården utan Mrabti har varit ett mycket sämre lag i år. Jonas Olsson är också avstängd, men på backsidan är det kökfullt så det ska inte vara lika problematiskt. Nyförvärv Erik Johansson spelklar och spelduglig?

Med tanke på anfallskrisen i DIF tycker jag att Kalmar ska vara favoriter på hemmaplan. Oddsen ligger dock något förvånande lika mellan lagen och kanske ser marknaden jag inte ser? Jag tycker dock att 1x ska räcka.

IFK Norrköping BK Häcken
13. IFK Norrköping - BK Häcken Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Norrköping tog en poäng mot Djurgården trots att Simon Thern var avstängd och Alexander Fransson inte spelklar. Med dessa herrar blir Peking riktigt intressanta, men i nuläget är läget osäkert kring Fransson.

BK Häcken tog en meriterande seger senast och är ju ganska bra på pappret. På bortaplan är de dock riktigt svaga så här långt.

Norrköping är rättmätiga favoriter, men 60 procent på ettan redan nu är lite för mycket. Jag plockar med krysset trots Häckens svaga bortastatistik.

Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
1
X
2
1
3
1
4
X
2
5
1
X
6
2
7
1
2
8
X
9
1
X
10
1
X
11
X
12
1
X
13
1
X

Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
1
3
1
4
X
2
5
1
X
6
2
7
1
2
8
1
X

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund