SPELA PÅ STRYKTIPSET HÄR!


För första gången är det helsvenskt på Stryktipset och det är verkligen inte lätt att välja rätt tecken. Observera att vi har matcher både på lördag och söndag denna vecka.

Degerfors IF IK Frej
1. Degerfors IF - IK Frej Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Degerfors är inte så tokiga. De har förvisso två förluster på sina tre senaste matcher men det är mot topplagen Falkenberg och Helsingborg. Dessutom missade de en straff vid 0-1 mot FFF och i första halvlek var de klart bättre. Degerfors andra förluster har kommit mot ÖIS, AFC och Halmstad BK. De har alltså förlorat mot topp fem i Superettan och tagit poäng mot resten!

IK Frej har varit återkommande nästan varje vecka på Stryktipset (klicka tillbaka på mina inlägg de senaste veckorna för att följa deras resa). De verkar vara rejält på uppåtgående, men tappade senast poäng hemma mot krisande Gefle.

Här har jag känsla för ettan, men den har redan nu på torsdagen blivit alltför hårt streckad (faktiskt det mest streckade tecknet på Stryktipset) och krysset plockas med tidigt med tanke på att Frej ser förbättrade ut.

GAIS Norrby IF
2. GAIS - Norrby IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

GAIS har börjat kryssa sig fram på slutet och 2-2 borta mot Varberg senast tycker jag inte riktigt imponerar. I första halvleken var de bra och borde ha avgjort redan då (0-0 i paus). I andra halvlek var spelet mer jämnt och GAIS defensiv började svikta.

Norrby ser klart förbättrade ut. Senast slog de Landskrona hemma med 1-0 utan att riktigt imponera. Richard Yarsuva var skadad då och där kan det vara värt att invänta info inför lördag.

GAIS är favoriter och ska så vara, men Norrby ser ut att vara på uppåtgående och krysset plockas med tidigt.

Gefle IF Varbergs BoIS
3. Gefle IF - Varbergs BoIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Gefle går oerhört knackigt, men lyckades åtminstone få 0-0 borta mot IK Frej senast. Har de fått fason på försvarsspelet nu?

Varberg lyckades få 2-2 senast mot GAIS som nämnt ovan. Tydligen blev laget ordentligt utskällda av tränare Jocke Persson senast och spelade upp sig i andra halvlek. Jag är dock oerhört tveksam om Perssons skrämseltaktik hjälper i det långa loppet för ett lag som kämpar i botten. Oavgjorda matcher mot Helsingborg och GAIS ska de dock inte skämmas för och kanske är de lite på gång. Oliver Stanisic är avstängd på lördag.

Det luktar kryss här, men jag plockar med ettan också på grund av hemmaplansfördelen.

Jönköpings Södra IF Halmstads BK
4. Jönköpings Södra IF - Halmstads BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Jönköping Södra blev utspelade av ÖIS i första halvlek senast, men lyckades hålla 0-1. I andra vände de sedan till en mycket meriterande seger. Viktigt för att hålla nedflyttningsstrecket på avstånd.

Halmstad har inte riktigt imponerat på slutet trots segrar mot Helsingborg och AFC. Senast förlorade de borta mot Brage, men där blev Marcus Klingenberg Mathisen utvisad strax före paus vid ställningen 2-2. HBK hänger ändå på i toppen av Superettan. Mathisen är avstängd på lördag efter utvisningen senast.

HBK är i grunden bättre än J. Södra och jag tycker spelvärdet finns i tvåan. Jag litar dock inte på Halmstad och krysset tas med tidigt. Intressant är dock att Jönköping är favoriter enligt oddsmarknaden och ska jag följa mitt vanliga sätt att spela ska ettan med.

IFK Värnamo IK Brage
5. IFK Värnamo - IK Brage Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

IFK Värnamo går oerhört trögt, men senast förlorade de "bara" med 1-0 borta i Helsingborg och det kan ses som ett steg framåt. Med samma spel framöver kommer de börja plocka lite poäng, men frågan är om de lyckas få till det i matcher de "måste" plocka poäng i.

Brage ligger på övre halvan och förlorar ogärna (bara två förluster så här långt). Formen är riktigt god med tre raka segrar.

Jag har en känsla av att Värnamo kommer börja plocka lite poäng snart, men frågan är när. Min utgångstanke är faktiskt kryss här men jag garderar med tvåan. Värnamo visar ju trots allt inte något alls poängmässigt.

Nyköpings BIS Västerås SK Fotboll
6. Nyköpings BIS - Västerås SK Fotboll Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Nyköping BIS har jag med framgång gått emot på Stryktipset och de plockar för lite poäng. De har dock lyckats kryssa en del på slutet och senast fick de 3-3 borta mot Carstad United och det imponerar.

Västerås springer på i norrettan och toppar tabellen. Senast fick de kämpa för segern mot BF Forward, men spelövertaget var stort och de missade bland annat en straff.

Klasskillnaden bör vara stor och jag spelar enkeltvåan trots Nyköpings resultat senast. Än så länge är Västerås inte överstreckade (53 procent), men det kan nog (tyvärr) ändras framåt lördag.

Sandvikens IF Akropolis IF
7. Sandvikens IF - Akropolis IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Sandviken har jag tyckt se något förbättrade ut på slutet. Senast fick de 1-1 borta mot Team Thorengruppen och det är godkänt. Då var de riktigt usla i första halvlek men spelade upp sig i andra. På hemmaplan har Sandviken fortfarande ingen seger i år!

Akropolis satsar hårt och jag trodde de skulle börja vinna ordentligt nu, men förlorade senast mot likaså satsande Syrianska. Alemayehu blev dock utvisad i 51:a minuten då (och är därmed avstängd på lördag). De behöver en seger här för att inte tappa alltför mycket mark till Västerås och Carlstad United ovanför i tabellen.

Trots att jag tycker Sandviken ser förbättrade ut tror jag inte de kan stå emot Akropolis som bör vara revanschsugna efter förlusten senast. Tvåan är inte överstreckad (41 procent av strecken och 46 procent sannolikhet enligt oddsmarknaden) så här på torsdagen och jag lämnar tvåan ensam.

Eskilsminne IF Ängelholms FF
8. Eskilsminne IF - Ängelholms FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Eskilsminne hänger på i toppen, men börja tappa lite mark och fick bara 2-2 borta mot bottenlaget Husqvarna senast och var faktiskt nära att förlora. De har egentligen ingen direkt målsättning att vara ett topplag, men bör kanske omvärdera det?

Ängelholm tar sina poäng på hemmaplan och borta har de endast en seger (premiären mot Skövde) och fem förluster på bortaplan. Senast hade de inte mycket att säga till om mot Oskarshamn trots hemmaplansfördel.

Eskilsminne har blivit lite för hårt streckade, men jag "måste" spika ettan ändå för att kunna gardera på andra ställen.

Grebbestads IF Husqvarna FF
9. Grebbestads IF - Husqvarna FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

I Grebbestad startdebuterade 41-årige Jonas Henriksson (ex Häcken och IFK Göteborg) senast mot Kristianstad och gjorde två mål direkt. Imponerande och en viktig seger för Grebbestad, som fortfarande ligger under strecket med elva poäng så här långt.

Husqvarna har också de elva poäng. På bortaplan har de fem förluster på sex matcher, men mot ganska tufft motstånd och i sin enda vinst slog de Skövde med 5-0! Senast fick de 2-2 hemma mot topplaget Eskilsminne.

Hemmaplansfördel för Grebbestad och Husqvarna har ingen rolig bortastatistik. Därför väljs 1X.

Oskarshamns AIK IK Oddevold
10. Oskarshamns AIK - IK Oddevold Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Oskarshamns AIK ligger tvåa på samma poäng som serieledande Mjällby. Senast borta mot hemmastarka Ängelholm vann de med 1-0, men hade klart övertag. En viktig seger efter en något sviktande resultatrad.

Oddevold hänger också på i toppen och är bara tre poäng bakom Oskarshamn. De plockar dock klart mest poäng på hemmaplan och borta har de bara raden 1-2-3.

Oskarshamn är favoriter här och det ska de vara tycker jag. Dock är 57 procent på ettan lite för mycket och jag plockar med krysset.

Falkenbergs FF Helsingborgs IF
11. Falkenbergs FF - Helsingborgs IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Falkenberg toppar Superettan och har en imponerande rad med sex segrar och två oavgjorda de senaste åtta matcherna och totalt 10-3-1 under säsongen. Senast åkte de till Degerfors och vann stabilt med 2-0, men var ändå illa ute under matchen med ett bättre Degerfors i första halvleken och missad straff av hemmalaget i andra. Per Karlsson är avstängd på söndag.

Helsingborg ligger tvåa, men har fem poäng upp till FFF just nu. På pappret måste HIF ha Superettans bästa lag, men de imponerar inte på slutet. Senast vann de med 1-0, men det var mot ett krisande Värnamo och det tycker jag inte är tillräckligt bra.

Seriefinal! Falkenberg ser klart bättre ut än HIF just nu och jag chansar att helt gå emot Superettans egentligen bästa lag. De ser inte ut att få spelet att stämma. Dessutom gissar jag att det Helsingborg klingar lite extra hos stryktipsspelarna vilket gör att favoriterna Falkenberg inte blir alltför överstreckade. Just nu ligger 44 procent av strecken på ettan och det bör stanna där. Om inte ska krysset.

Landskrona BoIS Osters IF
12. Landskrona BoIS - Osters IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Landskrona ser inte bra ut just nu. Tre raka förluster gör läget knivigt inför uppehållet. De kryssar mycket på hemmaplan (rad 1-4-2).

Öster har jag tyckt se förbättrade ut på slutet och 0-0 hemma mot AFC senast är ändå godkänt. De är faktiskt betydligt bättre på bortaplan än hemma än så länge och behöver en seger här för att alls ha möjlighet att hänga på toppen till hösten.

Jag valde mellan att singelstrecka tvåan här eller i match 13 nedan. Jag plockar med krysset här eftersom jag inte riktigt litar på Öster, men jag tycker det känns helt fel att Landskrona har gjorts till favoriter.

Team TG FF Carlstad United BK
13. Team TG FF - Carlstad United BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Jag tycker mig se nedåtgående form i Team Thorengruppen. Senast fick de 1-1 hemma mot Sandviken och där träffade jag rätt med enkelkrysset. Vinsten i cupen mot IFK Luleå lägger jag ingen vikt vid.

Carlstad United håller sig fast i toppen, men kryssar lite för mycket just nu. Två gånger 3-3 hemma mot Skellefteå och Nyköping håller inte riktigt om de ska hänga på Västerås. Offensiven imponerar dock oerhört med 36 mål på 13 matcher (dock lite dopat av en seger med 8-1)!

Carstad behöver vinna och är klart bättre än Team TG och de öser ju in mål. Nu kring torsdag lunch är 44 procent av strecken på tvåan och oddsmarknaden ger Carlstad en något högre chans till vinst. Jag lämnar tvåan ensam, men om strecken går över 50 procent tycker jag nog att krysset ska med.

Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
1
X
2
1
X
3
1
X
4
X
2
5
X
2
6
2
7
2
8
1
9
1
X
10
1
X
11
1
12
X
2
13
2

Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
1
X
3
1
X
4
X
2
5
X
2
6
2
7
2
8
1

SPELA PÅ STRYKTIPSET HÄR!

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund