Veckans Stryktips har spelstopp på söndag och därför kommer veckans inlägg lite senare än vanligt (det är nu tidigt fredag morgon). Denna vecka är det åter två matcher från VM och elva från svenska Superettan och Division 1. Jag chansar rejält och tar ställning i båda VM-matcherna.

Förra veckan var katastrofal och bara att glömma...

Japan Senegal
1. Japan - Senegal Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Japan hade såklart en hel del flax mot Colombia med tanke på straff och tidig utvisning, men de har helt klart ett intressant lag, speciellt offensivt.

Senegal har en hel del fantastiska spelare och, visade det sig mot Polen, ett starkt lagbygge. Jag tror de kan gå ganska långt i VM. Jag tror de är bäst när de kan ligga lågt och kontra blixtrande. Frågan är om det funkar mot Japan.

Med tanke på att båda lagen kommer från segrar tror jag att de båda är nöjda med kryss, men inbillar mig att Senegal är klart bättre. Just nu har Senegal 43 procent sannolikhet att vinna, både enligt streckfördelningen och oddsmarknaden. Jag chansar.

Polen Colombia
2. Polen - Colombia Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Polen visade sig vara ganska tröga i matchen mot Senegal och jag tror att de är lite väl uppsnackade. Ett jättefint lag, men verkligen inte ett potentiellt medaljlag som det låter från en del.

Colombia har ju ett fantastiskt lag och var väl ändå ok mot Japan med tanke på förutsättningarna. Nu är det bara vinst som gäller och då finns det väl inget annat val än att satsa allt och spela James Rodriguez? Carlos Sanchez är givetvis avstängd efter sin utvisning.

Jag tror och tycker att Colombia är bättre än Polen. Inget lag vill ha kryss. Jag chansar också här med en enkeltvåa. Beräknad sannolikhet från oddsmarknaden är 44 procent, men bara 36 procent av strecken ligger på tvåan så här fredag morgon.

IK Frej Gefle IF
3. IK Frej - Gefle IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

IK Frej har spelat upp sig ordentligt på slutet och verkar vara på gång. Nu på slutet har de till och med börjat plocka poäng på bortaplan och senast slog de IFK Värnamo på Finnvedsvallen trots en utvisning efter 34 minuter. Men Värnamo verkar (tyvärr) oerhört svaga just nu. Marcus Hansson är avstängd på söndag.

Gefle är (tillsammans med Värnamo och Varberg) sämst i Superettan just nu och nio raka matcher utan seger.

Ettan känns riktigt fin här, men det tycker fler spelare på Stryktipset och den har blivit ordentligt överstreckad. Sannolikheten för vinst är (bara) 44 procent enligt oddsmarknaden, men 60 procent av strecken ligger på ettan. Egentligen borde väl X2 spelas, men jag väljer ändå 1X. Det känns som att Frej är för mycket på gång.

Helsingborgs IF IFK Värnamo
4. Helsingborgs IF - IFK Värnamo Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Helsingborg går inte alls lika bra som de borde och senast lyckades de kämpa till sig 3-3 mot ett krisande Varberg. Helt enkelt inte tillräckligt bra! Matchen före det (förlust i Halmstad) var tydligen inte heller en speciellt bra fotbollsmatch.

IFK Värnamo är i kris. Riktig ordentlig kris. Senast lyckades de inte ta poäng mot Frej trots en man mer nästan hela matchen. Det finns en del skavanker i truppen, men det finns förhoppning om att alla är tillgängliga på söndag.

Värnamo är otroligt svaga och spelet knyter sig riktigt ordentligt. Troligen vinner HIF enkelt här men de imponerar inte ett dugg just nu. Finns det möjligen en liten chans att Värnamo tar tag i situationen i en sådan här match när de inte har något att förlora? 78 procent av strecken på ettan är för mycket och mer blir det troligen. Jag "kastar" troligen bort en gardering här men krysset måste med till 12 procent!

Norrby IF Landskrona BoIS
5. Norrby IF - Landskrona BoIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Var det en pyrrhusseger Norrby lyckades kriga till sig senast? Två av deras absolut bästa spelare, Richard Yarsuvat och Nicklas Savolainen, fick utgå skadade och det kan vara värt jobbet att läsa på om de är med när det drar ihop sig. Dessutom har Lasse Nilsson varit borta ett tag. Två vinster på de senaste tre omgångarna imponerar dock för Norrby.

Landskrona BoIS går halvknackigt och senaste förlusten mot Brage tycker jag tyder på svaghet. Deras vinster i år kommer mot relativt svagt motstånd. Viktor Svensson ska vara tillbaka från avstängning, men Edafe Egbedi är avstängd istället.

Jag tror hemmaplan och form fäller avgörandet här och, trots att ettan nog kommer bli överstreckad, spelar jag 1x här. Men det är, som sagt, läge att läsa av Norrbys startelva före spelstopp på söndag.

Varbergs BoIS GAIS
6. Varbergs BoIS - GAIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Varberg har gått oerhört svagt. Senast lyckades de plocka poäng av Helsingborg och det imponerar såklart, men samtidigt hade de 3-1 och klarade inte knyta ihop säcken. Hampus Zackrisson är avstängd.

GAIS är förbättrade och har nu fem raka utan förlust. Senast fick de kryss hemma mot Degerfors trots dominans. De ska få tillbaka en hel del spelare här och det kan vara värt läsa på om status framåt söndag. Carl Nyström är avstängd.

Jag inbillar mig att GAIS är ett mycket bättre fotbollslag än Varberg och spikar tvåan. Varbergs poäng senast skrämmer lite, men samtidigt släppte de tre bollar då och jag tror GAIS siktar uppåt i tabellen.

Osters IF AFC Eskilstuna
7. Osters IF - AFC Eskilstuna Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Öster ser väldigt mycket förbättrade ut och skadade spelare kommer tillbaka efterhand. Nu har de två raka segrar, dock mot relativt svagt motstånd. På hemmaplan har de bara en seger så här långt, men formen var riktigt svag i början av säsongen.

AFC Eskilstuna har haft skador men ska ha ordinarie lag nu och det är ett stort plus. De är och kommer nog vara ett topplag, men plockar mycket mer poäng på hemmaplan än på resande fot.

En typisk match att helgardera, men jag kör 256 rader på alla sryktipsförslag och halvgarderar från vänster. Anledningen är att Öster ser klart förbättrade ut. Jag hade dock tidigt streckat tvåan också vid ett stort system.

Akropolis IF Syrianska FC
8. Akropolis IF - Syrianska FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Akropolis trodde jag med framgång på mitt inlägg om Stryktipset och Topptipset V21. Därefter förlorade de mycket överraskande mot Karlslund, men har sedan börjat plocka poäng igen och ligger nu trea i tabellen.

Syrianska trodde jag också med framgång på i V21, men därefter har de blandat och gett. De har ett stjärnspeckat gäng men lyckades ändå förlora hemma mot Karlslund senast. Svagt!

Båda siktar högt och har gått lite sämre än väntat. Jag tycker Akropolis ser lite hetare ut och börjar strecka från vänster trots Syrianskas namnkunniga spelartrupp.

Assyriska FF Umea FC
9. Assyriska FF - Umea FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Assyriska visar negativ form med tre förluster som följdes upp av 2-2 borta i Skellefteå.

Umeå vinner hemma och spelar kryss borta. Ett vägvinnande koncept och nu har de sju raka utan förlust! Dock har de inte en enda seger på bortaplan i år. Målkungen Isaac Freitas da Silva är avstängd efter ett rött kort i matchen mot Sollentuna och det måste vara negativt. Men det var han även i derbyt mot Team Thorengruppen och då lyckades de ändå vinna i en jämn match.

Assyriska är favoriter här och det beror säkert på Umeås bortastatistik. Med tanke på lagens form väljer jag ändå x2 och hoppas att Umeå har bra back-up till Isaac Freitas da Silva. Spelvärdet vid jämförelse mellan streck och odds finns helt klart i tvåan.

Team TG FF Sandvikens IF
10. Team TG FF - Sandvikens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Team Thorengruppen såg ut att vara lite på gång, men har nu börjat förlora en del. Senast i derbyt mot Umeå.

Sandviken ser helt klart förbättrade ut och plockar poäng. PÅ bortaplan är de helt klart inte dåliga och har den fina raden 2-3-1.

Jag inbillar mig att Team TG inte vill förlora igen och spelar med lite hängslen och livrem här. De är ganska stora favoriter här och jag funderade ganska länge på x2, men chansar med enkelkrysset för att kunna strecka på i andra matcher istället.

Grebbestads IF Kristianstad FC
11. Grebbestads IF - Kristianstad FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Grebbestad lyckades ta en riktigt viktig 3-1-seger senast mot Åtvid och letar vittring på lagen över strecket.

Kristianstad visar god form och har inte förlorat på fem matcher och har två raka segrar (dock på hemmaplan mot halvsvagt motstånd). Tre förluster på bortaplan i år, men alla kommer mot lag på övre halvan.

Här känns det som att klasskillnaden är tydlig, men jag plockar med krysset och känner mig mycket trygg med det.

Husqvarna FF Eskilsminne IF
12. Husqvarna FF - Eskilsminne IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Husqvarna började säsongen katastrofalt innan de plötsligt tog tre raka skalper. Därefter har de förlorat borta mot Kristianstad och Tvååker. Det ser ut som att både Vukojevic och Axelsson är avstängda efter tre gula kort.

Eskilsminne har otrolig form och de bara vinner och vinner. De båda förlusterna på bortaplan kommer mot Mjällby och Oskarshamn, tuffa motståndare.

Eskil är nog mycket bättre än Husqvarna. Jag spikar tvåan till 42 %. Helt OK känns det som.

Ängelholms FF Oskarshamns AIK
13. Ängelholms FF - Oskarshamns AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Ängelholm är väldigt mycket bättre hemma än borta. Hemma har de faktiskt raden 4-1-1. De har två raka bortaförluster nu, men före det slog de både Mjällby och Oskarshamn hemma och det imponerar.

Oskarshamn är ett av ligans bästa lag och i bortatabellen toppar de med raden 4-2-1! Senaste 1-1 mot Mjällby (kvittering efter 90+6 minuter) är bra.

Oskarshamn är nog bättre än Ängelsholm men jag går på hemmaplansfördelen och spelvärdet vid jämförelse mellan streck och sannolikhet baserat på spelbolagens odds. Klart spelvärde i 1x ser det ut som just nu.

Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
2
2
2
3
1
X
4
1
X
5
1
X
6
2
7
1
X
8
1
X
9
X
2
10
X
11
X
2
12
2
13
1
X

Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
2
2
2
3
1
X
4
1
X
5
1
X
6
2
7
1
X
8
1
X

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund