Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 23

Martin Berglund,

Återigen bjuder Stryktipset på en blandning mellan träningslandskamper och svensk fotboll från Superettan och division 1.

Dagens chansspel blir enkeltvåan i Ungern - Australien trots att jag egentligen inte tycker Australien ser särskilt bra ut och enkelkrysset i match tretton (givetvis inte beroende på att det är just match tretton).

Förra veckan missade jag lite mycket och fick ingen utdelning.

Sverige Peru
1. Sverige - Peru Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sverige spelade en ganska trött landskamp mot Danmark, men defensiven satt helt ok och det är tillräckligt för mig. På lördag gissar jag att de ställer upp med en tänkt premiärelva i VM.

Peru verkar vara ett ganska gött gäng och rullar verkligen boll och har en alldeles fantastisk resultatrad under 2017-18. Fjorton matcher av olika betydelse och mot olika typer av motstånd har slutat med fyra oavgjorda och tio segrar! Stjärnanfallaren Paolo Guerrero har varit avstängd och fått sin avstängning hävd mer än en gång, men nu är allt klart för att han ska få vara med i VM. Han firade med två mål mot Saudiarabien i söndags.

Är Sverige verkligen bättre än Peru? Det kan jag inte tänka mig... Visst, hemmaplan kanske är en liten fördel, men Ullevi är ingen höjdare för landskamper. Jag trodde att Sverige skulle bli mer överstreckade mot Danmark än vad de blev, men x2 funkade ju bra då och jag gissar att spelvärdet kommer finnas i tvåan och kör en repris.

Danmark Mexiko
2. Danmark - Mexiko Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Danmark är bra, men kanske extremt beroende av Christian Eriksen? Han missade matchen mot Sverige på grund av väntad förlossning. Nu är förlossningen avklarad och han är tillbaka med laget. Nicklas Bendtner och Andreas Bjelland har tvingats lämna återbud och den sistnämnde var ordinarie i kvalet.

Mexiko är nog ett litet snäpp bättre än Danmark, men de briljerade inte direkt i kvalet. Jag har inte läst något om Mexikos match mot Skottland i söndags, men observerar att antalet målchanser var 32-4 och skott på mål 10-2, så det såg nog ganska bra ut. Vid en kik på startelvan ser det ut som att de vilade en hel del stjärnor så jag gissar att de ställer upp med bästa elvan på lördag.

Riktigt svårt att tippa här känner jag, men eftersom Eriksen är med kan han vara skillnaden mellan lagen. Jag spelar 1x. 40 procent på ettan känns korrekt och jag inbillar mig att det kommer stanna ungefär där.

Frankrike USA
3. Frankrike - USA Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Frankrike måste ha en av världens absolut bästa trupper, men jag är ändå tveksam till om det räcker i VM.

USA däremot lyckades sjabbla bort en plats i VM och de verkar ha en relativt svag trupp i Europa dessa veckor (läs lite mer i förra veckans inlägg).

Klasskillnaden är enorm och jag spikar ettan trots att jag aldrig riktigt kan lite på Frankrike. Enligt oddsmarknaden har Frankrike strax över 80 procents sannolikhet till vinst och så länge streckfördelningen inte viktar över något oerhört mot ettan lämnas den ensam

Ungern Australien
4. Ungern - Australien Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Ungern är inget höjdarlandslag. Förluster mot bland annat Andorra, Luxemburg och Kazakstan under 2017-18 skrämmer ingen. 1-1 mot Vitryssland igår (onsdag) imponerar inte heller ett dugg.

Australien har inte sett speciellt bra ut det senaste året och fick verkligen slita sig till VM. Men 4-0 mot Tjeckien i förra veckan imponerar så klart (träningsmatch är dock träningsmatch är träningsmatch är träningsmatch...). Resultatet verkar dock inte alls ha speglat matchbilden.

Jag tror detta är två ganska svaga landslag, men det bör finnas lite mer kvalitet i Australien. De är också knappa favoriter enligt oddsmarknaden, men streckfördelningen ligger omvänt. Jag vill spela x2, men måste chansa någonstans och här blir det enkeltvåa båda på spelvärde och magkänsla om att Ungern är riktigt svaga. På Topptipset har jag dock råd med x2.

IK Brage Varbergs BoIS
5. IK Brage - Varbergs BoIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brage har kryssat extremt mycket i år, men de två senaste matcherna har de både lyckats vinna och förlora istället. Brage är nog betydligt bättre hemma på Domnarvsvallen än på bortaplan.

Varberg bedrövliga resultat på slutet, men samtliga fyra förluster är med uddamålet och mot ganska svårt motstånd. Som jag skrev förra veckan är jag tveksam till om Jocke Persson är tränaren jag skulle vilja ha i motgång.

Brage är rättmätiga favoriter, men jag garderar med krysset med tanke på deras kryssäsong så här långt och det faktum att jag tror att Varberg försöker täppa till defensiven till helgen.

Halmstads BK IK Frej
6. Halmstads BK - IK Frej Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Halmstads BK vinner numer utan att riktigt imponera i 90 minuter varje match. Näst senast mot Öster var de svaga i första halvlek och nu senast mot Varberg hade de 3-0 i paus men tappade nästan.

IK Frej tog en imponerande seger senast hemma mot Öster och de har tagit lite poäng på slutet. På bortaplan är deras resultatrad 0-0-4 och det ser inte särskilt spännande ut.

HBK vinner väl bara här, men är näst största favoriter på kupongen och blir nog något överspelade här. I jakten på utdelning chansar jag med krysset som också ser spelvärt ut just nu.

Osters IF Norrby IF
7. Osters IF - Norrby IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Öster går mycket sämre än väntat och har tre raka förluster och parkerar på elfte plats i tabellen. Hemma har de inte vunnit ännu! Senast hade de två avstängda som troligen påverkar en del.

Norrby går ok (jämnbördigt med Öster), men jag är tveksam till hur bra de egentligen är.

Är det dags för Öster nu? Jag tror det. Just nu är de inte överstreckade trots favoritskap. Jag spikar.

AFC Eskilstuna Landskrona BoIS
8. AFC Eskilstuna - Landskrona BoIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

AFC har inlett säsongen bra och har bara en förlust så här långt. Senast fick de 0-0 borta i en relativt trist tillställning i Jönköping, men de var klart närmast segern trots att de hade tre spelare avstängda (Felix Michel, Wellyson De Oliveira och Samuel Nnamani.).

Landskrona BoIS går ok, men verkligen inte bättre än så. På bortaplan har de två segrar (Gefle borta senast Jönköping södra borta i början av april). Däremellan har de förlorat i Degerfors, Varberg och IK Frej och det imponerar inte direkt.

AFC kryssar en hel del, men jag tänker att hemmaplan på konstgräs är en stor fördel och spikar ettan. BoIS har inte direkt mött tufft motstånd på bortaplan, men har trots det bara två vinster och tre förluster. Sannolikheten för ettan är 57 procent torsdag förmiddag. Så länge streckprocenten för ettan understiger 60 procent tycker jag den kan lämnas ensam.

Nyköpings BIS Sandvikens IF
9. Nyköpings BIS - Sandvikens IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Nyköping är jämnsvaga med Sandviken och har tio poäng efter tio omgångar. De två segrarna har kommit mot Karlslund och Skellefteå, två lag i botten av tabellen. Nyköping har en riktigt vass målskytt i Christian Kouakou som sparkat in åtta mål på nio matcher så här långt (Nyköping har målat tretton gånger...) och sexton mål på tjugofyra matcher förra året!

Sandviken (med Pelle Olsson på tränarbänken och bland annat Rene Makondele i truppen) har börjat säsongen tungt men kanske är lite på gång nu efter en skräll borta mot Assyriska FF. Igår kväll fick de dock bara 2-2 hemma mot Arameisk-Syrianska. Egenfostrade York Rafael var tillbaka i truppen då efter ett kortare försök i Värnamo och han gjorde mål direkt. Sandviken kvitterade i slutminuterna då och det kan vara bra för moralen. På bortaplan har Sandviken faktiskt raden 2-2-1!

Jag inbillar mig att Sandviken är bättre än Nyköping och med streckfördelningen 44-26-30 procent är x2 givet.

Rynninge IK BK Forward
10. Rynninge IK - BK Forward Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Rynninge ser ut att ha ganska god form med sju poäng på nio matcher. Hemma har de tre vinster på fem matcher. Mittback Konrad Gustafsson ska vara skadad efter en hjärnskakning nyligen.

BK Forward har börjat säsongen strålande, men jag skönjar en liten dipp nu. Igår vände de efter två förluster och slog Karlslund, men jag vet inte om det ska övertolkas med tanke på att Karlslund ligger riktigt risigt till. Josef Ibrahim har åtta mål på tio matcher!

Utgångsstrecket är kryss här och halvgarderingen går till hemmalaget eftersom de verkar ha något bättre form.

Grebbestads IF Åtvidabergs FF
11. Grebbestads IF - Åtvidabergs FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Grebbestad har bara en seger (hemma mot Ängelholm för en månad sedan) och två oavgjorda så här långt. Senast fick de ett meriterande 1-1-resultat i bohusländerbyt mot Oddevold.

Åtvidaberg tog årets första seger igår kväll hemma mot Karlskrona efter två mål av Dardan Mustafa! Har vändningen kommit nu? Segern bör åtminstone betyda otroligt mycket. Khalid Abukar blev utvisad och bör vara avstängd på lördag, men han har mest agerat inhoppare tidigare i år.

Två lag i botten av tabellen möts på idylliska Siljevi i Grebbestad. Båda kommer från ganska bra resultat senast och kanske är på gång nu. Jag inbillar mig att Åtvid är något bättre i grunden och har bättre värde och spelar x2. Speciellt med tanke på att streckprocenten är 44-27-29 procent.

Ljungskile SK Ängelholms FF
12. Ljungskile SK - Ängelholms FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Ljungskile har bara nio poäng efter de tio omgångar som spelats. Efter derbysegern mot Oddevold har de endast tagit en poäng på tre matcher. Observera att Ljungskile fortfarande verkar spela utan matchcoach sedan L-O Mattsson slutade för en månad sedan. Nu är det spelaren Erik Lund som tillsammans med Aleksandar Kitic agerar spelande tränare.

I Ängelholm ser det bättre ut och de har två meriterande hemmasegrar mot Utsikten och Mjällby. På bortaplan har de dock inte imponerat och sitter på en vinst och tre förluster.

Ljungskile har 51 procent av strecken och med tanke på deras problem går jag på x2 trots Ängelholms svaga bortafacit.

Torns IF Tvååkers IF
13. Torns IF - Tvååkers IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Lundalaget Torns IF går starkt och fick en meriterande seger hemma mot Oskarshamn igår.

Tvååker har efter en fantastisk start tappat lite fart. De har, liksom Torn, skrapat ihop hela 20 poäng efter de 10 matcher som spelats och på bortaplan har de de fyra segrar efter fem matcher! Efter att ha tappat lite fart nu tror jag att de kommer ut med ett solitt defensivt spel på lördag.

Är det dags för Tvååkers första bortakryss? Jag tror att båda lagen är ganska nöjda med oavgjort och chansspikar krysset i match tretton.

Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
2
1
X
3
1
4
2
5
1
X
6
1
X
7
1
8
1
9
X
2
10
1
X
11
X
2
12
X
2
13
X

Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
1
X
3
1
4
X
2
5
1
X
6
1
X
7
1
8
1

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord