Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 22

Martin Berglund,

Landskamper på Stryktipset för första gången på länge och det kan vara knivigt att gissa startelvor och inställning så här den första träningsmatchen inför VM. Det kan vara värt att invänta hur oddsmarknaden rör sig framåt lördag eftersom den nog ganska bra speglar med vilka startelvor lagen ställer upp.

Förra veckan lyckades jag träffa in fyra stycken tior och det känns som att stryktipsformen är på intåg. Speciellt nöjd måste jag vara med enkeltvåan mellan BK Forward och Akropolis till 22 procent.

Sverige Danmark
1. Sverige - Danmark Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sverige gjorde ju det alldeles fantastiskt som tog sig till VM och det ska bli otroligt roligt och intressant att se vad detta lagbygge kan åstadkomma i sommar. Mina förhoppningar är inte särskilt stora, men jag har hemskt gärna fel. Både Mexiko och Sydkorea ska tydligen vara sårbara bakåt.

Danmark ser otroligt intressanta ut. De har just nu 27 man i truppen och Hareide behöver banta lite inför VM. Bendtner är skadad och Bjelland och Cornelius är nog borta eftersom de är på väg tillbaka från skador, men annars verkar Hareide ställa upp med bästa möjliga startelva.

När Sverige är med på Stryktipset blir vi alltid extremt överstreckade och att gå emot oss innebär alltid spelvärde. Jag försöker spela efter sannolikheter och bryr mig inte ett dugg om sympatier när det gäller spel och x2 blir enkelt. För mig luktar detta 0-0 eftersom jag tror båda fokuserar på att sätta defensiven och eftersom Danmark saknar klasspelare i offensiven.

Spelplats: Friends Arena.

England Nigeria
2. England - Nigeria Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Englands trupp ser väl svagare ut än på länge? Dock är nog startelvan helt ok och frågan är hur Southgate tänker. Phil Jones missar troligen eftersom han förväntas bli pappa i dagarna.

Nigeria är nog ganska bra och de tog sig till final i afrikanska mästerskapen i vintras (där de förlorade med 4-0 mot riktigt vassa Marocko). Därefter har de gått halvdant i några träningsmarcher, men frågan är vilken betydelse det har. Wilfred Ndidi är på väg tillbaka från skada och jag antar att de inte stressar med honom.

Jag gissar att England kommer bli överstreckade framåt lördag (de är faktiskt inte det just nu) och väljer att gardera utgångsettan med ett kryss. Nigeria är inte dåliga och har en drös med spelare från Premier League som dessutom håller god klass.

Spelplats: Wembley.

Belgien Portugal
3. Belgien - Portugal Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Belgien har ju helt otroligt vassa spelare. Speciellt offensivt. Frågan är om Martinez får till det på riktigt nu.

Regerande europamästarna Portugal hade ett otroligt bra VM-kval, men i en ganska svag grupp. Frågan är hur bra de är nu med måga spelare två år äldre och några borta sedan dess. Ronaldo är självfallet viktig men jag inbillar mig att de vilar honom några dagar till eller att ha inte är riktigt "up for it" ännu. Portugal imponerade inte i 2-2-matchen mot Tunisien häromdagen.

Två lag som plöjde sig fram i sina respektive kval. Jag inbillar mig att Belgien är bättre och att de vill mycket mer på hemmaplan och spikar ettan. 46 procent är helt ok, men jag gissar att det ändras en del tills lördag.

Spelplats: King Baudouin Stadium, Bryssel.

Irland USA
4. Irland - USA Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Irland gjorde ett helt ok VM-kval, men hade inte en chans mot Danmark i de avgörande matcherna. Detta är John O'Sheas avslutningsmatch och han kommer starta som kapten. Irland spelade mot Frankrike härom dagen och verkar ha blivit ordentligt utspelade.

USA får börja om efter ett katastrofalt kval. Efter kvalet har de faktiskt kryssat mot Portugal och Bosnien och sedan vunnit mot Paraguay och nu senast Bolivia. Tim Weah (son of George) har gjort sin debut för USA och verkar spännande. Jag läser dock att Christian Pulisic och sex andra spelare vilas på lördag!

Eftersom USA verkar testa extremt mycket nytt chansar jag här på hemmaseger. Just nu ligger 50 procent på ettan och det är ok, men om andelen streck på ettan börjar röra sig uppåt framåt lördag tänker jag kanske om.

Spelplats: Aviva Stadium, Dublin.

Island Norge
5. Island - Norge Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Island imponerar något oerhört, åtminstone i tävlingsmatcher, men de har faktiskt ett riktigt vasst gäng på pappret.

Norge är inte speciellt bra, men de börjar kanske komma igång lite grann. Här saknar de bland andra Moi Elyounoussi och Omar Elabdellaoui.

Island kommer nog inte gå för fullt så här tätt inpå VM och frågan är hur bra de är om de går på halvfart. Lars Lagerbäck om någon kan Island. Jag chansar med enkelkryss!

Spelplats: Laugardalsvöllur, Reykjavík

Österrike Tyskland
6. Österrike - Tyskland Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Österrike har imponerat i träningslandskamperna efter ett svagt VM-kval med segrar mot Uruguay, Slovenien, Luxemburg och Ryssland.

Tyskland har å andra sidan inte vunnit alls sedan kvalet, men kryss mot England, Frankrike och Spanien följdes upp av förlust mot Brasilien. Inte kattskit till motstånd. Tyskland är en av favoriterna till VM och har en oerhörd bredd. Det ska bli intressant att se vilken målvakt de ställer upp med på lördag.

Tyskland är ett av världens absolut bästa landslag och de vinner väl säkert mot Österrike borta. Men hemmalaget kommer troligen vara heltaggade här och de tyska stjärnorna behöver kanske några dagar till för att växla upp. Jag tar med krysset. Ettan ser inte alls intressant ut till 21 procent.

Spelplats: Wörthersee Stadion, Klagenfurt.

Norrby IF IK Brage
7. Norrby IF - IK Brage Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Norrby tog en hel del poäng i början, men på slutet har det gått tyngre. Kanske är Brage ett lagom motstånd? Abbas Mohamad hoppade in senast efter lång skadefrånvaro, men jag antar att han inte är redo för en startplats redan.

Jag missade att Brage skulle slå ÖIS senast. Imponerande! De kryssar ju något oerhört (fyra av fem på bortaplan).

Utgångskrysset är givet och jag funderade länge på om jag skulle lämna det ensamt men väljer att ta med hemmaplansettan som har något större spelvärde än tvåan.

Varbergs BoIS Halmstads BK
8. Varbergs BoIS - Halmstads BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Varbergs BoIS går ganska trögt nu med tre raka förluster. Senast mot Degerfors i en ganska jämna match. Jag är tveksam till om Jocke Persson är tränaren jag skulle vilja ha i motgång...

Halmstads BK går desto bättre och har växlat upp efter en trög start på säsongen. Senast fick de 3-0 mot Öster, men tydligen var första halvlek riktigt svag och målman Malkolm Nilsson räddade HBK då.

Hallandsderby. HBK är betydligt bättre än BoIS och bör väl bara vinna. Jag är rädd för krysset men spikar tvåan. På Topptipset - där jag spelar 32 rader - har jag dock råd med x2.

Degerfors IF IFK Värnamo
9. Degerfors IF - IFK Värnamo Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Degerfors har börjat ok och ligger sjua i Superettan. De har börjat ganska svagt på Stora Valla och har bara en seger på fyra matcher. De förlorar ogärna och senaste förlusten kom mot ÖIS och det är inte mycket att säga om. Sargon Abraham öser in mål (åtta mål på tio matcher)!

IFK Värnamo har det däremot riktigt tungt och har bara fem poäng på tio matcher. De har tre raka förluster, men mot riktigt tufft motstånd och kanske är det läge för poäng nu?

Degerfors är såklart favoriter men ser ut att bli alldeles för hårt streckade (67 procent just nu mot ca 52 procent sannolikhet till vinst). Jag vågar inte lämna bort ettan utan spelar 1x.

IK Frej Osters IF
10. IK Frej - Osters IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Efter en katastrofal inledning har IK Frej plockat några poäng på slutet, hemma mot Brage och Landskrona. Marcus Degerlund har lånats in från Hammarby och det är nog en fin förstärkning. Degerlund har trots allt en hel del allsvensk rutin trots ringa ålder. Alie Sesay blev utvisad senast så jag antar att han är avstängd här.

Öster har släppt in tre mål i två raka matcher, först mot GAIS och sedan Halmstad. I matchen mot HBK var de riktigt bra i första halvlek och det tar jag fasta på i mitt spel.

Jag tror att Öster är det bättre laget här och med streckfördelningen 32-27-41 spelar jag x2.

Västerås SK Fotboll Team TG FF
11. Västerås SK Fotboll - Team TG FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Västerås kör hårt i Division 1 Norra och har sju segrar på åtta matcher, men förlorade faktiskt näst senast mot Assyriska.

Team Thorengruppen förlorade senast mot Rynninge, men har annars visat ganska ok form. Poängen före förlusten kom dock mot beskedligt motstånd.

Det troliga är såklart att Västerås bara vinner här, men 70 procent ligger redan nu på ettan och krysset rensar bra så jag garderar.

Mjällby AIF IK Oddevold
12. Mjällby AIF - IK Oddevold Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Mjällby ska ju vara bra, men på slutet känns det som att de gått tillbaka något. Seger senast med 3-2 mot Grebbestad imponerar inte oerhört.

Oddevold har bara två poäng mindre än Mjällby och har gått ganska starkt, men de har inte mött så mycket topplag och jag gissar att de dalar lite nu snart.

Mjällby ska vara bäst. De har än så länge "bara" 59 procent av strecken (och 59 procents vinstchans enligt oddsmarknaden) och jag spikar. Troligtvis kommer streckfördelningen ändras en del framåt lördag och krysset kan nog bli mycket spelvärt, men med den infon jag har nu så spikar jag.

Ängelholms FF Utsiktens BK
13. Ängelholms FF - Utsiktens BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Ängelholm går lite upp och ned och har nu två raka förluster. Dock mot topplagen Torn och Tvååker.

Jag har gått bet på Utsikten två helger i rad (vinsten mot Mjällby och förlusten mot Oskarshamn) och har kanske försummat skillnader i Utsikten på hemma- respektive bortaplan. Senaste bortaförlusten kom dock mot ett bra Oskarshamn.

Två lag med tre vinster, en oavgjord och fyra förluster så här långt. Jag chansar på x2 på lördag igen eftersom spelvärdet nog kommer finnas hos bortalaget. Ängeholm är dessutom sämre än Oskarshamn som Utsikten förlorade mot senast.

Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
2
1
X
3
1
4
1
5
X
6
X
2
7
1
X
8
2
9
1
X
10
X
2
11
1
X
12
1
13
X
2

Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
1
X
3
1
4
1
5
X
6
X
2
7
1
X
8
X
2

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord