Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 19

Stryktipset promo
Det börjar mer och mer likna sommarkupong på Stryktipset och det är med skräckblandad förtjusning jag hälsar svensk division 1-fotboll välkommen tillbaka.

Det är såklart svårt att hålla koll på fotboll på den här nivån, men å andra sidan brukar denna typen av kuponger ge upphov till fina streckvärda småskrällar. Håll koll på streck och odds på lördag! I Division 1 Södra håller jag nere antalet kryss eftersom det sällan slutar just oavgjort i denna serien.

Veckans singelstreck: Jag tror att Elfsborg har toppchans mot Sirius trots bortaplan och spikar tidigt. Upp till en bit över 60 procent tycker jag att tvåan är spelvärd.

Veckans helgardering: Ängelholm har börjat bra, men troligen överpresterat en aning. Trots att Vänersborg verkar dras med bekymmer väljer jag alla tecken i match 10 och jobbar skräll strax norr om 10 procent.

Veckans mest överstreckade: Ängelholm som nämns ovan ser ut att streckas för hårt, men just nu tycker jag att Sylvia hemma mot Karlstad till 39 procent är för mycket. Oddsmarknaden håller tvåan som favorit och jag spikar så länge strecken ligger så här.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


Chelsea FC Liverpool FC
1. Chelsea FC - Liverpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Chelsea FC har krånglat en hel del under den senaste tiden, men nu kanske det är lite mer lugn och ro igen när ägarsituationen ser ut att vara löst. Segern mot Leeds senast gör att tredjeplatsen nästan är klar efter Arsenals förlust igår. En dag mindre vila än Liverpool, men har haft lugnare spelschema överlag och Leeds blev en munsbit efter deras utvisning. Chelsea under Tuchel har varit fantastiska i cupmatcher hela säsongen. Störs nu av skador på mittfältet. Mateo Kovacic är definitivt borta och N’Golo Kante "doubtful". Är Lukako tillbaka i form mot slutet av säsongen?

Liverpool FC är riktigt bra, men har mängder av tuffa matcher och jag tycker att de ser småslitna ut. Fick slita rejält mot Villarreal och därefter nöja sig med 1-1 hemma mot Tottenham. Spurs tog ledningen och med tanke på det kanske 1-1 är ok ändå. Fick slita för segern i Birmingham i tisdags också. Liverpool slog ju Chelsea i ligacupfinalen efter straffar och det betyder att de fortfarande har en teoretisk chans att ta kvadrupeln med de tre stora pokalerna på hemmaplan och Champions League i Europa!

Lagen har mötts tre gånger under säsongen och samtliga gånger har det slutat oavgjort efter 90 minuter. Hade inte Chelsea haft lite skadebekymmer hade jag nog värderat denna matchen som helt jämn på förhand (speciellt med tanke på Liverpools tuffa schema), men nu får x2 räcka.

Sheffield United FC Nottingham Forest
2. Sheffield United FC - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Sheffield United stod för en bra vinter och vår och lyckades efter tre raka segrar sluta femma i tabellen, fem poäng bakom Nottingham Forest. Körde över Fulham i avslutningen, men för det första betydde ju inte matchen något speciellt för Fulham och för det andra var det något av ett "freak"-resultat där The Blades gjorde mål på nästan allt. Intressant med tanke på att de haft en hel del problem med målskyttet tidigare under säsongen och nu har alla anfallare skadade. Heckingbottom har startat med en offensiv trio av tre mittfältare (Berge, Gibbs-White och Ndiaye) och de har faktiskt hittat målet. Framför allt Ndiaye som har målat i fyra av de senaste fem matcherna. Berge och Gibbs-White har höjt sig en nivå på slutet och håller PL-klass. Billy Sharp ser ut som att vara fortsatt skadad. Efter en ganska svag start har Sheffield United varit svårslagna hemma, på de senaste 15 hemmamatcherna har de raden 10-4-1...

Nottingham Forest är tillsammans med Huddersfield Championships bästa lag under säsongens andra halva, men det kan vid en första anblick se ut som att de tappade lite fart precis på slutet. I den avgörande matchen mot Bournemouth näst senast blev det förlust (0-1) efter en mycket bra första halvlek från Forest. Därefter blev det bara 1-1 i Hull, men det var bara ett fåtal spelare som startade då som förväntas starta på lördag. Dessutom var Forest det bättre laget och tappade ledningen på tilläggstid. Det kan visa sig vara mycket kostsamt eftersom Sheffield United nog är ett tuffare motstånd än Luton. Bättre hemma än borta och lär vara nöjda med kryss här. Dras också med lite skadebekymmer. Steve Cook ser ut att vara redo och det finns gott hopp om Jack Colback och Ryan Yates, men anfallare som Lewis Grabban och Keinan Davis saknas. Max Lowe dras med skadebekymmer, men är dessutom utlånad från just Sheffield United och får inte spela därför.

Totalform de senaste månader och troligt spelvärde vid spelstopp talar för att strecka från höger här. Men hemmaplansfördelen ska inte underskattas... Utgångskrysset är en möjlig chansspik! Jag väljer att komplettera med tvåan som helt enkelt är mer spelvärd än ettan och som gör att potentialen för vettig utdelning blir betydligt större.

Mansfield Town Northampton Town
3. Mansfield Town - Northampton Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Mansfield Town avslutade säsongen med att kryssa mot Salford och i avslutningen mot Forest Green, som därmed vann serien. Det betyder att Mansfield kom på sjunde och sista kvalplats och därför får möta tabellfyran. Det oavgjorda resultatet senast betyder att de hade resultatraden 13-1-1 i de avslutande 15 hemmamatcherna i ligaspelet. Mot lag på topp tio har de hemmaraden 6-2-1 över säsongen. Ska de ta sig till Wembley behövs nog en seger här.

Northampton Town spurtade starkt i säsongsavslutningen och det såg ut som att de skulle ta tredjeplatsen i sista omgången, men 7-0 i Bristol Rovers avslutning mot jumbon Scunthorpes unga lag gjorde att de tog direktuppflyttningen med fler gjorda mål. Hur slår det på Northamptons moral? Och som om det inte vore nog visades försekeepern Liam Roberts ut i slutet mot Barrow och är avstängd nu. Kan Northampton omgruppera har de visat storform på slutet. Observera att Northamptons finfina form på slutet delvis kan förklaras av att de borta mött lag från undre halvan den senaste tiden. Mot lag på topp tio har de faktiskt bara vunnit två bortamatcher över säsongen (Exeter i december och Tranmere i oktober). Mot Mansfield blev det 0-1.

Hemmaplansfördelen ser ut att betyda mycket här och 1x känns som ett vettigt val.

IK Sirius IF Elfsborg
4. IK Sirius - IF Elfsborg Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

IK Sirius hade visat tveksam form inför Varbergs BoIS borta, men lyckades hålla nollan och vinna då efter en relativt bra andra halvlek. I de första 35 minuterna var de ordentligt tillbakatryckta och Varberg skapade flera heta chanser efter fasta situationer. I den andra halvleken blev det bättre efter ett tidigt ledningsmål, men samtidigt tappade Varberg all fart. Mot starkare motstånd före det hade Sirius större bekymmer och frågan är om de kan stå tillbaka mot ett tungt Elfsborg.

IF Elfsborg är bra! Var i och för sig tillbakatryckta i första halvlek mot Djurgården senast, men tog tungt över i slutet av matchen. Före det starka segrar mot väntade bottenlag blandat med en förlust i Helsingborg. Men i den matchen var Elfsborg det klart bättre laget och missade bland annat en straff. Deras omställningsspel borde passa perfekt mot Elfsborg. Per Frick är avstängd, men det finns täckning.

Spiktvåa upp till 65 procent åtminstone trots att oddsmarknaden "bara" ger Elfsborg 58 procents chans. Konstgräset är ingen nackdel.

Hammarby TFF Motala AIF FK
5. Hammarby TFF - Motala AIF FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Hammarby Talang FF har börjat säsongen svagt med en seger, en oavgjord och fyra förluster. Enligt statistiken borde de tagit mer poäng och gissningsvis kommer resultaten över tid gå mot den underliggande processen om det inte kan vara så att det ungdomliga laget inte är riktigt lika kliniskt som ett gäng seniorer. Störde Sandviken ordentligt senast. Hammarby TFF tippades kring de nedre regionerna av tabellens mittenskikt inför säsongen.

Motala AIF är nykomling i Norrettan och har börjat helt ok med tre hemmasegrar och tre bortasegrar. Bortaresultaten är alltså inget att skryta över, men det bör nämnas att motståndet varit Sandviken, Haninge och Gefle som just nu ligger topp tre i tabellen (hemmavinsterna har å andra sidan varit mot bottenlag). Adam Bark har hittat målet framåt tre gånger på fyra spelade matcher och Alexandar Mutic fyra på fem. Mutic fick kliva av på uppvärmningen senast. Håll koll på om han är i startelvan! Före säsongen tippades Motala att kriga kring nedflyttningsstrecket.

Här väljer jag x2 helt på jämförelse mellan streck och odds. Ettan har mindre än 50 procents chans enligt oddsmarknaden, men streckas just nu till 54 procent. Då är det spelteoretiskt ganska vettigt att plocka bort ettan och ändå ha över 50 procents chans att pricka rätt på kryss och tvåa som båda streckas strax över 20 procent.

IF Sylvia IF Karlstad Fotboll
6. IF Sylvia - IF Karlstad Fotboll Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

IF Sylvia tippades hamna kring tabellens mittenskikt inför säsongen och med 2 segrar, 3 oavgjorda och en förlust så här långt parkerar de på plats 8. Började med två raka segrar, men därefter har det blivit tre raka oavgjorda och senast förlust hemma mot tabelltoppande Gefle. Ledde med 1-0 i paus mot Gefle, men tappade till 1-2 på tre minuter tidigt i andra halvlek. Sylvia behöver vinster snart alltså.

IF Karlstad satsar ganska hårt och borde kunna konkurrera om uppflyttning. Precis som Sylvia har de börjat med raden 2-3-1 och förlorat mot Gefle. Tappade 2-0 (efter två straffmål) till 2-2 i matchens slutskede mot Vasalund. Djurgårdaren Mattias Mitku har börjat med tre mål på fyra starter och två inhopp. Isaac Boye och David Johannesson (rött kort senast och avstängd nu) har bara ett mål var denna säsongen (elva respektive tio den senaste).

Oddsmarknaden ger Karlstad 45 procents chans medan stryktipsspelarna just nu favoritspelar ettan. Mycket kommer hända till spelstopp, men med förutsättningarna just nu chanssinglas tvåan.

GAIS Lunds BK
7. GAIS - Lunds BK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

GAIS åkte ur Superettan säsongen efter flera års av harvande. Återtåget går fint sett till poängsamlandet med fem segrar och en förlust så här långt, men samtidigt bör tilläggas att de fyra inledande segrarna var med uddamålet (tre med 1-0) och spelet var inte jätteimponerande. Lite målmässig islossning senast med 5-1 hemma mot Torns IF. GAIS har mycket ungt och nytt, men några rutinerade killar har stannat. August Wängberg har inlett relativt svagt och varit bänkad en del. Jonas "Myggan" Lindberg har varit bra, men har dragits med lite krämpor på slutet och spelar nog inte 90 minuter. Det finns en hel del klass i GAIS och de ska vara med i toppen hela vägen in i hösten.

Lunds BK har börjat säsongen ok med en seger, tre oavgjorda och två förluster så här långt. Historiskt har Lund varit starka hemma på Klostergårdens konstgräs och har börjat denna säsongen utan vinst borta. Har tappat ledning både mot Oskarshamn näst senast och BK Olympic senast. Lund tippades kriga i mitten av tabellen inför säsongen.

GAIS blir troligtvis stenhårt streckade här. Just nu streckas de till 77 procent och har 69 procents sannolikhet enligt oddsmarknaden (oddsdrop idag på morgonen) och då tar jag åtminstone med krysset.

Falkenbergs FF Oskarshamns AIK
8. Falkenbergs FF - Oskarshamns AIK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12 (Stryktipset) / 1 (Topptipset)

Falkenbergs FF har ramlat rakt ur Allsvenskan och Superettan och måste nu börja om ordentligt. Tippades vara ett topplag i Söderettan, men har börjat med två segrar och fyra förluster än så länge och nu är det kris igen! Enligt statistiken har FFF spelat ok och underpresterat ordentligt. Får de igång målskyttet vänder det kanske här.

Oskarshamns AIK har varit ett topplag i flera år, men har tappat flera spelare inför säsongen och trots att oddsmarknaden hade dem trea inför säsongen blir det nog svårt att nå topp tre (även om det finns kvar en del namnkunniga spelare). Har börjat säsongen med resultatraden 2-2-2, men segrarna kom i de två inledande matcherna. Brukar göra det riktigt bra hemma på plasten, men vara lite sämre borta.

Jag har känsla för feeling att det vänder för Falkenberg här och var inne på att spika ettan. Men den streckas just nu till 52 procent och oddsmarknaden ger FFF 43 procents chans. Tvåan är mer spelvärd än krysset och får plats på Stryktipset, men på Topptipset lämnas ettan ensam.

Qviding FIF Åtvidabergs FF
9. Qviding FIF - Åtvidabergs FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Qviding FIF tippades kriga om kontraktet inför säsongen och har börjat med en seger, en oavgjord och fyra förluster. Av dessa matcher har bara två varit hemma på Valhalla och de vann faktiskt i den senaste hemmamatchen (Oskarshamn). Har därefter fått storstryk borta mot Oddevold (0-5) och senast uddamålsförlust i Trollhättan (1-2). Av någon anledning hade Qviding bara tre utespelare på bänken då. Sebastian Olsson och målvakten Amar Dzevlan är avstängda här. Målvaktssituationen verkar för övrigt vara sådär i Qviding. Dzevlan (19) debuterade senast (med att bli utvisad). Matchen före det debuterade Oscar Wester (19) med att släppa in fem bollar, på bänken fanns Oliver Sundberg (17). Före det startade Gustav Norin fem raka matcher. Är han tillbaka mellan stolparna på lördag?

Åtvidabergs FF har öppnat sämre än Qviding med raden 0-2-4 och tre raka förluster. Observera dock att samtliga fyra förluster varit med uddamålet. Förra årets bottenlag får nog kriga om kontraktet i år igen. Tippades också inför säsongen att kriga där nere, bland annat tillsammans lördagens motståndare. Tränarteamet lämnade redan inför hemmamatchen mot Ljungskile senast. Det blev förlust då också, men 0-1 mot ett tippat topplag kan nog ses som ett fall framåt och insatsen var helt ok.

Svårlöst och helst alla tecken. Det slutar sällan oavgjort i Division 1 Södra (så här långt åtminstone) och det gör att jag garderar utgångsettan med tvåan. Åtvid är möjligen lite på gång.

Ängelholms FF Vänersborgs IF
10. Ängelholms FF - Vänersborgs IF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Ängelholms FF har börjat säsongen strålande som nykomling med fyra segrar, en oavgjord och en förlust. Bland annat blev det en imponerande 3-1-seger hemma mot GAIS näst senast. Har klasspelare som Johan Oremo med flera i truppen och det kanske kan förklara varför de än så länge lyckats överträffa den underliggande statistiken, som faktiskt inte sett alls lika bra ut. Inför säsongen tippades Ängelholm hamna på den undre halvan.

Vänersborgs IF är tippat att kriga i botten inför säsongen och har därmed inlett helt ok med två segrar (hemma mot Torn och Falkenberg), två oavgjorda (borta mot Olympic och Ljungskile) och två förluster (premiären hemma mot Oskarshamn och senast hemma mot Oddevold, dock med en utvisning redan efter 20 minuter...). Fyra av sex matcher har varit hemma så här långt. Saknar en del viktiga kuggar här och frågan är om Vänersborgs trupp är bred nog.

Ängelholm möter nog Vänersborg i rätt läge här och ska naturligtvis ha goda möjligheter. Men de har nog överpresterat en aning så här långt och ser ut att sträckas åt skogen för hårt (68 procent just nu och ca 54 procents chans enligt oddsmarknaden). Spik är omöjligt alltså! Jag tar alla tecken och jobbar skräll.

Udinese Calcio Spezia Calcio
11. Udinese Calcio - Spezia Calcio Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Udinese Calcio hamnar i mitten av Serie A och får vara nöjda med det. Kommer från tre ganska starka insatser med 1-1 med mersmak borta mot Sassuolo, 1-2 hemma mot guldjagande Inter och en överkörning av Fiorentina före det (dock missade Fio mängder av lägen och resultat präglar inte riktigt matchbilden, 3-3 hade varit mer rimligt...). Gerard Deulofeu har varit stark på topp och är involverad i det mesta offensivt. Mittback Becao är avstängd och det är ett avbräck.

Spezia Calcio klarar sig nog kvar och ser på många sätt ut att ha checkat ut trots att kontraktet inte är 100 säkrat ännu. Fyra raka förluster och mängder av mål insläppta imponerar inte. Senaste bortasegern kom i januari under en period med god form där de bland annat besegrade Milan och Napoli borta.

Just nu streckas Udinese strax under 60 procent och då tycker jag att det kan vara en vettig spik (oddsmarknaden ger dem 52 procent). Men här följer jag streck och odds inför spelstopp. Kanske luftar Udinese ett gäng reserver?

Stade Rennes Olympique Marseille
12. Stade Rennes - Olympique Marseille Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Stade Rennes har stått för en ganska stark säsong och krigar om platser i Europa för nästa säsong. Det är framför allt hemmaspelet som varit starkt och med raden 13-1-4 är de näst bäst i ligan. Minifloppade i bortaderbyt mot Nantes senast när de tappade ledning till förlust, men var det något bättre laget sett till spelet. Före det två stabila segrar mot bottenlag. Med 78 mål framåt är det bara PSG (81) som är bättre i franska ligan, tredje bäst är Lyon på 61...

Olympique Marseille ligger tvåa efter överlägsna PSG och har goda chanser att nå direktplatsen till Champions League. Har lyckats parera spel i Europa med ligaspel på ett helt ok sätt och nu kan de gå all in på ligan efter att ha blivit utslagna av Feyenoord i semifinalen i Europa Conference League. Faktiskt solklart bäst av alla i bortaspelet med raden 12-3-3!

Svårlöst och helst hade jag tagit alla tecken här. Just nu plockar jag bort krysset med tanke på att jag gissar på målrikt.

Strasbourg Alsace Clermont Foot
13. Strasbourg Alsace - Clermont Foot Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Strasbourg Alsace skuggar femteplacerade Rennes och behöver vinna sina två avslutande matcher för att ha ge sig själva chansen att nå europaspel. Har sett bra ut på hemmaplan under en längre tid och tog dessutom en stark trea i Brest senast. Före det starka 3-3 hemma mot PSG efter att ha vänt underlägen de 1-3.

Clermont Foot säkrade mer eller mindre kontraktet med segern hemma mot Montpellier senast och har fem poäng ned till St. Etienne på negativ kvalplats. Behöver någon poäng till för att vara helt säkra och lär sälja sig dyrt på lördag.

Strasbourg ska ha fina chanser här och trots att de streckas över 70 procent singelstreckar jag i nuläget. Men drar ettan upp över 75 procent får jag nog tänka om.


Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

1
X
2
2
X
2
3
1
X
4
2
5
X
2
6
2
7
1
X
8
1
2
9
1
2
10
1
X
2
11
1
12
1
2
13
1


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
X
2
3
1
X
4
2
5
X
2
6
2
7
1
X
8
1

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!


SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.seVeckans bästa sportbonusar

100% upp till 500 kr
9.8
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% upp till 500 kr
9.2
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
100% upp till 500 kr
9.4
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på lördagsstreamen 12:00!
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 500 kr

+10 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.