Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 19

Martin Berglund,

Det är dags för den sista omgången i Premier League (på söndag) och därefter blir Stryktipset inte sig riktigt likt i några månader.

Förra veckan missade jag tyvärr lite här och där, men det är bara att ta nya tag...

Denna vecka finns det risk för låg utdelning med tanke på att hela omgången i Premier League finns med och många storlag kommer bli stora favoriter. Jag hoppas att jag garderat på rätt ställe.

Burnley FC AFC Bournemouth
1. Burnley FC - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Burnley har haft en alldeles fantastisk säsong och sjundeplatsen är klar. De har gått ned sig lite på slutet, men nu med sista omgången på hemmaplan antar jag att motivationen är ganska hög.

Bournemouth har varit klara för en ny säsong i Premier League ett tag och de spelar inte med någon kniv mot strupen. Vid en seger på söndag har de faktiskt en liten chans att sluta tia och därmed på övre halvan.

Burnley har 55 procent av strecken så här på torsdagsförmiddagen, men bara 44 procent sannolikhet att vinna enligt oddsmarknaden. Värdet sitter helt klart i tvåan, men jag känner att hemmaplansfördelen är stor i en sådan här typ av match och spelar ändå 1x.

Crystal Palace West Bromwich Albion
2. Crystal Palace - West Bromwich Albion Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X (Stryktipset) / 1 (Topptipset)

Crystal Palace har varit riktigt bra de senaste månaderna och till och med möjlighet att sluta på övre halvan. Zaha har varit otroligt viktig och han kanske lämnar för något större i sommar.

West Bromwich har varit otroliga på slutet, men för sent och nu är de definitivt borta från racet om nytt kontrakt. Jag inbillar mig att de kommer vara otroligt motiverade att avsluta snyggt efter sin otroliga avslutning, men det kan givetvis vara så att de ger upp nu.

Två lag med otrolig form och helst helgarderar jag här. Hemmaplansfördelen och det faktum att West Brom är definitivt ute nu gör att jag väljer 1x. Streck och odds ligger ganska lika just nu (51-25-24 på streck och 52-26-22 enligt oddsmarknaden).

På Topptipset chansar jag med enkelettan eftersom jag vill spela 32 rader där och gärna garderar andra troligen mer streckade favoriter (Arsenal, Chelsea, Man United) i jakten på utdelning.

Huddersfield Town Arsenal FC
3. Huddersfield Town - Arsenal FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Huddersfield har tagit några riktigt fina poäng på slutet och är nu klara för nytt kontrakt. Kanske är de nöjda så?

I Arsenal gör Arsene Wenger sin sista match. Jag vet inte om det påverkar speciellt nu med tanke på att de spelar på bortaplan. Arsenal förlorade i Leicester, men en tidig utvisning gör att den förlusten kanske inte ska överanalyseras.

Just nu är Huddersfield extremt överstreckade (19 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden, men 28 procent av strecken) men det ändras troligen framåt lördag. Jag spelar dock x2 med tanke på det och att Hudds är klara för nytt kontrakt.

Liverpool FC Brighton & Hove Albion FC
4. Liverpool FC - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Liverpool har ju i mångt och mycket haft en riktigt fin säsong. Fjärdeplatsen är inte helt klar ännu och de behöver minst en poäng här. Det är länge till finalen i Champions League och jag antar att de ställer upp heltaggade här och med absolut bästa lag.

Brighton har lyckats skrapa ihop 40 poäng och har god marginal ned till nedflyttningsstrecket. Nöjda nu?

Jag var länge sugen på att ta med krysset här för kupongrens. Men eftersom Brighton är klara för PL nästa säsong och att de har en otrolig svag bortastatistik spikar jag ändå ettan. Än så länge är ettan inte överstreckad vid jämförselse mellan streck och odds. Liverpool är kupongens mest sannolika tecken enligt oddsmarknaden.

Manchester United Watford FC
5. Manchester United - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Manchester United har inte övertygat på mig, men andraplatsen är trots det mer eller mindre klar. Observera att United spelar ikväll (torsdag) också.

Watford har fått ihop 41 poäng nu och ligger tryggt i mitten av tabellen. Frågan är om de är nöjda med det.

Troligen kör väl bara United över Watford, men jag litar inte på dem och garderar med krysset som rensar bra. Än så länge är faktiskt United en spelvärd spik vid jämförelse mellan streck och odds, men det ändras nog en del till lördag.

Newcastle United Chelsea FC
6. Newcastle United - Chelsea FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Newcastle verkar ha checkat ut efter en riktigt fin period för någon månad sedan. Tre av deras fyra förluster på sistone har dock kommit på bortaplan och hemma ser de bättre ut. Rafa Benitez ställer nog upp för 0-0 här och just det är han bra på.

Chelsea har spelat upp sig på slutet, men så kom 1-1 hemma mot Huddersfield igår kväll. Därmed är chansen till CL-spel nästan borta och jag ser en liten risk att de kommer desillusionerade till nordost.

Chelsea är extremt mycket bättre än Newcastle, men frågan är hur de ser på denna match. Newcastle bör vara heltaggade med tanke på avslutning på hemmaplan. Jag garderar tvåan med krysset.

Southampton FC Manchester City
7. Southampton FC - Manchester City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Southampton är nästan klara för nytt kontrakt. De måste bara se till att inte få storstryk på söndag. Jag tycker inte de imponerat någon gång under säsongen, men lite poäng nu på slutet har (troligen) räckt.

Manchster City har varit alldeles fantastiska i säsongens Premier League och vid seger på söndag når de otroliga 100 poäng. Därför antar jag att de inte vilar alltför många av sina storstjärnor.

Klasskillnad och jag spikar tvåan trots att Saints behöver en poäng för att vara helt klara. Vid en jämförelse mellan streck och odds finns jättevärde i City, men det kommer garanterat ändras framåt lördagen.

Swansea City Stoke City
8. Swansea City - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Swansea förlorade i den mer eller mindre avgörande matchen mot Southampton senast och nu måste de vinna stort för att ha möjlighet att klara kontraktet. Inte troligt.

Stoke ramlar ur PL. De har inte ens lyckats plocka särskilt mycket poäng med kniven mot strupen och frågan är vad som händer på söndag. Ibland händer det ju att nedflyttningsklara lag vinner när det är för sent (lex Sunderland) och jag är lite orolig för det.

Jag spelar 1x här men hade gärna helgarderat. Swansea har dock fortfarande en minimal chans att klara sig kvar. Just nu ligger streck och odds ganska lika.

Tottenham Hotspur Leicester City
9. Tottenham Hotspur - Leicester City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Tottenham lyckades vända en dålig trend senast (utan att imponera) och nu spelar de för att klara tredjeplatsen. Jag inbillar mig att de spelar bättre på söndag nu när CL är klart.

Leicester har varit katastrofala på slutet men lyckades vinna hemma mot Arsenal senast. Arsenal fick dock ett tidigt rött kort då. De verkar sluta på en niondeplats och det är ju gott så.

Jag gissar att Tottenham vinner här på bättre klass och något högre motivation. Än så länge är de inte alltför hårt streckade med 68 procent på ettan. Helt OK.

West Ham United Everton FC
10. West Ham United - Everton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

West Ham har haft det motigt i år, men har åtminstone säkrat nytt kontrakt. De har faktiskt inte varit så tokiga på slutet och har ju en hel del kvalitet i laget. Observera att de spelar ikväll (torsdag) också.

Everton har också de haft det ganska motigt men slutar trots det troligen åtta. Inte så illa. De har liksom West Ham varit helt OK på slutet och förlorar ogärna.

Svårt att tippa denna typ av matcher, men hemmaplansfördelen gör att jag väljer 1x. Krysset är mitt utgångstecken. Vid jämförselse mellan streck och odds finns det dock ett litet värde i tvåan.

GIF Sundsvall Brommapojkarna
11. GIF Sundsvall - Brommapojkarna Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

GIF Sundsvall har börjat lite bättre än förväntat, men förlorade senast mot Hammarby trots att de lyckades forcera in tre mål på slutet. Chidi Dauda Omejes och Maic Semas skador ger lite svaghet framåt, men Romain Gall har sparkat in fem mål på de tre senaste matcherna!

Brommapojkarna har inte startat särskilt bra, men lyckades plötsligt slå Djurgården senast. Jag inbillar mig trots det att de är något svagare än Sundsvall.

Jag chansspikar ettan. Streck och odds ligger lika så här på torsdagsförmiddagen.

AFC Eskilstuna Varbergs BoIS
12. AFC Eskilstuna - Varbergs BoIS Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

AFC Eskilstuna har börjat säsongen bra med raden 4-1-1 på sex matcher. Senaste segern mot IK Frej säger kanske inte så mycket med tanke på Frejs start.

Varberg blandar och ger. Tre segrar och tre förluster så här långt. Segrarna kommer mot Landskrona, Frej och J. Södra och det är inga topplag så här långt.

Än så länge är AFC inte överstreckade (59 procent av strecken och 63 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden). Jag spikar.

IK Brage Falkenbergs FF
13. IK Brage - Falkenbergs FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Brage har inte förlorat än så länge, men de spelar alldeles för mycket oavgjort för att hänga med i toppen vid en första anblick. Deras fyra kryss på sex matcher kommer dock mot kvalificerat motstånd (AFC, GAIS, HIF, J. Södra).

Falkenberg började säsongen otroligt starkt med fyra raka segrar mot hyfsat motstånd, men lyckades förlora hemma mot Öster senast. Jag har inte hunnit läsa på kring den matchen, men observerar att Öster även vann målchansstatistiken.

Just nu är Falkenberg knappa favoriter enligt oddsmarknaden och tvärtom gäller enligt streckfördelningen på Stryktipset. Jag tycker att detta luktar kryss lång väg här, men plockar med den spelvärda tvåan.

Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
1
X
2
1
X
3
X
2
4
1
5
1
X
6
X
2
7
2
8
1
X
9
1
10
1
X
11
1
12
1
13
X
2

Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
1
X
2
1
3
X
2
4
1
5
1
X
6
X
2
7
2
8
1
X

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord