Återigen har vi stor jackpott på Stryktipset efter favoritomgången förra veckan. Svårt att hitta spikar och vi väljer att spika de två största favoriterna Manchester City och Leicester trots att båda verkar bli överstreckade. För de riktigt stora pengarna behöver nog en av dessa garderas och först och främst hade Leicester garderats vid val av någon annan spik. Utöver favoritspikarna så chansspikas krysset i Newcastle - Everton och tvåan i Bolton - Millwall. Veckans helgardering läggs på Middlesbrough - Brentford där hemmalaget verkar bli på tok för hårt streckade.

Förra veckans kupong blev otroligt tråkig och favoritbetonad och det känns nästan lite gott att inte ha träffat helt rätt. Vi var inte helt fel ute med gardering på Manchester United trots att de vann till slut och tycker att spikarna på West Ham och Norwich var fina. Däremot otroligt hur Crystal Palace kunde missas. De är ju faktiskt väldigt mycket bättre än Burnley och har tippats mycket av undertecknat på slutet.

Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Manchester City Watford FC
1. Manchester City - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Manchester City fortsätter att tugga på med knappa men på något sätt ändå solklara uddamålssegrar. Bournemouth - City slutade bara 0-1, men med bollinnehavet 18-82 procent, 0-23 i målchanser, 0-7 i skott på mål och 0-14 i hörnor... Liknande siffror hemma mot West Ham före det. Så länge de vinner är det ju kanon, men alltid riskabelt att bara leda med uddamål. Kevin De Bruyne är åter skadad.

Watford fortsätter att gå bra. Storförlust borta mot Liverpool näst senast, men annars lyser det grönt i resultatlistan. Lite småturlig seger mot Leicester senast.

Man City kommer att bli oerhört hårt streckade här och jag hade gärna garderat. Men i en i övrigt lurig omgång måste jag spika ettan.

Cardiff City West Ham United
2. Cardiff City - West Ham United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Cardiff har inte varit alls att känna igen på slutet. Håglöst och allmänt svagt. Sol Bamba gick ut med en knäskada senast och är borta resten av säsongen. Cardiff behöver verkligen höja sig för att kunna hänga på lagen över strecket som alla ser förbättrade ut.

West Ham är svängiga, men de visade att formen är helt ok med en klar seger hemma mot Newcastle senast. Sämre borta än hemma. Fortsatt skadedrabbade, men det ser betydligt bättre ut än tidigare under året.

Otroligt svårtippat, men West Ham är betydligt bättre i grunden och x2 väljs.

Huddersfield Town AFC Bournemouth
3. Huddersfield Town - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Huddersfield sprattlade till hemma mot Wolves och i Brighton gjorde de ett ordentligt försök, men räckte inte riktigt till. Under hela säsongen har de varit alltför trubbiga framåt och lika så i lördags.

Bournemouth är skadedrabbat och det har visat sig i resultaten på slutet. Men nu har det börjat ljusna på skadefronten och Callum Wilson är tillbaka i träning och kanske är han redo på lördag? De ställde upp med en defensiv uppställning mot Manchester City och det var nog rätt beslut trots att de var totalt utspelade. Otrolig svag bortastatistik.

Svårtippat och krysset ser ordentligt spelvärt ut på förhand trots att Bournemouth inte har ett enda kryss så här långt. Jag väljer krysset och tvåan på grund av att skadeläget ser bättre ut nu för bortalaget. Håll utkik efter startelvor!

Leicester City Fulham FC
4. Leicester City - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Leicester förlorade borta mot Watford i Rogers första match för klubben, men de var ganska bra då. Riktigt vass startelva tycker jag och de borde ha tagit fler poäng än 35 på 29 matcher. Jamie Vardy gick ut skadad mot Watford, men verkar kunna vara med på lördag. Hål utkik efter team news!

Fulham har bytt tränare igen, men lagbygget är fortfarande var det är. Sämst i ligan på bortaplan med raden 0-2-13 och målskillnaden 9-37. Tvingade Kepa till några svettiga räddningar senast och Fulham har offensiv kraft att störa de flesta lag.

Liksom Manchester City blir nog Leicester alltför stora favoriter här, men jag hittar inte tillräckligt med andra vettiga spikar och lämnar ettan ensam.

Newcastle United Everton FC
5. Newcastle United - Everton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Newcastle var senast lite sämre än vad de varit på slutet, men skapade trots allt en del småchanser. Tillbaka på hemmaplan nu och där är de betydligt starkare.

Everton visade mot Liverpool att de kan sätta defensiven ibland. Två raka matcher utan insläppt mål nu och kanske är formen lite på uppåtgående.

Jag väntar mig en chansfattig tillställning här och chansar med singelkrysset. Båda lagen smånöjda med oavgjort? Omgångens mest sannolika kryss enligt oddsmarknaden. Observera dock att Newcastle bara har en oavgjord match hemma på St. James Park denna säsongen.

Southampton FC Tottenham Hotspur
6. Southampton FC - Tottenham Hotspur Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Southampton ser ganska bra ut nu. Otur som inte fick med sig några poäng mot United och enkel seger mot Fulham före det. Förlusten hemma mot Cardiff är dock en riktig plump.

Tottenham har egentligen inte imponerat i spelet den här säsongen och på slutet har de också tappat ordentligt med poäng. Chansen till ligatiteln är borta, men de har fortfarande en fin tredjeplats att slåss om och då behöver de vinna här. Många spelare ser dock slitna ut. Otroligt turlig seger mot Dortmund, men kanske det ger lite råg i ryggen?

Tottenham är i grunden betydligt bättre än Southampton och x2 känns bra. Går ettan ner en bit under 20 procent kan den plockas med också på stora system.

Bristol City Leeds United
7. Bristol City - Leeds United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Bristol City hade en ganska svag första halvlek, men bättre andra senast och poäng borta mot Preston är bra. Riktigt bra! Det visar att formen kanske inte är så svag trots lite förluster på slutet. Ligger fortfarande på kvalplats.

Är Leeds tillbaka!? Imponerande att vinna klart mot West Bromwich, men det var på hemmaplan och borta har de flera tunga förluster. Före matchen mot West Brom förlorade de mot Queens Park Rangers och före det vann de utan att imponera mot Bolton. Inte riktigt att lita på alltså. Men Pablo Hernandez kanske är bäst i ligan?

Jag litar inte på Leeds och tror att Bristol City kan bli fortsatt farliga under resten av säsongen. Leeds brukar bli överstreckade på Stryktipset och jag chansar bort tvåan här.

Nottingham Forest Hull City
8. Nottingham Forest - Hull City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Nottingham Forest såg något på gång ut före bortamatchen mot formsvaga Stoke senast, men trots en relativt jämn match såg de inte att vara riktigt redo för matchen efter derbysegern mot Derby måndagen före. Märkligt med tanke på att det var fyra vilodagar mellan matcherna. Otroligt svårbedömda nu, men klart är att de plockar merparten av sina poäng på hemmaplan. Nio av deras tolv segrar under säsongen kommer från City Ground.

Hull såg ut att vara på väg att ramla nedåt i tabellen, men plötsligt har de lika många poäng som Nottingham efter hemmasegrar mot Millwall och Birmingham. Liksom Forest plockar Hull de flesta poäng på hemmaplan. Båda lagen har 31 poäng hemma, och 19 poäng borta.

Funderade ett tag på att chansa bort ettan, som ser ut att bli överstreckad, men hemmaplansfördelen gör ändå att jag till slut väljer 1x.

Bolton Wanderers Millwall FC
9. Bolton Wanderers - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Bolton är i kris och klubben är skyldig allt och alla pengar. I början av veckan var träningsanläggningen stängd eftersom där inte fanns mat till spelare och andra anställda... Utspelade mot Swansea, som dock behövde 80 minuter på sig att göra mål. Då hade Bolton lyckats få två utvisningar och spelade med nio man. Tre avstängningar stör nu den redan relativt skadedrabbade och tunna truppen.

Millwall har tre raka förluster, men mot riktigt hårt motstånd och senast mot Norwich skapade de helt klart målmöjligheter, men var för trubbiga framåt. Nu är de nära nedflyttning och behöver börja vinna lite matcher. Bara två segrar på bortaplan så det är läge för bortaseger på lördag. Spelar i FA-cupen nästa vecka men manager Neil Harris trycker på att allt fokus ligger på ligaspelet just nu.

Kaos i Bolton och ett Millwall som är något bättre än vad resultatraden visat på slutet. Just nu är tvåan streckad till 36 procent och då spikar jag direkt.

Derby County Sheffield Wednesday
10. Derby County - Sheffield Wednesday Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Derby blev utspelade av Aston Villa i första halvlek näst senast och de ser riktigt svaga och håglösa ut för tillfället. Mittfältet ser rörigt ut och de har en del skador som stör. De har fortfarande chansen till kvalplats, men då måste de vända på formen snarast. Segern mot Wigan otroligt viktig, men den satt långt inne. Ger lite arbetsro?

Sheffield Wednesday har fått till defensiven under Steve Bruce och fick till och med 0-0 i derbyt mot uppflyttningsjagande Sheffield United i en regnfylld match. (Men i Sheffield är de nog vana vid väder, minns när jag var i Sheffield 1994 och spelade mot Uniteds ungdomslag, det var sol när vi kom, men snart började det regna, sedan hagla/snöa och blåsa och efter ett tag BLÅSTE målet ned. Sheffieldkillarna verkade tycka det var fullt normalt...)

Derby är formsvagt och skadedrabbat och Wednesday är på uppåtgående. Derby ser ut att bli ordentligt överstreckade (allt över 50 procent är för mycket tycker jag). Jag chansar bort ettan.

Middlesbrough FC Brentford FC
11. Middlesbrough FC - Brentford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X2

Middlesbrough borde slagit Wigan borta senast och var också det bättre laget och skapade flera klara chanser, men fick nöja sig med 0-0. Fyra poäng tillgodo till Derby som närmast jagar under kvalstrecket. Formen ser ändå ganska bra ut och de är svårslagna.

Brentford ser också bra ut för dagen, men de har otroligt svårt att vinna på bortaplan. Raden borta lyder 1-7-8. Vann klart hemma mot QPR men har tre raka förluster på bortaplan (cupmatch mot Swansea inräknat).

I en formtabell över de senaste tio matcherna ligger Brentford före Middlesbrough och trots det är Boro streckade till 65 procent. Otroligt med tanke på att oddsmarknaden ger ettan 41 procents sannolikhet. Jag vågar inte välja bort ettan med tanke på Brentfords bortafacit och helgarderar.

Queens Park Rangers Stoke City
12. Queens Park Rangers - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Queens Park Rangers har gått otroligt tungt under en tung skadeperiod. Truppen är inte bred nog. Nu har skadeläget ljusnat något och de skrällde rejält med seger över Leeds näst senast. Därefter var de chanslösa i västlondonderbyt mot Brentford, men det är en riktigt tuff bortamatch. QPR har åtta vinster, sju förluster och bara två oavgjorda på hemmaplan.

Stoke tog en meriterande seger hemma mot Nottingham Forest senast, men före det hade de tre raka kryss och dessförinnan tre raka förluster. Inte bra nog! På bortaplan vinner de ogärna, rad 2-10-5.

Jag tycker att ettan och krysset ser klockrent ut här, men vill gärna ha ned andelen streck på QPR under 40 procent där andelen ligger just nu. Oddsmarknaden ger dem 36 procent chans till vinst.

Reading FC Wigan Athletic
13. Reading FC - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Reading har skadebekymmer men lyckades slå Ipswich borta senast och de har överlag varit svårslagna på slutet. De ligger just nu precis över strecket och behöver fortsätta plocka poäng. Mo Barrow avgjorde med ett snyggt mål i matchens slutskede senast. Han är tyvärr alldeles för ojämn, men har en hög högstanivå. Målvakten Damian Martinez är på lån från Arsenal och har varit bra. Han ryktas kanske bli storklubbens andraval nästa säsong om han fortsätter så här.

Wigan är ordentligt neddragna i bottenstriden nu och de har svårt att vinna matcher. Speciellt på bortaplan där de bara har en seger under hela säsongen. De hade ledningen borta mot Derby senast, men släppte till förlust till slut.

Med tanke på Wigans bortafacit känns 1x tryggt. Reading ser dock ut att bli överstreckade.


Klicka här för att rygga vårt Stryktipssystem!

Klicka här för att rygga vårt Topptipssystem!

Spelförslag till Stryktipset på 768 rader:

1
1
2
X
2
3
X
2
4
1
5
X
6
X
2
7
1
X
8
1
X
9
2
10
X
2
11
1
X
2
12
1
X
13
1
X


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
1
2
X
2
3
X
2
4
1
5
X
6
X
2
7
1
X
8
1
X

Ett inlägg av
Martin Berglund Martin Berglund