Speltips: Ungerns Grand Prix

Gasly
Formel 1-cirkusen har tagit sig till Ungern denna helg. Några stora nyheter har släppts och för egen del kommer jag hålla ett extra öga på en fransman detta Grand Prix!

Levande spel

2022-07-29 14:00
Ungerns GP topp 6: Pierre Gasly @ 7.00


Det har hänt en hel del sedan förra helgen i Frankrike. För att återknyta till min förra analys inför Frankrike GP så stämde det mest till punkt och pricka, Leclerc höll ledningen efter att Hamilton pressat Verstappen in i första kurvan vilket tillät Leclerc att hålla undan då Verstappen istället fick ägna sig åt att hålla Hamilton bakom sig. Sedan ledde Leclerc och sparade däck, gjorde ett ryck och körde in i staketet när han tappade bakvagnen och ridå. Jag har tappat räkningen på hur många poäng Ferrari bjudit Red Bull på med allt strul, det är lite tragiskt. Thats life.

Senaste nytt

Nu händer det grejer inom F1-cirkusen minsann. Två stora nyheter släpptes på torsdagen varav den ena var väntad men den andra var lite mer oväntad. Det som var väntat var att Volkswagen ger sig in i branschen, först och främst via Porsche som köper 50% av aktierna i Red Bull, något som bekräftats av Marockos konkurrensverk, där affärer av detta slag måste redovisas öppet. Detta blir allvar 2026 när det nya motorreglementet genomförs och bör döda ryktena om att Honda, trots uppsagt kontrakt av leveranser med motorer till Red Bull påståtts ångrat sig och ville fortsätta som motorleverantörer. Men med Porsche som storägare lär Honda få stå där med tomma händer. Audi, även dom i VW-sfären förhandlar om att köpa 75% av Sauber, idag Alfa Romeo, rörigt med alla dessa blandningar av märken och team men det lutar nog åt att även Audi får sin vilja igenom till slut.

Vettel slutar!

Sebastian Vettel meddelade på torsdagen att han slutar efter denna säsong. Den fyrfaldige världsmästaren som de senaste åren harvat runt i en tröstlös Aston Martin och kämpat för att sig vidare i första kvalomgången och varit strålande glad för någon poäng här och där. Nu satsar han på familjen och här spekulerar jag men jag tror han kommer ge sig in i politiken på ett eller annat sätt. Han har aldrig varit tyst om vad han tycker är viktigt och kommer nog fortsätta slåss för det han brinner för även när han slutat kör Formel 1. Jag har alltid gillat Sebastian och önskar honom all lycka framöver!

Uppdateringar

Det har inte hänt speciellt mycket sen senast, förutom på Magnussens Haas-bil som får ett lyft medans kollegan får vänta nåt race med uppdateringar till sin bil. Annars har jag inte snappat upp några större uppdateringar till Ungerns GP. De flesta teamen uppdaterade sina bilar rejält till förra helgens race och med tanke på budgettaket finns det inte utrymmen till förbättringar inför varje race, något Mercedes lider av när förhoppningarna på deras bilar senaste racet inte slog igenom för fullt trots bra resultat. Men resultatet i Frankrike berodde till stor del på konkurrenters misstag och inte på att bilen blivit så mycket bättre av de stora uppdateringarna.

Banan

Ungern är en bana där man måste vara med från början, väldigt få omkörningar och spelet i kulisserna med strategi och snabba depåstopp är viktigt. Två stopp i depån är det mest troliga men även tre stopp förekommer. Ferrari har fallit tillbaka i gamla synder och deras strategiska beslut senaste tiden har inte varit lyckade. Inte heller tillförlitligheten har varit lyckad och det momentum de haft har tappats helt. Red Bull däremot tar inte ett felbeslut och deras pitstop är en fröjd för ögat och deras strategier överglänser vida de andra teamen. Vädret verkar ställa till det likaså med hetta fredag, regn lördag och kyligt med regn på söndag, håll ögonen på väderrapporterna!

Pierre Gasly

Denna gång kommer jag lägga ett tidigt spel. Jag såg potential i Pierre Gasly senast i Frankrike och trots allt strul under förra helgen tyckte jag mig se att uppdateringarna verkade fungera bra. Sen förutsätter det att de får till inställningarna inför den här helgens race. Det lyckades inte helt i Frankrike men nu har de två träningsdagar på sig att optimera vad de ska satsat på och jag tror Alphatauri lyckas få ihop grejerna lagom till söndag.

Speltips

Till skillnad från tidigare lägger jag spelet tidigare och med något lägre insats. Beroende på hur det ser ut under FP1-FP2 kan jag komma att fylla på spelet. Det kommer sannolikt bli ett oddsdropp med en bra dag 1 för Gasly, men bolagen har trots det en förmåga att negligera fransmannen även när han presterar på banan. Så håll ögonen på hur den unga fransmannen ser ut om ni väljer att avvakta till efter träningarna, för jag tror hårt på honom inför denna helg!

Speltipset till Ungerns Grand Prix blir således:
Pierre Gasly komma topp 6 @ 7.00 på bet365

Notera
Att tänka på här är att FP1 startar 13:00 svensk tid så oddsen för söndagens race stängs runt 12:55 och öppnar igen någon timme efter FP1 sedan stänger det igen runt 15:55 och där skiftar oddsen beroende på resultat i FP1 och likadant öppnar oddsen igen någon timme efter FP2. Det är alltid en chansning att spela tidigt, speciellt på denna bana där position långt fram är viktig men känslan jag har för Gasly denna helg gör att jag gillar spelet.

Nu kör vi !


Levande spel

2022-07-29 14:00
Ungerns GP topp 6: Pierre Gasly @ 7.00


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

800 kr tillbaka vid förlust
9.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
100% upp till 1500 kr
9.8
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

800 kr tillbaka vid förlust

eller 100% upp till 2500 kr

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.