Peter Wright lyckades inte, Gerwyn Price lyckades inte, kommer Michael Smith lyckas? Idag går en av dom stora giganterna in i denna hemmabaserade turneringen. Igår lyckades en favorit i Jonny Clayton ta sig vidare, och det var egentligen inget snack. Han höll en stadig nivå och vann sina tre matcher enkelt.

Idag trampar vi vidare med grupp 10! Tionde speldagen med andra ord, och nog har den lindrat sportabstinensen något. Michael Smith är som sagt den store favoriten som kommer till spel ikväll. Han kommer till spel i en grupp där han inte ser ut på förhand att ha något vidare motstånd. Men finns det kanske någon som kan skrälla? Läs vidare för vad jag tror!

Grupp, 10

Michael Smith (Världsranking, 5)

Harry Ward (VR, 64)

Matt Clark (VR, 82)

Martjin Kleermaker (VR, 99)

.

Michael Smith

Ja vad ska man säga om Michael Smith egentligen? Han är en av världens bästa spelare men han kan inte vinna en major. Att det kommer ske är ju dock bara en tidsfråga. Han har förbättrat din mentala förmåga något enormt de senaste åren och kastar inte bort legs som han gjorde en gång i tiden. Nu i januari hade han pilar för att vinna sin första major men missade ett par och Peter Wright straffade honom.

Han är en av dom som kastar flest, om inte den som kastar flest 180s på touren. När hans första pil sitter i trippel 20 kudden så är han bäst i världen i mitt tycke på att följa upp det. Om han bara blir något vassare på sina dubblar och sitt bytande mot 19 och 18 så är han uppe där med Van Gerwen. Storfavorit att vinna denna grupp, med all rätt. Han snittar averages mellan 95 och 100 vilket är klart bättre än övriga i gruppen.

.

Harry Ward

”The Big H” som han kallas är en ung spelare jag har sto framtidstro på. 2019 var det första år på touren för 22-åringen. Ett år där han direkt klev in och gick till några kvartsfinaler. Och inte nog med det, han vann även en titel där han slog världsspelare som Michael Smith. Detta året har dock inte gått som på räls och det har blivit ett gäng med förluster, men det är inte svårt att förstå med tanke på lättingarna han haft.

Wards prestationer är det dock inget större fel på, och fortsätter han bara gneta på kommer hans ranking att skjuta i höjden en vacker dag. En lugn och cool kille är han som grupperar pilarna väldigt bra. Averages kring strax över 90 ligger han ungefär på, vilket visar att han varit värd mer än vad han fått ut i år.

.

Matt Clark

Matt Clark önskar nog att han var som ett vin, och blev bättre med tiden. Så är dock inte fallet. Matt Clark som varit med sedan 1994 faller mer och mer i ranking och i kvalite och snart är det inte mycket kvar av honom. Inga större prestationer och han kommit med 2020 och hans average sviktar väldigt mycket. Allt från 75-90 kan det hamna på.

Har väldigt svårt att se att Matt Clark ska tagga till ikväll och visa något han inte visat på touren i år än. Tror inte han stått och nött under denna lockdown. Lär bli slagpåse i denna grupp om allt är som det ska.

.

Martijn Kleermaker

Kleermaker gör sitt första år hos PDC och nog har han överraskat en del. Trots att hans average sviktar en del så har han lyckats fått med sig en hel del matcher och är den 38e bäste spelaren i år. Jag tror dock inte det kommer fortsätta i den takten. Han har rånat till sig en hel del matcher och det kommer ofta ikapp en idrottare. Med risk för att ha helt fel så kommer inte jag värdera honom allt för högt än så länge.

.

Spel:

Harry Ward -1,5 (vs Matt Clark) till 1,90 hos bet365

Trots att Harry Ward inte fått med sig särskilt många matcher i år så kommer jag fortsätta hålla honom högt. Prestationerna har inte varit dåliga, och under förra året visade han verkligen att han är en spelare att hålla koll på. Passar honom bra tror jag att kasta i hemmet då han är ung och tränar mer än den äldre Clark. Ska bara vinna här och -1,5 känns fin.

.

Harry Ward (vs Martijn Kleermaker) till 1,83 hos Bet365

Jag fortsätter hålla Harry Ward högt, och framförallt högre än Kleermaker. Ward har visat under en längre period att han är en bra dartspelare medan Kleermaker bara haft en 24 månaders period där han slagit till med ett gäng vinster. Bolagen kan inte hålla dessa isär vilket vi tackar för. Ward är den bättre av dom och ska vara större favorit i min bok.

.

Michael Smith flest 180s (vs Matt Clark) till 1,61 hos Bet365

Michael Smith är en av dom som kastar absolut flest 180s på touren. Han grupperar sina pilar något helt otroligt. Under 2020 snittar han 0,34 180s per leg. Matt Clark å andra sidan ligger i botten när det gäller 180s. Han kastar 2020 i snitt 0,16 180s per leg. Matchen spelas som kvällens sista match. Lär gynna unga Smith mer än gamle Clark som lär tappa energi ju mer kvällen går, han kommer dessutom inte ha något att spela för i denna match.

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.