Fredag! Så lyder denna veckodag. Fredagskänslan är dock inte den samma som för några veckor sedan när man satt redo inför en full helg med europeisk ligafotboll. Man får gripa efter ett halmstrå för att komma åt idrott. Vi gör dock det bästa av situationen här på 1x2 och skriver om det som finns. Ikväll finns det en åttonde grupp av dartens ”hometour” att hugga tänderna i!

Grupp, 8

Jonny Clayton (Världsranking, 15)

Richard North (VR, 55)

David Pallett (VR, 85)

Adam Hunt (VR, 111)

.

Jonny Clayton

Han är helt klart uppe och räknas till dom som kan vinna titlar nu Clayton. Han har varit otroligt stadig senaste tre säsongerna och varit bland de 20 bästa i världen. Han har vunnit två event på protouren, och han har dessutom lyckats vinna ett event på europatouren. Det är hans hittills största titel där han slog landsmannen och världstrean Gerwyn Price i finalen.

Han har fortfarande ingen ”major” än Jonny. Men det är något jag tror kommer ske innan han packar ihop. Han har varit och huggit några gånnger. En finalplats i ”Players Championship Finals” 2017 och en semifinal i UK Open i år är det närmsta han kommit.

Jonny har verkligen en stadig nivå där han kastar averages runt 95 och har även en hög högstanivå då han kan hålla averages 100+ under långa perioder. En väldigt svårslagen spelare för andra som en rankade en bit under.

.

Richard North

Richard kan ha stått för årets ljug när han för ett par veckor sedan tweetade ut att han kastade två nine-darters i rad för att sedan kasta 180 två gånger om efter det. Jag tror jag och resten av de som kommenterade på hans tweet att han ljög? Han har varit fruktansvärd i år, och 2019 var inget han kan skriva om heller riktigt.

Under 2020 så var han den 193e bäste spelaren på touren och hade jättesvårt att registrera ett average över 90. Han har inte åstadkommit mycket sedan 2018 och han verkar sakna självförtroende helt. Med hans lite ryckiga kaststil så behövs självförtroendet. North måste hitta tillbaka snart annars riskerar han att tappa sitt tourcard. Helt under isen nu.

.

David Pallett

Pallett har i ärlighetens namn varit lika dålig som North i år, om inte sämre. Han har vunnit 4 utav 17 spelade matcher i år. Han spelade tillbaka sitt tourcard 2019 och kanske trodde man att 30 årige Pallett skulle kunna få en uppsving. Så blev det inte. Han kastar average runt 83-85 och har för tillfället en streak på åtta förlorade matcher.

Det är rätt svårt att förstå när man tänker tillbaka, att Pallett var i semifinal i UK Open 2018 och var bara en match emot Gary Anderson ifrån att nå en final i en major. Ungefär lika svårt är det att förstå att han slog Kim Huybrechts i första omgången i VM 2016 för att sedan få stryk av Mensur Suljovic med 4-3 i set. Den Pallett är dock inte den Pallett vi ser idag, och jag rankar han och North som gruppens två sämsta spelare ikväll.

.

Adam Hunt

Jag trodde verkligen på Adam Hunt när han blev ett namn. Han fick lovord från legenden Phil Taylor och många såg honom som en talang som verkligen skulle kunna ta kampen mot de stora om ett antal år. Nu har han dock hunnit fylla 26 år och det har inte hänt särskilt mycket. Han var tvungen att spela tillbaka sitt tourcard efter att tappat det 2019, vilket säger en del om hans form de tidigare åren.

Nu verkar dock Hunt hittat något litet ändå. Han har inga glimrande resultat alls, ungefär som de två ovanstående. Skillnaden är dock att hans prestationer är bra mycket bättre. Han har kastat ett snitt på 92 i år, och det är bara en poäng efter Jonny Clayton. Han får dock inga resultat med sig. Han har svårt att vinna matcher och vinna de viktiga legsen. Tror det passar honom perfekt ikväll då han inte har någon vidare press på sig.

.

Speltips:

Jonny Clayton -1,5 (vs Richard North) till 1,80 bet365

Ska inte vara något som helst snack här i min bok om Clayton håller en hyfsad nivå. Med tanke på hur stabil han varit den senaste tiden så förväntar jag mig inget annat ikväll. Skiljer mycket mellan dessa två i nuläget och -1,5 är en snäll lina.

.

Jonny Clayton -1,5 (vs David Pallett) till 1,83 hos Bet365

Samma motivering som ovan. I nuläget skiljer det alldeles för mycket för att jag inte ska spela -1,5 här.

.

Adam Hunt flest 180s (vs Richard North) till 2,50 hos Bet365

Okej här finns det då inte mycket att tveka på. Hunt grupperar sina pilar mycket bättre i mina ögon än North. North pilar är dessutom lite större och klumpigare vilket inte alltid bjuder in till 180s om dom inte sitter bra i trippel 20 kudden. Hunt har kastat dubbelt så många som North har gjort under året och jag ser inte varför det skulle bli ändring på det. 2,50 är fint.

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.