Speltips: The German Giant!

Dartcirkusen rullar vidare, och visst kan vi kalla det en cirkus. Igår blev en match tvungen att brytas i några minuter då Adrian Gray trasslade in sig i en sladd och välte hela sin ”tripod” som ledde till att hans telefon flög rakt ned i golvet. Man får nya upplevelser under denna ”PDC Hometour”, det kan man då inte säga emot.

Ryan Searle såg igår till att vara turneringens hittills bäste spelare då han kastade average runt 100 och bara förlorade sex legs. Han kastade på sina vanliga set-up, en set-up han spenderar mycket tid vid. Detta syntes verkligen då han såg avslappnad och bekväm ut i sammanhanget. Idag trampar vi vidare med ännu en grupp där jag tror vi får se ännu en spelare kasta riktigt höga averages.

Grupp, 4

Gabriel Clemens (Världsranking, 38)

Jelle Klaasen (VR, 48)

Gavin Carlin (VR, 74)

Ryan Meikle (VR, 117)

.

Gabriel Clemens

På rankingen är han inte Tysklands bäste dartspelare, men i min värld är det inget snack. Clemens har dom senaste två åren flugit fram på rankingen och det kommer inte stanna här. Clemens är riktigt riktigt bra. Att inte han har vunnit en titel på touren än är för mig väldigt förvånande med tanke på prestationerna han visar upp vecka på vecka. Just nu har han två semifinaler som bäst, det är bara tidsfråga innan han har en titel bakom sitt namn istället.

Clemens är en spelare som kastar averages på 95+ på en daglig basis. Han har även en hög högstanivå vilket gör att han kan mäta sig med dom allra bästa även när dom har en bra dag. Han har registrerat ett antal 110+ och det är ingen slump. Clemens är en spelare på uppgång och kommer bara bli bättre.

Han har varit väldigt jämn i år och nått två kvartsfinaler och en semifinal på protouren, där har han dock stött på stekhett motstånd vilket gjort att han inte fått knipa någon titel. Men som sagt, den kommer. Allt annat vore konstigt med tanke på hans högstanivå och hur stadig han är.

.

Jelle Klaasen

Jag lider lider med Jelle, det gör jag. Under världsmästerskapen 2016 tog han sig hela vägen till semifinal där Gary Anderson stod i vägen. Han var verkligen påväg upp och hotade om stora titlar till höger och vänster. Sen kom skadan ingen dartspelare vill ha. En skada i underarmen.

Sedan skadan har Jelle inte hittat tillbaka. Han har fortfarande en högstanivå vilket han visar i sina averages. Men har har svårt att hålla en jämn nivå, vilket visar sig i turneringsresultaten. Han har svårt att kasta bra match efter match vilket har lett till att han inte har lyckats gå långt i särskilt många turneringar.

.

Gavin Carlin

Han gör sitt blott andra år på touren, Nordirländaren Carlin. Så vad finns det att utläsa av det? Inte så mycket mer än att han inte är riktigt redo för den här nivån än. 2019 lyckades han flaxa sig framtill en åttondelsfinal på protouren, annars har det varit väldigt torrt med framgång. Kanske passar miljön hemma honom bra där han får kasta utan press? Han kastar averages runt 85 på touren och bör inte ha mycket att sätta emot mot de två ovannämnda spelarna.

.

Ryan Meikle

Trots sina unga ålder på 23 år så har han varit med på touren sedan 2016. Något han kombinerar med sitt vanliga jobb som frisör, om någon undrade. På sina fyra år har han inte åstadkommit något bättre än en sextondelsfinal på protouren. Allt annat än bra. På ”development tour” har han dock skördat lite framgångar och vunnit sex titlar. Det gäller för honom att få med sig självförtroendet därifrån till den riktiga touren.

Meikle kastar inga averages som hotar en bra spelare och han ligger på samma nivå som Carlin. Dom två är rätt klart sämre än Clemens och Klaasen och bör få agera slagpåsar i denna grupp.

.

Speltips:

.

Gabriel Clemens -2,5 (vs Ryan Meikle) till 2,62 hos bet365

Här ska det skilja rätt mycket i nivå bland dessa herrar. Clemens är bra mycket bättre och bra mycket stadigare och detta är ett spel jag lutar mig tillbaka ganska tryggt på. Sällan man får en dålig prestation av Clemens, och varför den skulle komma nu i hemmet har jag svårt att se. Väljer den tuffa -2,5 linan då han börjar kasta och bara behöver ett break för att lösa det.

.

Jelle Klaasen -1,5 (vs Gavin Carlin) till 1,83 hos Bet365

Precis som i ovanstående rek så ska det skilja för mycket i nivå här. Klaasen har dessutom kastat några matcher i dessa sammanhang då han valt att spela några tidigare ”onlinematcher”. Där har han sett fin ut och han verkar trivas i miljön hemma.

.

Jelle Klaasen-Gabriel Clemens: Över 7,5 legs till 1,72 hos Bet365

Här förväntar jag mig att vi får en bra match. Båda spelarna bör ha vunnit sin första match och spela för gruppsegern här. Det skulle förvåna mig om vi inte får över 7,5 legs i denna match då Klaasen börjar kasta. Clemens ska inte förlora 5-2 här och han bör inte bryta Klaasen två gånger heller.

.

Jelle Klaasen-Gabriel Clemens: Över 3,5 180s till 1,83

Två grabbar det här som kastar ett gäng 180s. Framförallt Klaasen när han kommer igång. Denna miljö gynnar 180s och jag tror på en lång match här där dom båda kommer komma upp i en bra nivå.

.

Gabriel Clemens -2,5 (vs Gavin Carlin) till 2,37 hos Bet365

Allt tyder på att Clemens här spelar för gruppsegern mot en Carlin som inte har något att spela för. Dessutom är Clemens en bra mycket spelare vilket han även visat tidigare under året när han besegrade Carlin 6-2 på touren. Clemens börjar kasta och ett break räcker för att han ska täcka linan.

.

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.