Känns ju hyfsat konstigt att säga, men darten rullar vidare. Ny dag och ny grupp. Jämfört med igår så tycker jag vi på förhand har en bra mycket bättre grupp. Alla fyra spelare har presterat på hög nivå under en tid nu och jag tror vi kan få se några riktigt fina matcher här. Vi tar och kastar oss in i grupp två!

Grupp 2.

Gerwyn Price (Världsranking, 3)

Luke Woodhouse (VR, 57)

Ted Evetts (VR, 66)

Rowby-John Rodgriguez (VR, 70)

.

Gerwyn Price

Han är inte den bäste förloraren på touren ”Iceman”, utan tvärtemot en av dom sämre. Det får mig att tro att tro att han inte tänker ta lätt på den här uppgiften. Den forne rugbyspelaren har ruskigt bra facit bakom sig de senaste året. På protouren radar han upp finaler. Utöver det har han hunnit med att vinna ett event på europatouren, och han kom dessutom tvåa i den mycket tuffa tävlingen Uk Open. En tävling han skulle ha vunnit om inte hans dubblar totalt svek honom under en period av matchen. Detta ledde till att Van Gerwen återigen kunde sno åt sig en trofé.

Price är löjligt stadig för tillfället och kastar averages runt 100 på daglig basis. Under denna period utan tävling har han hunnit med att streama lite av sina egna pilar. Däribland har vi fått se en nine-darter. Så han har långt ifrån lagt undan pilarna under detta break.

.

Luke Woodhouse

Denna engelsman har jag en stor tro på inför framtiden. Jag gillar hans sätt att agera och även hans kaststil. Han besitter en väldigt hög nivå och jag bara väntar på att den ska komma ut helt och fullt. Under världsmästerskapen stod han för en av turneringens större skrällar när han i andra omgången slog ut Michael Smith med 3-1 i set.

Hans nivå ökar stadigt och hans averages tyder på att resultaten kommer komma om han bara gnetar vidare. Han har en hög högstanivå och ett stadigt average runt 92-93 bakom det. En bra spelare som bara kommer bli bättre och kommer bli att räkna med i dom stora tävlingarna framöver.

.

Ted Evetts

Hela världen fick höra Teds namn i December. Det var nog dock inte av anledningen Ted själv hade hoppats på. Han blev den förste spelaren någonsin att förlora mot ett kvinna i ett världsmästerskap. Inget att skämmas över alls. Fallon Sherrock gick sedan vidare och slog självaste Mensur Suljovic innan hon föll i tredje rundan i en tight match mot Chris Dobey.

Ted har hunnit med att spela några av dessa ”internetmatcher” under tiden sporten har varit nedsläckt. Han har inte gjort några strålande resultat, vilket är rätt talande för hans senaste tid. Ted är en av många lovande spelare som ännu inte lyckats slå igenom. Hans average är alldeles för ostadigt och han har svårt att följa upp en bra prestation med en annan. Ted är en ung kille som är lugn som en filbunke, och han är svår att inte tycka om. Jag både vill och tror att han kommer flyga fram på rankingen om några år. Men just nu är han inte riktigt där, och han är otacksam att backa spelmässigt.

.

Rowby-John Rodgriguez

En riktigt dartfamilj har det gått och blivit, Rodriguez. Rowby-John är en av tre bröder som tävlar professionellt. Rowby-John är den som lyckats bäst av dom tre då han 2014 spelade final i ungdoms-VM. Där blev han besegrad av Keegan Brown. Efter den finalen hade han ungefär 12 rätt hyfsade månader Österrikaren. Sedan dess har det varit hit and miss för fulla muggar.

2018 sade Rowby-John att han löst sitt privatliv och att han trodde på att formen skulle komma tillbaka. Det gjorde den inte. Rowby-John kan när han går till tavlan kasta ett average allt från 70 uppemot en 100. Det är ingen bra egenskap att ha om man vill lyckas som dartspelare. Han landar ofta runt 85 och då vinner du inte många matcher. Just nu ser jag inte riktigt hur Rowby-John ska vända sitt sjunkande skepp.

Jag kommer att ta tre spel i denna grupp. Vid alla tre tillfällena kommer jag backa Luke Woodhouse. Jag tycker han är alldeles för lågt värderad av bolagen och jag håller han som klart bättre än både Evetts och Rodgriguez. Även mot Price tycker jag att han har bättre chans än oddsen säger i detta format. En +2,5 lina tackar vi och tar emot för.

Spel: Luke Woodhouse (vs Ted Evetts) 1,61 hos bet365

Spel: Luke Woodhouse (vs Rowby-John Rodriguez) hos Bet365

Spel: Luke Woodhouse +2,5 legs (vs Gerwyn Price) till 1,72 hos Bet365

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.