Speltips: Tiebreak i Columbus!

Under kvällen ska vi se när Leo Borg tar sig an Ernests Gulbis. Jag skrev under gårdagen att det kommer bli en otroligt tuff match för den unge svensken, och det står jag fast vid. Det är dock inte den ende matchen som spelas idag. Det är tisdag och tourens mest händelsefulla dag på hela veckan. Det spelas hundratals med matcher runt om i världen, på olika underlag, på olika nivåer.

Under kvällen spelas en match i Columbus. En match jag finner väldigt mycket värde i. Spelet är långt ifrån att vara en säkerhet att gå in, men oddset är bra för högt för att jag inte ska spela.

Underlaget:

Först och främst ska vi ta oss en titt på underlaget. Turneringen i Columbus spelas inomhus på en snabb matta. JJ Wolf är regerande mästare, och det är inte förvånande om man tar sig en titt på hans spelstil. Han har en väldigt bra serv och spelas aggressivt, vilket passar perfekt på detta underlag.

Under gårdagen när turneringen tog vid, så spelades väldigt många tiebreak. Väldigt många spelare gick obrutna genom sina matcher. Detta på grund utav det snabba underlaget turneringen spelas på.

JJ Wolf:

Regerande mästare är han som sagt, John Jeffrey. Jag har stora förhoppningar på JJ i denna säsong. Hans ranking på 163 kommer sjunka, och det med besked. Han har lämnat collegetiden bakom sig och det här blir första året han verkligen kommer ge sig ut och tävla.

Han är en väldigt aggressiv spelare JJ. Hans stora styrkor ligger i hans stenhårda serv och sin forehand som han slår väldigt hårt men samtidigt väldigt kontrollerat. Detta gör att han allt som oftast får styra bollduellerna, inte minst i sin egen serv. När han hamnar i försvarsposition är han inte lika bra. Han rör sig dock helt okej och har potential till att bli en riktigt bra spelare.

JJ gjorde debut i Australien tidigare i år när han kvalade till Australien Open. Där åkte han på en rejäl mina när Trungelliti stod i vägen. En match JJ inte ska förlora på hardcourt, men det var hans första försök av manga och erfarenheten han tog med sig var en seger i sig.

James Ward:

Britten är rankad nummer 273 i världen just nu, och det är rätt talande för den tidigare 89e rankade Ward. Om underlagen inomhus och gräs skulle tas bort för säsongen skulle vi få se en Ward som sjönk rejält, men som tur är så är det inte fallet. Tur är också att dagens match spelas inomhus, och dessutom på ett väldigt snabbt underlag där han trivs.

Ward har spelat fyra turneringar i år. Tre av dom har varit utomhus på hardcourt, han har åkt i första omgången i alla tre. Sen har han spelat en turneringen inomhus på en matta. Då tog han sig till final. Han spel passar så ofantligt mycket bättre inomhus där han får en möjlighet att korta ned bollduellerna och kunna hugga på nät. Han har en mycket bra serv och en fin volley att följa upp det med. En kombo han gillar att använda inomhus.

Ward klev in i turneringen under gårdagen där han fick känna på underlaget. Han visade precis vad han styrkor är när han vann i två raka set. 14 ess hann han med att slå i en match där han inte blev bruten en enda gång.

Speltips:

Det här underlaget bjuder verkligen in till långa och tighta set. Inget undantag gäller när dessa två spelare möts under tisdagskvällen. JJ är den klart bättre av dom två, och är det någon som ska bryta den andre så är det han. Som Ward såg ut igår ska det dock krävas en hel del för att ett break ska ske.

Det går inte att blunda för att det ska bli tiebreak i första set till skyhöga 5,50. Ward som sagt obruten under gårdagen, i en match där han såg lika stabil ut som när han tog sig till final för några veckor sedan i en challenger i Frankrike. 5,50 för högt, den ska i min värld ned till åtminstone 4,00. Vi hugger!

Match: JJ Wolf-James Ward

Speltips: Över 12,5 gem i första set

Odds: 5,50

Bookie: bet365

Spelstopp: 19:00

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt