Speltips: Borg VS Gulbis!

Traralgon - Castelnuovo

För första gången sedan Australien Open tidigare i år har vi såväl Djokovic som Nadal i spel denna vecka, dock i olika turneringar. Federer ska operera knät och är borta framtill gräset. Men att se Djokovic och Nadal i startfälten igen gör att den här veckan får lite extra hetta. Djokovic bör vinna Dubai utan större problem, bara Tsitsipas kan möjligtvis hota.

Nadal är i Mexiko och ska försöka vinna titeln som han senast vann 2013. Rolig turnering på ett roligt underlag som går hyfsat snabbt och där bollen studsar högt. Höjer ett varningens finger för Wawrinka denna vecka som brukar gilla liknande underlag. Förra året tog han sig till kvartsfinal där slutsegraren Kyrgios stod i vägen.

Svenskintresset denna vecka är rätt skralt. Micke Ymer som är landets bästa spelare med marginal just nu bröt sin kvalmatch i Dubai och får ladda om för Davis Cup. Leo Borg har fått ett wildcard till ännu en Challenger och är i Pau, Frankrike, denna vecka för att ställas mot Gulbis. En tuff nöt att knäcka, milt sagt. Just vi denna match tänker jag stanna. För jag tycker mig se ett bra spel.

Leo Borg:

Framtill förra veckan var jag rätt ovetande om Leo Borg. Jag visste att det var Björns son och att han var okej på att spela tennis. Förra veckan fick jag se honom spela och jag blev inte imponerad, men inte heller blev jag helt tömd av hopp. Det finns något där trots allt.

Leo var duktig på att stå och bolla. Han hade också en okej serv för att vara så ung och liten. Men han saknar tempot helt och hållet. Så fort Tseng, hans motståndare, ökade trycket och tempot i bollarna så hängde inte den unge svensken med. Han sa själv efter matchen att han inte är alltför långt ifrån den här nivån. Undrar om han ens trodde på det själv när han sa det?

Förstår att han tar ännu ett wildcard. Vem vill inte hellre spela Challenger än future liksom? Men jag vet inte riktigt om det är så bra att fortsätta spela på challengertouren och tappa självförtroende. För han har inget att hämta här än.

Ernests Gulbis:

Rankad som 220 i världen just nu Gulbis. En ranking som ljuger helt otroligt mycket. Han är bra mycket bättre än så Gulbis. Startat säsongen i högsta fart har han gjort. Tog sig igenom kvalet till Australien Open utan problem. Väl i huvudturneringen slog han ut Auger-Aliassime följt utav Bedene innan Monfils blev för svår.

Han kommer nu senast från staterna och Delray Beach där han efter ett lyckat kval ställdes mot slutsegraren Opelka i första omgången. Trots att han bara blev bruten en gång under hela matchen så fick han se sig besegrad i ett tiebreak i avgörande set.

Nu är Gulbis tillbaka på Challengertouren i Frankrike i en turneringen som bör passa honom som handen i handsken nu när han fått koll på sin tennis igen. Underlaget är väldigt snabbt inne i Pau. Med serven han har och trycket i grundslagen han har blir det svårt för andra spelare att komma åt hans serv överhuvudtaget denna vecka. Har han huvudet med sig är han en av mina favoriter till titeln denna vecka.

Speltips:

Det här kan bli en smärtsam upplevelse för Leo. Gulbis är en av dom absolut bästa på denna nivå och en av dom spelarna som spelar absolut snabbast. Är rädd att Leo kommer få jaga game här. Förra veckan var han inte nära att skapa en enda breakboll mot Tseng. Gulbis är en bättre spelare, har en bra mycket bättre serv och underlaget är Snabbare.

Vi erbjuds 1,50 på att Leo inte ska bryta Gulbis serv i första set. Jag ser ett stort värde i detta spel och placerar min andra dubbelflat för året. Det krävs att Gulbis tappar det mentalt för att Leo ska bryta honom, för tennismässigt är det inget snack. Det jag sett av Gulbis mentalt tidigare i år har imponerat på mig. Jag tror han gör ett professionellt jobb imorrn och tyvärr kör över Leo.

Match: Leo Borg-Ernests Gulbis

Speltips: Borg att inte bryta Gulbis i första Set

Odds: 1,50

Bookie: bet365

Spelstopp: 18:30

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.