Speltips: Dubbelfelande fransman!

Mindre trevlig period nu. Vi lyckas befinna oss på fel sida när sista bollen är slagen flertalet gånger nu. Spelet inatt på Sandgren likväl. Vi slog dock marknaden, och matchbilden var som jag ville ha den i första set. Sedan gick jag och lade mig samtidigt som Sandgren verkade göra detsamma. 1-0 i set blev 1-2 där ett tiebreak avgjorde i det tredje och avgörande. Det finns dock inte mycket annat att göra i dessa perioder än att fortsätta jobba på och vara noggrann.

Undermorgondagen ska vi ta oss till Frankrike och en av inomhusturneringarna som spelas denna vecka. Cherbourg heter staden vi ska till. Underlaget i denna turnering lurade mig första speldagen. Jag trodde det skulle spelas snabbt och gynna spelarna med tunga servar, men icke. Underlaget spelas väldigt långsamt och gynnar denna vecka spelarna som är duktiga på att hålla bollen i spel.

Illya Marchenko:

De vilt kämpande Ukrainaren har hunnit bli hela 32 år. Han har varit rankad som högst 49 i världen. Nu blev jag lite förvånad när jag kollade in hans ranking i skrivande stund ska jag erkänna. Han har nämligen stigit hela vägen upp till plats 255, och han är bättre än det enligt mig. En anledning till hans höga ranking är att han så gott som år efter år ratar gruset. Han åker och hämtar prispengarna i Franska Öppna, men det är det.

Marchenko startade året med att åka till Thailand. Han valde att spela två challengers i Bangkok, där resultatet blev att han åkte ut i första rundan vid båda tillfällena. Di Wu och Alex Molcan var hans övermän, inget att skämmas för, men matcher han ska kunna vinna likväl. Han valde sedan efter två veckor i Thailand att återvända till Europa och Frankrike.

I värsta omgången såg han bättre ut än han gjorde i Thailand. Förhållandena passar honom perfekt och han kan flytta runt motståndarna med sitt stabila grundspel. Precis detta gjorde han i första omgången mot storservande tysken Mats Moraing. Moraing försökte gång på gång sätta press på Marchenko, men eftersom underlaget är långsamt så kom han inte igenom och Marchenko kunde vända på det och flytta runt Moraing tills denne missade.

Quentin Halys:

Precis som med många andra fransmän så vet man inte vad man ska förvänta sig av Quentin Halys. Han började året med att spela en Challenger där han åkte ut i första rundan. Sedan åkte han och gjorde ett ruskigt stabilt kval i Australien Open. Han åkte sedan ut i första rundan av huvudturneringen mot Krajinovic. En match som han inte ska vinna på förhand, men sett till matchbilden skulle han stått som segrare i en rättvis värld.

Det som skett sedan är häpnadsväckande. Efter att varit riktgt stark i Australien, så har han varit ofattbart dålig. Han har spelat en Challenger och en ATP-kval, båda på hemmaplan i Frankrike. Båda gångerna har han varit helt fruktansvärd. Han sprider sina grundslag som vilken amatör som helst, och han har servat så många dubbelfel så jag har tappat räkningen.

Halys är på sin dag en riktigt bra spelare. Han har serven och tyngden i spelet för att hota väldigt bra spelare. När han dock kommer ur sin rytm som han gjort just nu så stämmer ingenting för honom. Han har ingen riktigt b-plan att luta sig mot när det inte stämmer.

Speltips:

Halys måste upp några nivåer från sina senaste veckor om han ska ha någon chans här. Han har inte råd att sprida bollar och kasta in dubbelfel på dubbelfel mot en såpass stabil spelare som Marchenko. Kommer han ut och spelar som han kan, då har han en fin chans att vinna denna match. Som det ser ut nu, har jag dock svårt att se det ske. Självförtroende växer inte på träd, och det här är en väldigt otacksam uppgift för fransmannen.

Underlaget spelar in här också. Att det går långsamt gynnar Marchenko. Det betyder att Halys kommer behöva spela långa rallys för att vinna poängen, och i dagens läge är inte det direkt vad han vill göra. Marchenko har dessutom hunnit spela in sig på underlaget medans Halys gör sin första match här då han som seedad stod över första omgången. Tror stenhårt på att ukrainaren gör det svårt för fransmannen här och står som segrare under eftermiddagen.

Match: Illya Marchenko-Quentin Halys

Speltips: Illya Marchenko

Odds: 1,72

Bookie: bet365

Spelstopp: 13,30

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.