Speltips: Gröna maskinen mot sjätte raka?

Det känns som igår. Peter Wright träffade med sin tredje och sista pil dubbel 10 för att ta hem världsmästerskapen. Han lyckades besegra sin nemesis Michael van Gerwen i finalen, och det var fullt rättvist. Jag hade själv svårt att hålla tårarna borta när Wright blev emotionell på scenen. Jag vet hur mycket han har slitit. Jag vet hur nära han bar att lägga ned sporten. Ge aldrig upp vad ni än gör.

Nu väntar en ny säsong och Premier League är bara en bara en vecka ifrån oss. Så vad har vi att förvänta sig av året? Ja vem vet egentligen. Det vi dock vet är att Raymond van Barneveld inte är med oss i år, han tackade för sig när han något smått pinsamt blev utslagen av Darin Young i världsmästerskapens första omgång.

Van Barnevelds arvtagare, Michael van Gerwen, var mäkta besviken efter finalförlusten i December. Han lär vara ute efter revansch i år. Något spännande med honom i år är att han ska byta pilar. Han har bytt sponsor och byter därav sina pilar för första gången sedan någon gång på 00-talet. Blir väldigt spännande att se.

Under helgen väntar årets första tävling. Ladbrokes Masters heter turneringen och den innehåller världens 16 högst rankade spelare. En väldigt mysig turneringen att starta året med, en turneringen som spelas i Milton Keynes. Michael van Gerwen har vunnit den de senaste fem åren och han har en vana att komma ut starkt efter de fyra veckors break som sporten haft.

I åttondelsfinalerna respektive kvartsfinalerna spelas matcherna i bäst av 19 legs. I semifinalerna och finalen spelas matcherna i bäst av 21 legs. Nu åker vi, ännu en säsong av dart väntar på oss!

Michael van Gerwen:

Fem raka titlar har han som sagt här den gröna maskinen, och det förvånar nog ingen om han har sex på söndag kväll.

En kort semester fick han i början av året Van Gerwen. Han tog ett par dagar med familjen i Dubai, annars har han kastat en del pil. Han har som sagt bytt sponsor och därmed jobbat hårt med dom för att hitta rätt pil. Jag tror dock inte han använder dom såhär tidigt utan vill spela in sig med dom först.

Van Gerwen har även uppvisningsspelat under breaket. Han har såklart vunnit dessa uppvisningar där spelare som Phil Taylor medverkat. Kontentan är att Van Gerwen inte legat på latsidan under breaket utan istället legat i. Han har en hel del pil i kroppen och kommer väl förberedd.

Han har en förmåga att starta året med en rivstart. År efter år kommer han ut och kastar averages runt 100 direkt medans andra spelare inte är helt redo när årets första tävling kommer. Där är han på en egen nivå Van Gerwen och det kommer han visa återigen skulle jag tro.

Jonny Clayton:

Clayton fick verkligen inte den avslutningen på året han hade hoppats på. Stephen Bunting tog isär honom rejält i London. 4-0 i set skrevs siffrorna till och en hemresa redan i tredje rundan var ingen Clayton hade räknat med. Vad han gjort sedan dess har jag då ingen aning om. Han ör inte den hetaste på sociala medier och jag har tyvärr ingen kontakt med karln.

Något jag dock vet om Clayton är att han sällan startar en säsong med en insats som får motståndarna att bli rädda. Han tar sig sällan över ett average av 90. Detta tror jag har att göra med Claytons kaströrelse. Den är något ryckig, och utan att ha spelat en riktigt match på ett tag och lite nerver finns så sprider han pilarna lite extra.

Speltips:

Allt annat än att Van Gerwen vinner den här matchen skulle få mig att lyfta på ögonbrynen rejält. Han är rätt mycket bättre än Clayton först och främst. Sedan är han den av dom som brukar starta säsongen bäst. Han är nästan bättre i början av säsongen än i mitten av den, av anledningen att motivationen verkligen är på topp.

Att Van Gerwen inte fick vinna VM i December spelar även det in. Det tar på honom makalöst mycket. Den titeln betyder allra mest för Van Gerwen, och han brukar vilja komma ut med ett tidigt statement när han inte äger den trofen.

Dessa två möttes även förra året i årets första match. Då segrade Van Gerwen med 10-5. Då hade han dock en VM-titel i bagaget och hade tagit en bra mycket längre semester. Den här gången tror jag han kommer ut och verkligen visar vem som är bäst i världen. Clayton kommer få slita hårt här och jag tror han får svårt att ens kommer upp i fem legs denna gång.

Match: Michael van Gerwen-Jonny Clayton

Speltips: Michael van Gerwen -4,5 legs

Odds: 1,80

Bookie: bet365

Spelstopp: 22:00

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.