Speltips: Storservare hotar världens bäste?

Vilken märklig dag kära läsare. Jag tror jag kan tala för varenda en av oss idrottsälskare att det skar genom kroppen när beskedet kom. Jag är själv inget större fan av basket, aldrig fastnat för sporten. Dock minns jag det som igår när jag hade ett NBA spel i unga dar, Kobe Bryant och Shaquille O’Neal gjorde fullständigt kaos med allt och alla jag stötte på. I verkliga livet var det inte det minsta annorlunda. Kobe Bryant är en av alla idrottslegendarer som lämnar som en legend. Makalöst hemska nyheter som dök upp under gårdagskvällen att Kobe omkommit. Vila i frid.

Kyrgios kom dagen till ära ut och värmde upp i en Lakerströja med ingen annan än Kobe på ryggen. Kyrgios var klart tagen av situationen och den vanligtvis tuffa australiensaren lämnade ifrån sig ett par tårar innan matchen drog igång. Kyrgios är ett stort fan av basket och det tog rejält på honom.

När matchen väl var igång var Kyrgios dock påkopplad. Han pressade Nadal till fyra set och det kunde väl blivit mer. Såväl tredje som fjärde set avgjordes i tiebreak där Nadal visade sig vara den starkare. Väl genomförd turnering av Kyrgios som visade att han kan bry sig och slita sig igenom en turnering. Låt det fortsätta så under året.

Under morgondagen väntar dom två första semifinalerna. Djokovic-Raonic och Federer-Sandgren. Det är bara att ställa klockan tidigt, sätta igång en kanna kaffe, och njuta. För vem vet hur länge till vi får njuta av alla dessa legender som Federer och Djokovic.

Novak Djokovic:

Han är inte världsetta för tillfället serben, men världens bäste spelare är han då just nu. Han har inte ställts på allt för stora prov än i turneringen än. Struff lyckades knipa ett set och skapa en minimal nerv. Annars har det varit spelare utan större vapen som stått i Novaks väg. Schwartzman var den senaste spelaren som blev nedmonterad av Novak. Argentinaren hade ingen särskilt bra dag på jobbet, och då har han inte mycket att säga till om mot Novak då denne inte har en serv att lita på.

Novak har vunnit i Australien hela sju gånger och älskar verkligen att återvända till Melbourne. Han är ruskigt svår att hitta hål på, och så även i år. Lägg därtill att han dessutom servat otroligt bra denna turnering. Han blir svårslagen i år och är favorit till titeln.

Milos Raonic:

Back from the dead litegrann kanadensaren. Jag såg det inte alls komma att han skulle ha en run här i Australien, men wow så fel man kan ha. Han servar löjligt bra och har fortfarande inte, fyra matcher in, blivit breakad. Att han skulle kunna hitta serven kunde man se komma, men en annan sak i hans spel såg jag dock absolut inte komma.

Milos rör sig, 29 års ålder, bättre än någonsin. Ingen aning hur det går till, men han flyter runt på banan just nu och kommer åt med sin forehand över hela banan. Han monterade verkligen ned Tsitsipas i tredje rundan. Han kom åt med sin forehand matchen igenom och grävde ned bollarna i grekens backhand. Han följde sedan upp det ofta med att följa med fram på nät och var där väldigt klinisk.

Analys:

Här kommer Novak bli testad. Även om han är världens bästa returnerare så kommer han få svårt att få grepp om Raonic serv. Han gör lite vad han vill med den just nu. Han kan slå den hårt och flackt, men han kan även kicka ut den och få ut Djokovic ur banan.

Novak kommer vara tvungen att matchen igenom vara väldigt skärpt i sina egna servgem. För en liten avkoppling i spelet och Raonic får till ett break, då är det svårt att komma tillbaka i setet. Att Raonic ska hålla upp spelet över fem set och ha en chans att slå Novak har jag väldigt svårt att se, men att han ska kunna få till något tiebreak och kanske även sno åt sig break och ett set ser som jag fullt möjligt.

Det går inte att blunda för Raonic form och hans servande just nu. Han har som sagt inte blivit bruten än i turneringen. För att han inte ska klara sin lina på +6,5 så kommer det krävas ett par breaks, och det har jag svårt att se just nu.

Novak lär vara den starkare i dom viktigare lägena och vinna den här matchen, men att det blir en enkel resa tror jag inte. Raonic har täckt sin lina i dom två senaste matcherna mot Novak och nu är han dessutom bättre än på länge. 3-1 Novak?

Match: Novak Djokovic-Milos Raonic

Speltips: Milos Raonic +6,5 gem

Odds: 1,68

Bookie: Bethard

Spelstopp: 09:00

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.