Speltips: Nadal-Kyrgios!

Nadal-Kyrgios!

Dags för den andra veckan av årets första Grand Slam att ta vid. Natten och morgonens matcher ser på papperet helt magiska ut vid första anblick. Monfils-Thiem sätter igång showen där man inte riktigt vet vad man får av någon av dom. Sedan fortsätter det med Medvedev-Wawrinka, väldigt spännande att se om Wawrinka på något sätt kan hitta igenom ryssens försvar. Därefter kommer Rublev-Zverev, och här blir det spännande att se vem av dessa unga grabbar som kan hålla nerverna i styr allra bäst och ta sig till kvartsfinal.

Sista matchen är ingen mindre än Nadal-Kyrgios, som jag ser fram emot något fruktansvärt! Just denna match tänker jag lägga fokus på och skriva några rader om!

Rafael Nadal:

Ja han behöver ju ingen introduktion direkt, den gode Rafa. Med 19 Grand Slam titlar i bagaget är han på jakt efter den 20e och på så sätt kvittera i den poängställningen mot Federer.

Det är rätt svårt att bedöma hur Rafa har sett ut under första veckans spel. Han har som inte fått något motstånd direkt att bita i. Tre stycken grusspelare har gjort vad dom kunnat för att gneta ut Nadal, men det är inget man gör i första taget.

Något intressant med årets Australien Open är att den spelas långsammare än vanligt. Dessutom är det inte lika varmt som tidigare år vilket gör att bollen går långsammare genom luften. Gynnar Rafa.

Nick Kyrgios:

Fråga mig inte varför, men Kyrgios ser verkligen ut att bry sig i år. Visst, han slår några omotiverade tweeners då och då, men överlag kämpar han från första till sista boll hittills i turneringen.

Kyrgios avfärdade i förra omgången ryssen Khachanov i en tuff femsetare. Över dessa fem set så blev han bara bruten en enda gång. Han servar precis som vanligt ruskigt bra, och att förhållandena ska vara långsammare i år syns inte på Nick.

Han har spelat smart hittills Kyrgios. Han har vid tajta lägen inte tagit några dumma beslut, utan hållit bollen på banan och väntat på rätt läge. Det är en mer mogen Kyrgios på många sätt poch vis vi ser i början av 2020.

Analys:

Kyrgios är en av väldigt få spelare som inte är rädd för Rafa. Det står 4-3 i inbördes möten till spanjoren, men 2-1 till Kyrgios om vi bara ska kolla på matcher som spelas på hardcourt.

Jag tycker oddsen är lite märkliga i denna match-up och bolagen tycker att Nadal ska vinna det här utan större problem. Det tycker inte jag. Kyrgios brukar inte ha allt för svårt att stå upp i spelet från baslinjen. Nadals patenterade forehand med brutal spin mot motståndarens backhand biter inte så väl mot Kyrgios. Han bara kliver in respektlöst och med sin något udda backhand bara blockerar in den. Sedan väntar han på läget att få kliva in med sin forehand och ta över bollduellen.

Om Kyrgios fortsätter serva som han gjort tidigare i turneringen, och som tidigare i karriären kommer han skapa problem för Nadal under morgonen. Nadal har tidigare visat att han har svårt att hantera Kyrgios serv, och det lär han få nu också.

Nyckeln i matchen är att Kyrgios kan stå upp i spelet från baslinjen och få längd i sina slag så Nadal inte kan kliva in och dominera, då blir det tufft. Får han längden och Nadal inte kan styra honom från sida till sida tycker jag den här matchen är mer öppen än oddsen säger.

Som en extra krydda här så är dom inga fan av varandra. Kyrgios imiterade Nadal för bara några dagar sedan på banan genom att göra narr av hans servrutin. Så detta är en match som båda vill vinna väldigt mycket.

Nadal vinner den här matchen i slutändan. Dock tror jag Kyrgios kommer hänga på bra länge. Servar han riktigt bra och slår sin backhand med längd så kommer det här bli en spännande batalj som utspelar sig över ett par timmar. Att Kyrgios tar set till oddset 1,8 tycker jag är riktigt fint i denna match!

Match: Rafael Nadal-Nick Kyrgios

Speltips: Nick Kyrgios +2,5 Set

Odds: 1,80

Bookie: bet365

Spelstopp: 09:00

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.