Speltips: Ski Classics - Kaiser Maximilian Lauf: Svenskarna chanslösa mot en formstark Stian Hoelgaard?

Ski Classics - Kaiser Maximilian Lauf: Svenskarna chanslösa mot en formstark Stian Hoelgaard?

Återigen dags för den vackraste formen av längdskidåkning när äntligen Visma Ski Classics drar igång igen efter en månads uppehåll. Fem fina helger framför oss med längskidor från den internationella långloppscupen där första anhalt är Seefeld i Österrike.

Kaiser Maximilian Lauf - 60km - 11/1, 09:00.

Knappt en månad sedan långloppscupen var i farten senast. Då var det Italien och loppet La Venosta där ryssen Ermil Vokuev var starkast i stakningen uppför och tog hem segern före Petter Eliassen och Morten Eide Pedersen.

Förra året: Uppvisning av Team BN Bank

Förra säsongens upplaga av Kaiser Maximilian Lauf blev nedkortat från 60 till 40 kilometer och där var det ren och skär uppvisning från Team BN Bank. En tidig utbrytning med alla fyra åkare plus Team Kaffebryggeriets Vetle Thyli kunde inte hämtas ikapp. Laget tog alla tre pallplatser där Petter Eliassen var urstark med några kilometer kvar och gick ifrån övriga. Kampen om andraplatsen gjordes upp i en spurtstrid mellan Morten Eide Pedersen och Simon Østensen** där den sistnämnde var starkast.

Team BN Bank fick dessvärre lägga ned sitt lag inför säsongen och två av lagets fyra åkare har lagt skidorna på hyllan vad gäller elitkarriären. Men två starka åkare utan klubbadress öppnade upp för en spännande silly season, där det som väntat blev Team Ragde Eiendom som norpade åt sig Petter Eliassen.

Morten Eide Pedersen var klar för det franska laget Team Jobstation men som inte fick ihop ekonomin och värvades istället av ungtupparna i Team Kaffebryggeriet.

Banprofilen i Österrike

Det finns ett koppel åkstarka herrar i det här fältet. Vi såg i La Venosta att det finns flertalet åkare som vill sätta fart på lopp snarare än att invänta en spurt. Samma sak att vänta i Kaiser Maximilian Lauf där vi har ett starkt startfält på plats.

Tre olika spurtpris utefter banan, där det första kommer efter sju kilometer i form av ett bergspris där vi med stor sannolikhet kommer att få se ettan och tvåan i kampen om ”Climb”-västen Eide Pedersen och Andreas Holmberg köra hårt. Därefter väntar två spurtpris vid 22 och 41 kilometer.

Dessa bergs- och spurtpriser brukar tendera i att det från början samlade fältet spricker upp och flertalet åkare tvingas ”vika in årorna”. Tre stycken möjligheter till att spräcka fältet i Seefeld alltså. Och inte nog med det - efter det sista spurtpriset väntar loppets tuffaste stigning som inleds med ungefär femton kilometer kvar att åka.

Stian Hoelgaard vs Emil Persson

Till loppet är det en h2h jag riktat in mig på. Tvåan i totalställningen och den tidigare innehavaren av den gula ledarvästen Emil Persson mot trean i totalställningen Stian Hoelgaard.

Vinst i prologen för Emil Persson men desto tuffare i La Venosta där han fick släppa en stor klunga konkurrenter när det började gå uppför. En både längre och tuffare bana nu vilket inte är till svenskens fördel. Stian Hoelgaard ska ha möjligheter till att vara före Persson över mållinjen i Seefeld på lördag. Ser ut att vara i bra form, med en tredjeplats i prologen uppföljt av en åttondeplats i La Venosta. Dessutom en seger i Romjulsrennet i norska Sjusjøn innan nyår i en spurtstrid mot en handfull starka Ski Classics-åkare. Bland annat besegrades fjolårsfyran från Kaiser Maximilian Lauf - Vetle Thyli - samt Øyvind Moen Fjeld och Simen Nordli för att nämna ett par namn.

Hoelgaard gynnas gentemot Persson av att det är ett långt lopp. Marginalen ner till Persson senast skrevs till 40 sekunder - vilket är relativt mycket sett till att det under en lång stund av loppet var ett välsamlat fält. I en eventuell spurtstrid är de båda starka, där Persson var allra starkast i prologen där Hoelgaard slutade trea. Hoelgaard har dock stora chanser till att besegra Persson med god marginal här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.