Speltips: Gammal är äldst!

Oj så fel man kan ha! Jag trodde det här var året de seedade spelarna skulle flyga förbi andra omgången. Dom faller dock som käglor. Barney saga fick ett snopet slut när han fick stryk med 3-1 av Amerikanen Darin Young. Andra seedade Rob Cross fick se sig besegrad av en till synes formsvag Kim Huybrechts. Ian White lyckades falla på första hindret som han allt för ofta gör, denna gång mot en inspirerad Labanauskas. Den största skrällen kom dock igår när fjolårsfinalisten Michael Smith blev besegrad av nya stjärnskottet Luke Woodhouse.

Igår fick vi även se Mikuru Suzuki kliva in i turneringen. Hon var nära att skriva historia. Hon var nära att bli den första kvinnan att vinna en match i herrarnas världsmästerskap. Hon var upp i 1-0 ledning i det avgörande setet. Hon lyckades dock inte hålla ihop det och cred till James Richardson, som inte hade en kotte i publiken bakom sig, som stängde det.

Nya matcher ikväll och förmodligen nya skrällar. Vilken turneringen och vilken sport!

Vincent van de Voort:

Alltid lika kul att se Vincent i startfältet. Han har en riktigt hög högstanivå i sig, men har haft den svårt att få ut den senaste året. Det finns en förklaring dock, och det är inte att han blivit sämre. Vincent har haft en krånglade rygg ett par år och han har varit riktigt nära att kasta in handduken. Nu börjar det dock likna något och smärtan ska vara borta.

Vincent var bestman på Van Gerwens bröllop, dom är bästa vänner. Dom laddar alltid upp tillsammans inför VM. Bästa möjliga träningspartner för Vincent. Han har ett leende på läpparna nu och han har gett Van Gerwen ett löfte att han ska ge allt dom närmsta fem åren. Han har två kvartsfinaler i VM den gode Vincent och trivs väldigt bra på den stora scenen.

Han nådde precis sin första kvartsfinal i en major på flera år efter att kastat riktigt bra i European Championship för några veckor sedan. Han besegrande Munsur Suljovic och Chris Dobey innan han föll mot Gerwyn Price. Han kastade average strax under 100 och såg riktigt bra ut. Han har haft ett gäng kvartsfinaler på protouren i år och en semifinal på europatouren, så det är ingen prestation som kom från ingenstans. Jag tror Vincent kommer ut och ser riktigt bra ut ikväll, formen och rutinen är där.

Keane Barry

Irländaren Keane är skrämmande ung. Han är född 2002 och är inte helt förvånande fältets yngste spelare. Han har haussats upp och är en av spelarna som kan bli ruskigt bra i framtiden. Han är redan väldigt duktig och kastar averages strax över 80, så dart finns det redan i honom.

Här kommer aspekten ur matchen som gör att han får det tufft. Keane har aldrig någonsin spelat på en scen av den här storleken. Han spelar på touren ”Develpment Tour” där han har nått några semifinaler. Det är dock turneringarna som spelas bakom så gott som stängda dörrar och familjen kanske kommer och kollar. Ikväll kommer han framför 3500 åskådare som skriker och härjar.

Analys:

Det finns två väldigt viktiga saker som talar för Vincent ikväll i bataljen mot unge Keane. Först och främst är Vincent den klart bättre spelaren. Han kastar average runt 95 i nuläget. Han har hittat formen han hade innan skadan och börjar sakta men säkert se bättre och bättre ut.

Keane har kastat average uppemot 90, men bara i korta format och utan åskådare. På Development Tour spelar man bäst av sju legs bara viket gör att dom averages dom kastar inte blir rättvisa. Det räcker med två jättebra legs för att dom ska stiga onaturligt.

Det andra som talar för Vincent är rutinen, och den är viktig här. Vincent har spelat dessa stora turneringar i flertalet år och vet exakt vad som väntar. Keane debuterar på den stora scenen och det kan bli mycket att ta för en 17 årig kille.

Vincent är bättre i alla aspekter just nu och det förvånar mig stort om han inte avancerar, och avancerar enkelt ikväll!

Match: Vincent van der Voort-Keane Barry

Speltips: Vincent van der Voort -1,5 Set

Odds: 1,72

Bookie: bet365

Spelstopp: 22:00

//Axel Andersson

//@MrXet






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.